::scam::

banyak betui akai orang-orang skang nak menipu kan?
banyak sangat scam sana sini..
and most of us tau, ni keja awang itam..

arini aku baca paper Metro online..
hok tajuk “Alina jelita rupanya Jantan” tu..
hah keja mat aprika gak… Continue reading

Advertisements

:: FMFA story ::

apa nak jadi laa ngan budak-budak melayu sekarang nih..
sedih aku baca citer ada budak melayu mati overdose dadah tu..
cetek sangat akal tu..
terlalu nak enjoy sampai lupa nak jaga diri..

aku pun penah muda..
penah gak pegi club.. pegi rave..
memang tau pun macam mana suasana dalam tu..
drugs and alkohol tu memang bersepah sana sini..
anak-anak melayu dah jadi amerikano dalam tu..
baju usah citer aa.. Continue reading

::scary country::

sometimes it juz scared the shit out of me to think of going back to Malaysia these days..

its too freaking weird baca-baca berita jenayah kat sana..
too scary bila nak banding duk Algeria yg sah2 laa ado masalah terrorism and such..
now even at your safety own home is not safe anymore..
masih bley kena simbah ngan asid tetengah tido jugak..
kena simbah tetengah jalan pun ado berlambak kes..
they throw the shit at you juz for the fun of it..
suka kot nak mencacatkan orang tak berdosa for the rest of his/her life!

tu belum kes berparang sana sini bila gaduh or tak puas ati at someone macam citer young and denjeres..
tetak sesuka ati in public.. tembak dedepan umah orang tu..
fuhh!
doesnt that sound scary..?
hari-hari ada je kes jumpa mayat sana sini kena bunuh..
tu blom kes eksiden-eksiden maut lagi..
wehh kalo jalan raya mesia tu macam Algeria, aku caya lagi aa nak eksiden2 nih..
tapi, really??
tu blom kes branak macam mak kucen merata2 and buang anak macam sampah!
and oso kes sumbang mahram yang berleluasa skang kat Mesia..
yang terbaru ni kes bapak tiri rogol anak tiri tu..
dari umo budak tu 7 thn katanye sampai 14thn skang ni dia..
how horrible is that!!
dah makin tak bertamadun orang Malaysia skang ni..
dah jadi macam zaman jahiliah!!
dah tak reti nak beza mana darah daging n all..
nak cakap bini takde.. ada!
taknak yang sah, ko suka hok dosa, nak bohsia budak skolah, bersepah tepi pavilion tu.. pi je tala..
nak cakap Mesia tak cukup pelacur murahan, aihh berlambak je masuk Mesia tu guna visa pelancong wehh..
muka pan-asian ado, minah pinoy ado, middle east..sume ado!
tapi tetap ko nk p*pet umo 7thn!?
watdefak is wrong with u???
aku ada baca kat forum Cari on this topic juz to check who was this scumbag..
then aku terbaca ada satu komen from this dickhead yg mention as if budak tu syiok kot kena gitu sbb keep on silent for 7years baru nak report..
eh eh bangang pulak kau ek!
does he knows how that girl felt selama ni..?(yeah aku rasa lelaki sbb hanya orang yg takde vagina je yg mampu komen mcm tu)
since 7years old dia kena rogol..
budak sekecik tu bila dirogol, and for sure jugak akan diugut , sure aa takut and bila dipupuk2 perasaan yg terpendam tu for so long sure aa dia percaya that no one could help her and dia adalah helpless..
tapi aku bangga dia mampu kuatkan ati utk pegi report for the sake of her adik.. takut jadi mangsa macam dia..
i used to blog bout my own experience when i was a child..
i got molested by an oldman that i used to call Atuk, who i trusted, who everyone saw as orang baik-baik..orang mesjid!
huh.. masjid aa sangat!!
at that time, i was scared to tell and i remembered, me and my fren (oso victim) did tell our moms tapi none believed us..
when u are that young.. ko tatau that thing was wrong and u intended to hide it from everyone and dont want anyone to know coz u are ashamed of it..
ko rasa ko yang salah and mebi kotor..
like me.. time tu aku tatau that thing Atuk did to us was called cabul!
aku dah keja kot baru aku tauu siut..
all i know, aku konpius dengan cara dia tunjuk sayang seorang atuk kepada kami yg pangkat cucu to him itu adalah betul idak.. coz i didnt know!
selama ni arwah atuk aku tak penah buat mcm tu kat cucu-cucu dia even he loved us dearly..
but the truth is aku tak selesa with his act and i kept silent and tried to avoid him..
which i truly bersyukur coz mebi by that, i am saved all this while..
so u see…
bukan salah budak tu if she kept her mouth shut for the whole 7 years tu..
lain aa kes budak 14 taun tak reti tutup molot dia and vangga takde dara tu..
haa itu memang betui dia syiok siap war-warkan kat blog..
owh tu citer lain ek..
hehehhe..
aku memang suka lalut lari topik..
tapi reli aa aku kadang-kadang jadi takut nak balik Mesia for good..
even time aku balik cuti dulu, nak pi KL naik LRT pun kemain enche asben pesan macam-macam.. takut jadi apa2 lelebih lagi byk kes peragut time tu..
aku bila nak jumpa kengkawan kat KL i prefer to take the LRT coz its cheaper and time consuming bila pikirkan jem n parking segala..
tapi bila sampai kat stesen LRT je aku dah takut..
contoh kat Bukit Jalil aa sebab tetiba aku rasa macam dekat Nepal or Jakarta!
kemain aku kepit handbag and mata lilau sana sini..
how can this be rite? its our own country and we cant even feel safe anymore..
takut pulak aku nak ada anak and membesarkan anak-anak in this kind of future..
i hope negara kita kekal aman for the sake of our children..
haih..
tak reti pulak nak buat ending..
TV pulak menggoda2 gua skang ni..
takley fokus dah..
hehehe..
gua tarik diri dulu ek..
lalalala…

::its not that i dont care ::

hmm.. as u all know skang tengah kecoh hal tsunami and earthquake kat Japan kan..
sana sini artikel, berita TV, status FB, status twitter and even blog dok sebut-sebut hal ni..
memasing praying for them.. saying this and that out loud..

why i didnt say anything bout this?
i even dont comment any of the above di mana2 pun…
and i dont talk bout it, i dont blog bout it and i dont twit bout it either…

enche asben siap sms aku kasi tau hal ni tapi i dont even twitched..
aku juz silent..
adakah ko takde pehrasaan che sue?

hmmm..
let me tell u this..

the reason that im keeping all in and tak komen apa2 pun bout the situation adalah kerana AKU DIFFERENT!
yes i know its the biggest malapetaka of all time and aku adalah tidak COOL sebab tak komen anything bout it on FB status or twitter or anything laa..
malas aku nk tulis benda yang sama ngan orang lain..YES we know Japan is in deep shit rite now..i get it! the WORLD gets it..
better aku doakan terbaik utk mereka di sana diam2 je… i do pray for them ok.. im not an ogre yg tak berhati pewot..

secondly, im SCARED! that is why aku takmo pikir or baca watever it is bout Japan now..
enche asben suka je bukak chanel Al-Jazeera and they are currently showing live broadcast of Japan’s situation and aku adalah pandang tmpt lain…dont bother to look..
bila sana sini dok malapetaka, perang-perang..letup kebaboooo sana sini!
aku jadi takut….
satu je dok terlintas kat otak aku… ITS NEAR TO THE END !
there is no other reason yg lebih kukuh of why segala malapetaka ni mai kan… bumi ni dah tua..dah tak larat sangat2 so dia dah makin nyanyuk and that is why dok gempar bumi laa…banjir teruk2 laa..and even snowing at places yang u cant possibly imaging akan snow laa…reli ok! SCAAAARY!

being me yang tercampak jauhhh beribu batu dari family, it really scared the shit out of me!
aku reli2 doa jangan aa kiamat when im here, far away from my family… kalo boley, aku nak berada dekat ngan my mom! memang laa orang kata bila kiamat, apa benda ko dah tak pedulik kan..tapi if diizinkan tuhan, aku nak berada disamping mak aku..itu je aku nak..full-stop!

and lagipun, aku rasa Japan negara yang amat maju..they can manage themselves quickly, with all the modern technologies that they have and with the help from all over the world some more, lagi diaorang akan cepat pulih kembali…

but, reli deep down inside… i do care~!

:: berkecai d Atlantic Ocean? ::

owhh…the thought of aku penah naik kapal trobang ni…gives me the chill~
aku penah citer kan time aku first time mai Algeria…from Malaysia aku naik MAS then aku transit d Paris n from there, kena naik Air France ni ke Algeria….2 jam setengah journey nye n mcm nk mati aku dlm tu rasa n skit lagi je handle seat kapal trobang tu nk rabak sb aku cengkam kemain kuat! hahahaha..gayat sial~
bergegar2 mcm gampang!! walhal tak de ribut ke hapa..juz angin biasa! cuaca kemain memancar2 je panas kat luar time tu…

aku kemain beristigfar..berzikir..berkursi…tak kuasa aku nk tgk kat luar tingkap!
time tu encik asben yg dok tepi tingkap, sibuuk je ckp bwh tu mcm lalu gurun sahara, lawa laa kagum laa..batu2 bukit bukau keringg je..cuba bayangkan kalo terhempas kat tmpt gitu??! mmg berkecai, kepala ke mana, badan ke mana! yg hok terhempas kat laut punnn, tak jumpa tanda2 surviver…katanyer jumpa kosi kapal trobang je terapung2 kat laut Atlantik tu..n tanda2 serpihan kapal n a bit oil spill…

ohh takutnyerr~!!!