:: Hong Kong trip – Disneyland ::

this entry might get a big longer than usual..
limpahan gambo feeling ceria gitu..
sambil-sambil tu aku akan kasi a bit of info aa on how to get to Disneyland..

you are welcome!

so starting point dia adalah umah Wanie la kan..
pepagi Wanie dah siap wat cucur bagai..
rajin melayan tetamu minah ni.. moga murah aa rezeki sentiasa..

lepas bekpes, laki Wanie tunjukkan kitaorang stesen MTR terdekat..
jalan kaki as usual..
nak naik tram ada je tapi dia nak tunjuk jalan so that balik nanti we know how to get back home..
before that dia kasi kitaorang pinjam Octopus Card kat kitaorang..
we only need to reload je kredit dalam tu..

Octopus Card ni macam Easy Card kat Taiwan gak laa..
untuk mudahkan pembayaran transport awam..
it can also be used at 7E like a debit card..
more info about it, klik HERE

ok.. kitaorang start from stesen Wanchai (dark blue line)
follow direction to Sheung Wan..and make a stop at stesen Central..
then you have to change MTR line to orange..
ini ko kena berjalan skit laa..
takkan sesat sebab signboard merata-rata..
this will cost you HK$4.0 (with octopus card) HK$4.5 (without)
trip only took 5 minutes to reach destination..

for those yang start dari tempat len..
you can klik HERE for more info about the fare..

line oren memang starting from stesen Hong Kong so takde korang nak konpius nak tala ke arah mana lagi..
nek and make a stop at stesen Sunny Bay..
this will cost you HK$18.3 (with octopus card) HK$20.5 (without)
perjalanan amik masa 30 minit..

sampai je stesen Sunny Bay, sini dah senang sebab ko hanya perlu folo je signboard tulis Disneyland..
memang ada satu je line pegi Disneyland..khas!
this one will cost you HK$6.0 (with octopus card) HK$6.5 (without)
perjalanan selama 6 minit only..
train ke Disneyland adalah super cute..
dah nampak laa interior design dia katun-katun disney..

sesampai je destinasi, nek eskelator ke atas and wallah!
the music already kedengaran..
sangat fantasi rasa and i felt like a small girl again..

first of all, opkos jalan kat area ni..
it is called Main Street USA..
nothing much.. only souvenir shops all around..

sambung perjalanan ke arah Toy Story Land..
sangat teruja tengok ni..
ahh im turning 10 years old again…

tapi once adik aku pointed out THAT ride..
oh god!
sangat scary ok..
tapi she insisted and said, beli tiket mahai-mahai so kena nek sume benda!
demmit!!

ko nampak je simple turun naik macam tu..
nak tercabut anak tekak aku menjerit kat atas tu..
macam takde erti je aku naik just to scared myself to death!!
and above all, aku pejam mata the whole time!!
im soo chicken shit..
hahahah!

ekceli takde aa scary mana kot..
tapi being me, everything that swing me above level ground, semua adalah scary!
aku dok pujuk ati, “tiket mahai, have to try! tiket mahai, have to try!”
and mak aku pun boleh naik..pesai aku takley?
yes! my 54-year mom naik roller coaster kauu..
ko hado?

abih je situ..ada lagi satu ride ni..macam parachute askar..
tapi sori.. i iz lutut dah jelly..

NEXT!

kitaorang masuk Fantasyland..
sini mostly ride for kids laa.. jenis pusing-pusing bodo gitu..
tapi kitaorang masuk gak this one show..
Mickey’s Philharmagic.. its 3D show..
sangat menariks!
siap if ada air dalam gambo tu, ko turut terasa percikan air..
angin segala aa..
ekceli aku nak kasi mak aku show yang boleh duduk..
nak kasi rehat sat.. kira 2 in 1 laa..

then we went to Grizzly Gulch..
sini macam wild wild west area laa..
town koboi and a replica of a gold mine..

sini yang paling best adalah Runaway Mine Cars!
sangat best! hok ni takde lak aku takut..
walhal ride ni lama and panjang!
siap boleh angkat-angkat dedua tangan..
kemainn sangat!
siap ada sekali dia ala mendaki, sekali konon rantai putus, ko menggelungsur ke belakang balik!
kira depan blakang aa rollercoaster ni jalan..

kitaorang siap ingat nak repeat!
tapi tengok kemain panjang pulak line beratur..
malas aihh nak tunggu..
ini aa dia bila mai ari wiken..

abih situ.. kitaorang gi Adventureland..
sini takde yang menarik for us..
ada ride nek boat and replica umah Tarzan gitu..
kitaorang carik makan jer kat sini.. kat Tahitian Terrace restoran halal..
but bersedia aa ngan rega yang ko kena bayar..
redha jer laaa…

::set tandoori ayam+kambing::

::set ayam masak merah::

nothing is cheap around here..
setongkol jagung pun will cost you HK$22 ok..
set kitaorang ni tak salah aku aroung HK$90+ kot.. tak ingat laa pulak..
rupanya ada banyak je restoran halal dalam tu…
satu lagi kat Mystic Point Park called Explorer’s Club Restaurant..
tapi since aku jumpa hok ni dulu..hentam laa labu..
kebulur dah masing-masing!

dah kenyang bagai, kitaorang gi Mystic Point Park..
tengok macam nothing jer..
tangkap gambo je aa depan replica umah tu..

rupanye ada satu ride kat area nih..
tapi aku macam tak jumpa la pulak orang berduyun-duyun ke hapa..
tutup ke pun?
hmmph!

lastly, kitaorang pi Tomorrowland..
sini all spacey and intergalactic area laa
ada satu ride kat sini that u must try!
benda ni indoor ride..
tapi the thrill is much the same!
it is called Space Mountain..

dia macam ride masuk umah antu kat funfair tuu..
tapi this one, u will travel into space rollercoaster style!
u will not see rail rollercoaster ko tu..
so you wont know how high ko kena lambung-lambung tu..
but the feeling is mutual!
seriau gak perot gua..
sebab dalam tu adalah pitch black..! only lights imitating like bintang-bintang and planet jer ko nampak..
memang ko akan terasa macam travelling kat space..


this one pun ingat nak repeat..
tapi as usual, line panjang!
lagipun dah petang sangat dah pun..
dengan suhu sejuknye..adoii!

ada lagi ride lain.. tapi m
acam pusing-pusing gitu jer..
for kids ok laa kot..
then ada ride yang tutup for renovation..

takpe laa..
lagipun kitaorang tak larat dah nak berjimba..
bateri masing-masing dah low..
so last call, souvenir shop jer laa..

supposely kui 7pm ada fireworks..
tapi kitaorang tak tunggu..
sebab takut satgi berduyun-duyun pulak menyerbu MTR nak balik tu..
tak suka nak bersesak-sesak..

so balik, same as coming just reverse jer..
Disneyland–>Sunny Bay–>HongKong/Central–>Wanchai..
sampai umah Wanie, minah tu buat mee kari pulakkk..
rajin toi minah nihh..
malam tu ingat nak gi night market..
tapi mak aku dah tak larat..
maka kita rest jer laa..
esok pagi dah nak gerak balik Taiwan..

thats the end of our short trip to Hong Kong..
sangat pendek masa sebab adik aku takde cuti panjang..
dia nak sambung soping lagi kat Taipei..
aku memang tumpul tumit these past few days..
tak berenti-renti jalan..

yang paling bestnyer, touch down jer airport Taipei..
laki wassap tanya nak kuarkan apa dari freezer!
nak suruh masak dahh kauu, tak dan aku nak rest pengsan ke hapa…
3 hari makan sendri, rindu sangat ke pun masakan bini..
heheheheh…
iyer laa abe wehh…
kawe masak laa jugokkk…

tak reti aih nk ending..
kbai!

Advertisements

::cycling in Tamsui::

CNY is never been my favourite holidays even dia cuti lama..

to much pain in it..
thats the time when I lost my father..
because of it, no earlier flight was available..
sangat sedih…
so nothing special on this holiday except long ‘holiday’ at home..
dah aa aku demam time tu..
sangat taik rasanye bila cuti tapi demam and cant go anywhere!
baik ati sungguh demam aku nih pilih time cuti je nak rebah..
ekceli hari Rabu tu aku dah gave in and take EL sebab tak larat giler rasa nak mangkit..
just wassap informing my boss and opiser..
then continue pengsan..
demam aku jadi lama sebab i insist on not to take any panadol or med sebab aku tengah on Clomid..
tak mo mendadah campur-campur kononnye..
maka bertabah aa aku tahan and try tradisional remedy je instead..
nak tambah perisa, enche asben pun sama terjangkit ngan aku..
sesama laa kami bersin secara pass baton..
tapi nasib laa enche asben a bit stronger than i am..
so dia aa yang take over the kitchen..
and when he did, menu aku dah boleh jangka dah aa..
NASI GORENG je aa..
jadi aa dari kebuluran..
dari Rabu sampai Jumaat aku struggle to get better..
demam aku mai malam jer.. tapi nasib under control aa..not more than 38c jer..
gigih mensihatkan badan by drinking a lot of water..
sebabnye hari Sabtu tu ado aktiviti riadah berbeskal beramai-ramai..
rugi oi tak ikutt..
ni aktiviti wanita Perwakilan Taipei..
plannye nak beriadah dengan family aa kat Pulau Bali di Tamsui..
so pepagi aku dah mangkit buat cucur jagung for our potluck..
then take a bus to MRT Jiantan.. then take MRT straight to Tamsui..
enche asben folo sekali sebab most of our ahli laki ikut gak…
cukup je korum kat Tamsui, we have to take a boat to Bali..
if you have an Easy Card, so mudah aa just swipe jer..
if not, sila beli tiket kat kaunter dulu ek..
pegi balik will cost you around NT$43 (RM5+) tak salah aku..
sesampai jer, terus ke acara MAKAN dulu laa kan..dah lunch time weh..
sume kebulur dah (by all i mean me..)
memacam akak-akak ni bawak.. sangat mak-mak kann..
ada yang bawak nasi goreng, nasi lemak, mee goreng, kueytiow..
kuih-muih.. keropok2..fuhh!
::as usual, si dompok tu tak tunggu pelawa dahh..sapdek!::
besarkan bontot dulu sebelom kita berkayuh ek..
satgi stabil skit bontot atas seat bila dah cukup melebar menghentam nasi lemak!
hahahhaa…
kat sini ada macam-macam jenis beskal yang ko boleh sewa..
sangat menarik!
seswai untuk semua peringkat umor..
::beskal kanak-kanak dari kecik ke beso::

::untuk bawa baby pun ada::

::ini seswai untuk hangkut satu family of 4-5 people::

::ini kapel best la ::

nak naik berdua? bertiga? no problem!::

aku ngan enche asben amik beskal berdua nih..
mula ingat nak amik ala beca tu tapi enche asben kata satgi take a lot of space payah nak cilok-cilok..
sebab hari tu adalah packed with people!!
and jalan adalah muat-muat jer..

tu gambo atas tu, Kak Ani kat blakang Kak Asmah tu tengah berzikir tak sudah-sudah!
hahahaha..
Kak Ani tu tak pandai nek beskal so dia adalah super gayat..
Kak Asmah kata Kak Ani dekat 20 kali sebut bismillah!
kekekekek!

the kids are having wonderful time..
sekali sekala berkumpul selambak.. haa amik!
nasib aa ramai anty-anty jadi superbaby-sitter free kan..
tapi dalam dok perati-
perati tu..
terlepas gak sorang anak opiser Tourism aku nih..
kemain berani jalan sorang-sorang dah sampai ke tepi pantai dah!
dedau jantung mak dia sat..
nasib aa kat Taiwan, sapo je nak larikan budak..
kalo kat Mesia aku rasa dah sampai ke sempadan ke hapa..
nauzubillahhh…
::laki bini giler::

::nmpk seketui bju merah tepi tu..si Adib memang perengus skit bila takde mood::

::si Donut kesayangan::
::si Icad kehabisan bateri, tido penuh gaya!::
si Donut ngan Icad je tumpas time nek beskal ngan abah masing-masing..
klaka giler depa ni..
sesedap kot angin bayu atas beskal..
time nak balik..perghhhh!
dia punye barisannn…sayupp wehhh…
nasib aa boat every 10-15 minit satu..
so tak rasa aa lama sangat berdiri tu..
::sayupp blakang tu barisan ::

the boat trip only take a few minutes jer..
tak dan aa aku nak mabuk laut pun..
thank god!
tu blom abih suffer lagi tu..
ni nak kena nek MRT Tamsui lak ke Jiantan..
aku tak paham aa ngan orang Taiwan ni..
tah hapa dicari kat Tamsui ni..
tiap kali pun penuhhhh sume gerabak MRT..
gilerr..dah aa jauh station kitaorang nk turun..
berdiri dah goyang-goyang aku dah..
tambah perot rasa nak memberak pulak!
cipet aihhhh..
u have no idea how ive tried to compress those feeling ok!
segala ilmu kemutan aa gua praktik kan..
turun MRT kena amik bas pulak..
oh the suffering living in chinese country!!
sampai umah, laki bini berterabur chop toilet..
hahahhaha! enche asben pun has the same issue rupanye..
sehati sejiwa sungguh…
so itu je aa citer last week..
ok aku nak gi mikrowave bekal sat..
lapo melantun-lantun dah nih!
bubye!

::Tikjda trip::

*note: before aku proceed, entry kali ni banyak gambo.. so sila bertabah aa kalo loading lambat ke hapa ek..

since semalam tah kehapa laptop aku takley bukak blogspot..
rupanya problem plugins.. ceh! sib baik mak tak buta IT sangat kheeennn~!
tapi jenuh gak aa aku membentak-bentak dulu sambil google saban hari..

ok ari Jumaat lepas adalah trip to wilayah Bouira..
nak naik mountain yg katanyer still ado salji..Tikjda!
ekceli aku pun tak pasti apa ekceli nama tempat ni…sat kata Tikjda, sat kata National Park Djourjoura..
ahhh lantak!

tapi yang pastinyer adalah mak kena heret paksa ikut noks!
tak rela ekceli aku nak ikut sebab memikirkan perjalanan 2jam without proper R&R sepanjang jalan..
aku ni tangki kecik.. kang nk terkucil mana aku nak tala?
yang pegi sume lelaki.. depa sume ada bazooka, tala mana pun senang..

tapi enche asben dok paksa-paksa kata kang tinggai, aku bising2 pulak.. aik?
makanyer, ikut aa aku ngan diaorang.. isk! isk!
kemain aku tak minom hapa pun dari umah and sepanjang-panjang jalan!
kemain takut nak minom, satgi nak terwiwi kang, naya..

bertolak kui 10.30pagi lepas pick up sorang lagi Malaysian..
so berempat aa kami sume dalam keta..
berpandukan GPS si Asrol, maka tawakalillah aa.. mamat tu ekceli dia dah penah pi tapi tahun lepas..
skang dah lupa kedarat mana jalan nak masuk..
and last-last, kami termasuk jalan lama.. which took us longer to reach our destination laa..
tapi ok aa, it was smooth and pemandangan was not bad at all..

nak tangkap gambo adalah tersorok-sorok as owez aa.. sebab Gendarmerie (polis) merata-rata..
view dia adalah best giler ekceli… memang cantik laa..
and ada certain-certain area, wangiii sangat.. enche asben kata bau mai dari kebun pokok oren tetepi jalan tu..
dia tengah berbunga.. reli wangi siut! kalo memalam harus remang-remang tu..

owh and pertama kali aku lalu terowong batu weh!
reli BATU ek..tebuk bukit.. memang preserved as natural as it is..
panjang gak terowong tu.. dalam tu memang takde aa turap kehapa dinding dia.. memang biar gitu je..
very nice! tapi sebab tengah keta banyak, kena la laju kan.. dah la gelap dalam tu, tak kuasa aku nk snap gambo..
::nmpk sign tayar tu, kena pakai time winter::
sampai dalam kui 1.. memasing dah pegang perot, kelaparan!
nasib aa si Asrol tau satu restoran ni dia penah makan situ..
kemain toi mamat tu punyer diplomasi, request nak makan kat luar..
maka staff tu usung laa meja kosi bawak keluar untuk kami..hehehe~!
layanan VIP sungguh..
::jejaka-jejaka panca sitara::
tengok?
tepi lereng lagi placing meja kitaorang..membelakangkan gunung bersalji ok!
and korang tengok portion makanan Algeria.. pergghh selambak!
tu ado nasi, pasta, kentang grill and lamb! owh enche asben sorang je amik turkey coz he’s weird like that! hahahah…!
tapi amazingly, enche asben nyer pinggan je licin tak berbaki!
see? memang bela antu raya aa mamat ni.. makan banyak, tapi keding!
::nun gunung blakang tu tmpt kitaorg nk pi::
after memasing dah usap-usap perot sambil *burp!!*
maka mari aa sambung perjalanan ek..jauh lagi nihh…ko nampak je gunung tu dekat tet…
jalan adalah super sempit tapi ok aa.. still can manage..
bengkang bengkok tu adat laa.. tapi sebab taksub nau tengok scenery, takde pedulik dah jalan macam kehapa pun..

::jgn tak caya, still ado yg mai nk skiing & snowboarding::
time pi sana, kemain kitaorang jadi retis!
for real ok.
..
sume nak tangkap gambo ngan kitaorang!
yang ada anak-anak kecik, selamba soh anak-anak depa mai ke aku, cium pipi kiri kanan…
tak pepasai ramai anak angkat aku ngan enche asben time ni..hahhaaha!
hai laa aura anak.. mai laa melekat kat aku lekaih..
kot-kot aa lepas ni dapat rambut blonde, mata perang macam ni kan.. hiks!
korang tengok aa betapa mantapnyer baby yang enche asben dukung tu..
peha macam kenny roger!! nyum nyum!
enche asben kata kemain padat berat baby tu..heheheh!
macam pikul seguni beras..hahahha! *ok aku exaggerate lelebih nih* 
yang lelaki tangkap gambo ngan geng-geng enche asben aa..
malas aku nak selit ngan depa..
mak kan diva! *flip hair*
tapi reli aa.. asai jalan skit, ada orang request nak bergambo sama..
sampai aku malas nak wat eye contact aa ngan orang..
tapi part budak-budak, aku layan aa..coz they are soo CUTE!
so sambung perjalanan meng’explore’ sambil hiking…
kasut memasing usah citer aa.. boot aku lak bukan untuk snow.. memang basah sampai ke stokin dah..
enche asben ngan si Asrol lagi aa dok pakai Geox! giler wat pelasah kasut gitu..
hancur bercalar sana sini dah tu..
kitaorang nak jalan ke stadium atas tu.. kata Asrol ada stadium kat ujuuuunng sana..
tapi jalan kena block ngan salji, so u have to walk to go there..
huh? jalan kaki? me?
rasa nak buat-buat pitam jee time tu..
isk! isk! dah aa kena paksa mangkit pagi WIKEN, ni kena hiking pulak?
huwarrgghhh~!
::jalan kaki sampai ujung sana?? huwaarghh!::

bley tahan gak aa semput aku berjalan..
ada part jalan tu memang still covered with snow, ko kena jalan atas snow…
perghh rasa macam training askar dah aku rasa.. kaki jelus-jelus dalam snow tu, ko kena jalan angkat kaki tinggi-tinggi gitu.. 
terkejut otot-otot budak gemuk nih..
see? yang ni penghabisan aa terus tak brani nak cross..
giler.. satgi ko tersliding terus ke bawah.. sapo nak tolong?
makanya, keciwa mereka-mereka itu sebab dah dekat tet ekceli untuk sampai ke stadium tu..
aku tak ek… aku penat tak terkata, pikir nak tido je nih! hahahaha..
so kitaorang patah balik je laa…
masuk je keta, pergghhh lega nyer! 15-minit pertama je aku sedau..
yang lain aku dah membongkang ternganga tido…
tapi sampai kat highway china-made, hah kau, tersentap aku mangkit tido..
giler punyer gelombang highway weh..
melambung-lambung tet*k aku..
ada satu tahap, cramp perot aku terhenyak macam tu..
sampai umah, tengok-tengok period mai..!
perghh hebat toi highway cina buat ni.. 
dia punyer hentakan tu, terus bikin period aku mai awal…
syabas!
ok aku tade ending..
owh lupa perjalanan balik adalah 2jam je sebab dah jumpa jalan kuar ke highway tu aa..
bangkai punyer highway cina!
THE END!

::snowing AGAIN?::

since semalam aku tido 3-4jam je and otak weng time masuk opis..

maka malam tadi gigih kui 9 lebih dah masuk bilik paksa mata tido awal..
mangkit pagi ni, feeling fresh and ready to start the day..
even mandi adalah mandi P.Ramlee still, acik penuh semangat jitu nak mulakan hari ok!
tup2 enche asben bukak tingkap and look outside adalah snowing melebat..
hah sudah.. sure keta abih berselaput ais ni..
heran toi.. semalam kemain terang.. ujan idak apa idak.. tup2 ari ni snow pulak!
enche asben turun bawah laju2 nak panaskan enjin keta dulu..
aku still depan cermin bersiap2..
then enche asben call hp kata takyah aa turun bawah, keta takley jalan..
its not our car rosak, tapi jalanraya adalah stuck! sume stranded tengah jalan naik bukit kat building aku tu..jalan licin!
and jalan menuju ke opis aku adalah tutup arini sebab President Tunisia nak lalu satgi..
aku kena lalu highway, jalan jauh skit kalo nak gi opis..
hoh! ini yg aku benci kalo ada official visit from other country..
harus jalan sana sini tutup nak kasi depa lalu..
dah aa jalan kecik tet.. memang berzaman aa jem!
and kedengaran kat highway pun stuck!
opiser aku call tadi, dia sangkut kat tengah highway time anto anak dia gi skolah.. and still in the middle of the highway tak bergerak2..
sardis toi…
mula ati aku dah cuak.. ahhh camne ni? nak gi keja ke idak ni?
apa alasan nak kasi ni? kukuh ke nak kata sangkut sbb snow?
iyer aa kan, Algiers ni tak penah hayat snow sebegini lebat.. tak redi lak for this type of weather kan..
guilty abih rasa sbb takley gi opis..
tup2 bos aku call kata dia pun stuck kat umah.. siap drebar dia mai tadi pun siap terbabas2 aa sbb jalan licin..
tu keta Merc tu.. cuba keta aku yang dah tayar botak ni jalan.. memang terus ski masuk longkang karang!
bos aku tu pun kena gi epot arini tu, kena jadi pak pacak kat balai berlepas nganto President Tunisia balik ari ni..
sure dia pun cuak tu..
protokol negara ni.. ada je visit ketua negara mai, memang duta2 kena jadi tiang kat epot time arrival and departure..
lebat turun dari pagi, tapi tetiba dia stop and siap terang2 kuar matahari gitu..
aahh cuak kembali.. rasa guilty kembali bersarang!
cipann aaah.. nak pegi keja ke ni??
skit-skit gua selak tingkap.. sambil berdoa

sila aa turun lagi snow..!!

lama gak terang jee.. dalam setengah jam gak laa tup2 dia gelap balik and SNOW again!
lebattt gak aa dia turun..
hehehe… terus gua masuk bilik tanggal baju keja, tukar sweater and tracksuit terus..
makanyer, keja dari umah je laa..
opss! sila abaikan menda di screen laptop hamba.. tu selingan je tu (sambil pandang siling~)
tadi call opis, rupanyer ramai je staff aku tak mai…stranded mana2 la tu..
ada aa 3 orang je kat opis termasuk KC aku, Puan Ros.. KC aku tu memang takley ngelak aa sebab umah dia DEPAN OPIS jee.. tapi kesian gak aku kat mak buyung tu terkedek2 nak jalan gi opis..risau jalan licin.. dah aa turun naik tangga.. memang beranak awal gak KC aku tu karang..
hmm..ok aa sambung wat keja..wat keja..!
err.. tapi before that, mari pekena roti canai instant cicah sambal sardin seround dulu ek..
plus a mug of teh tarik instant!
bateri nak buat keja ni…
brekpes, the most important meal of the day gitu…
nyum nyum~!
ok NOW baru bley wat keja..
lalalalaa… HAPPY MONDAY u guys!
p/s- deng! dia dah start terang2 balik and snow benti pulakk.. ok kembali cuak & feeling guilty!

:: at last~::


it is snowing in Algiers tonite baybie!
after 8 years since its last visit to Algiers, now Mr.White finally came to pay another visit..
i took it as a sign for me..
since its my last stay in Algeria (as if!)..
so He wanna show something different this year to me (mebi)..

despite that its kinda ohsem to see this for the first time..
err..? wait.. ive seen snow for the first time in Cherea mountain (Algeria).. then in Barcelona, Spain!
but it is still the first time in Algiers.. so lets call it FIRST TIME oso ok..
hmm..
despite the ohsemnes to have snow outside your very own window..
sejuk bedi begini adalah tidak ohsem sebenarnyer adik-adik sekelian!
rasa macam nak duduk tepi heater sambil berkelubung ngan slimut tak gerak2 ok..
which i did actually..
::3::
tv signal ilang terus!
ni sure satelite dish aku penuh ais nih kt atas bumbung nih…
hampeh!
and ari ni je dah 3 kali blek out..
sebelum salji turun, dia pakat ujan ais kaw-kaw lebat so biasa aa selalu je blek out bangunan aku nih kalo ujan..
then slowly ujan ais jadi makin halus..and now, i can see abih bumbung keta kat parking bawah all white covered with layers of snow..
rasanyer skang kat luar suhu dah 2-3degree kot nih..
i cant imagine kengkawan aku nun kat eropah, facing the negatif degree pulak…
fuhh!
aku yang blom zero pun dah rasa cekang segala kulit..
tegang rasa teks segala..opss!
biasa aa duk umah, free air skit..hehehhe..
pakai lak one layer of cloth..
abih sume bulu-bulu roma ceracak naik..
and thank god jugak its all weekend..
hehehe.. harus aa aku tak mandi sampai hari keja ni!
mandi P.Ramlee je laaa..
peram daki ek chesue!
tapi gua tengah bendela jepun ni, adoiii.. menyampah toi!
memang takley ngelak aa dari mandi..
takpe, hairdryer dah standby tepi dah..
kuar-kuar je dari bilik air, FULL BLAST!
ok you guys..
have a nice weekend ek..
i know i will!
bubye!