:: miramar ferris wheel ::

ni citer basi!
hahha.. baru donlod gambo mana-mana yang ado dulu..

last 2 weeks my mom and lil sister mai Taiwan..
so aku dah siap-siap aa apply coti 2 hari..
adik aku cuti sekejap jer so memang rushing aa nak bawak jalan sana sini..

one of the place aku bawak adalah Miramar..
if sapa ikut instagram aku, tau aa kot pebenda tempat nih..
takpe, acik tengah good mood so mari ulang tayang gambo lama..

ferris wheel kat Miramar ni adalah yang ke-2 tertinggi di Taiwan dengan ketinggian 70 meter (230 kaki)..
tapi if diambil kira kedudukan dia yg ataih bumbung soping mall ni, makes it the highest in Taiwan actually with 100 meter (330 kaki)..
kedengaran ada yg dah potong rekod ni nun kat Dream Mall Ferris Wheel, Kaoshiung.. tapi ferris wheel tu kecik skit dari yang ini..
dia jadi rekod sebab kedudukan dia nun atas bumbung soping mall terbesar di Taiwan dan East Asia je..
but still, in Taipei kira Miramar ni still rekod aa yang overall tertinggi sekali..

time operasi ferris wheel ni adalah dari kui 12.30 tgh hari – 11.00 mlm (Isnin – Khamis)..
Jumaat dia tutup lewat skit, kui 12.00 malam..
Sabtu dia start awal dari kui 11.00 pagi – 12.00 malam..
and Ahad, start awal tapi tutup awal sebab sok hari kerja, 11.00 pagi – 11.00 malam..

tiket adalah NT150 (RM15+) untuk hari biasa and NT200 (RM20+) untuk hari weekends..
kalo kekanak bawah ketinggian 110cm, pree!

mak aku adalah super gayat!
tengok aa muka dia, cuak giler dah.. dah laa benda tu jalan selow gilerr..
dia siap terbelahak angin dah nak muntah sebab gayat..
over toi makcik nihh.. kekekek!

im all prepared this time..
last time aku mai sini, aku takmo nek sebab perot tengah tak selesa and rasa nak terkencing jerr..
so empty your bowel n all first ek..
coz this ride can take u up to 15-30 minutes gak kot..

::adik aku kejam tengah menggelakkan mama::

ekceli bukan mak aku jer yang gayat..
kitaorang pun sama cuak..
sebab bila dia jalan jer.. dah sah-sah ferris wheel ni kat ataih bumbung soping mall 5-storey high dah so bila dia gerak skit pun ko dah tinggi dah..
blom sampai puncak!

sangat lawak time dia gerak tu..
memasing kejang!
hahahahha!
sumpah suspen sat..
geli jerr tapak kaki and perot aku..
mak aku usah citer laa..
macam tu ko tengok dia duduk tu, berpaut kat besi kerusi tu..
dari naik sampai ke turun dia statik tak bergerak!
hahahah!
memang kena marah if sapa-sapa tergoyangkan bunk tu..

::muka suspen laki bini::

::senyum pun separuh ikhlas::

owh.. ferris wheel ni ko bley pilih ek..
ko nak yang biasa or nak hok transparent..
aritu dia kata if nak transparent punye, kena tunggu sejam!
tak kuwasaa teman…
itu yang nek jer yang biasa je..
hambik kauuu!
nek biasa pun gayat..
ada hati nak nek yang transparent!!

::credit to here::

ko mampu??
seriau giler wehhhh~!

owh.. nak pegi Miramar ni, senang nyer nek MRT guna Neihu Line (kaler brown) and turun kat Jiannan Station..
depan tuu je tempat dia..

Advertisements

::trip Barcelona::

baru aku pasan, aku tak penah citer hal trip aku ke Barcelona dulu..
ahahhaah!
aku boh kat FB jer gambo sume..
konon nk citer sini.. dok tangguh-tangguh..
hambik kau..! dah setahun lebih dah tersadai citer tu..

ok ni bukan entry berlagak ek..
ini untuk diri sendri jugak..
korang jangan tatau.. aku memang suka syok sendri, baca entry lama2 peh tu sengih sorang2..

ok sebab dah setahun lebih, maka nyer tarikh aku tak ingat..
yang aku tau, time cuti raya cina tak salahnyer..
in February.. and it was still winter!
sebab nak pi time tu, adalah sebab MURAH!
dasar cheapskate la kannn..

kami pi secara rombongan cik kiah..
our fren yang organize the tour..
pegi ramai-ramai gini, memang save bajet laa..
and sebab pi dari Algeria, dekat tet jerr.. murah dabel-dabel laa..

the flight was 1 hour tak salahnyer..
sampai sana, terus check in apartment ala homestay..
area adalah dekat La Rambla..
the most famous road in Barcelona aa kira..
menarik sangat area tu..
sila aa google ek..

accomodation memang banyak aa area tu..
and makanan halal pun ado kat situ..
as usual, kodai pakistan ke hapa tak ingat..
kebab n briyani ado je di mana2 celah yurop ek..hehehe!

that time, adoii sejukk!
malam tu snow turun manja-manja gitu..
but that didnt stop me from touring their shopping mall!!
hahaha.. giler aku time tu rindu nak tengok shopping mall..

and kebetulan at the end of the road, ado HARD ROCK CAFE!
hureyyy!
aku memang suka kumpul baju HRC..
memula enche asben buat gak perangai taik idung masin dia tu..
takmo beli, mahai katanyer..
elehhh..

tapi being me, ada sekali malam tu dia demam..
aku kuar gak merayap with the group..
aku beli gak baju HRC tu.. lantak!
tapi ati gua selembut salju.. mana gamak beli untuk diri sendri jer..
hmm.. sedap jerr budak tu melawa ngan baju ‘mahai’ tuuu, tak komen apa puuunn..
ceh!

ok aku dah tak ingat itinerary aku actually..so aku akan boh gambo jer aaa..
sapo bosan, chesue takley nak buat apo..
kata pun bercuti.. harus lerrr gambo berlambak..

::terjumpa orang mesia pulak kat depan soping mall::

::ekceli nak tangkap gambo depan kedai nama KL tu::

::off to visit Sagrada Familia::

ok atas ni adalah Sagrada Familia..
church la as usual kot..
it was an ongoing construction since 1882!
terlalu detail and rumit pembikinan dia, tu yang amik masa lama
it was an art by the famous Antonio Gaudi..
patut dia nak buat 18 menara.. baru siap 8 tak salahnyer..

tempat ni buleh masuk..
bayo tah brapa euro tah.. and bley naik ataih menara tu..
tapi tak kuasa akuuu.. takde lif!
and i heard that the step was steep.. ngeri aih!
mak gayatt..

and kami sume mengejar masa ekceli..
4 hari 3 malam tak cukup wehhh nak catch up everything..
and since kami p rombongan yang ado bawak anak-anak..
paham-paham jer laa ek..
kengkadang keciciran dengan kehendak anak-anak..
kena slow down a bit..
memacam laa..

then next stop is Palau Guell..
another Antonio Gaudi’s piece of art!
inspired by the Hansel and Gretel story..
umah cokelat!

::kedai souvenir ekceli:: 

an most of the construction adalah berombak gitu..
he didnt believe in straight line..
dia suka preserved the structure of the earth..
ikut rupa bentuk bumi.. kalo berlopak, berlekuk..
gitu aa juga rupa art dia..

ok next!
Casa Batllo..the house of the dragon..
and yes, Gaudi’s art again..

::molot dragon aa konon tu, do u see it?::

::and perasan tak, the balkoni tu rupa mask muka..phantom of the opera::

::the siling::

ini pun gua tak masuk dalam..
tak kuasa nak bayar.. tengok luar pun dah cukup..
hehehe..dasar kedemat!

then next kami takde apa-apa aktiviti..
kira aktiviti bebas..
so kami pi lepak kat port dekat our apartment..
kat situ bley pi naik cruise pusing port..
so mari aa memabukkan diri nek boat pulak..
tak sedau diri ko tu tak ley tahan, mabuk laut kemain kuat!

::menara Alfonso::

 

tengok jer aku sesengih tu..kemain terseksa sejuk tu wehh!
terpaksa bertabah.. tengah bercuti, so jangan nak ngada-ngada komplen..

then malam kami pi tengok Magic Fountain..
show ayor pancut bermusic n laser show aa..

muka dah separa ikhlas dah nak senyum..
terseksa wehh..
sakit jari-jari aku even pakai glove..
and to make it even ‘better’, tup-tup UJAN dengan lebatnyer malam tuu!
and we have to walk to go back to our apartment..
perghhh…lenjun sampai ke spender!
ketabahannnnn…

balik terus aku telan panadol siap2!
dah aa apartment tu air panas dia jenis tangki..
and anak-anak opiser aku jenis mandi, macam puteri!
abih air panas dalam tangki tu depa kerja kan..
ko nak air panas, kena tunggu air tangki tu masak lain..
owh! and the heater adalah portable ek..
waaaaa…nages ok!
dah aa bilik jenis katil single.. nak tido sekatil ngan enche asben tak selesa aa pulok..
terpaksa tido sorang-sorang sambil merengkot macam ulat!

next destination, Montserrat!
tempat ni adalah monastery..kubu pertahanan spain..
nun ataih gunung ek.. nak pi sana kena nek cable car..
which i hate! sebab aku penggayat!

::kesayuuupan::

::local people niaga madu and goat cheese::

::srupp! srupp! perot aku nyilu tengok bawah::

::anak-anak opiser aku sardin jer duk tepi sana::

::which is there! aku idak aa nak pegi situuu::

::inside the monastery::

::ukiran paderi-paderi depa, n tengah tu is Jesus::

ukiran-ukiran depan verrrry detail!
aku pun heran caner aa di zaman tu depa hangkut segala batu bata ni untuk buat benda ni sume?
ukiran tu sume beso-beso weh.. kagum sat..

and last but not least, if korang pi Barcelona adalah tidak lengkap if tak pi Stadium Barcelona!
the 3rd largest stadium in the world..
could fit 110k orang in one time!
and of course, FCB noks! Messi!!

as usual, gua taik idung masin untuk membayor 17euro semata nak masuk tengok isi stadium..
its juz a stadium! nothing fancy about it laa..
nampak padang jer aa kan..
maka gua berlegar-legar di luar jer laa..
opiser aku masuk dalam tu..
siap tangkap gambo ala photoshop ngan Messi..
ekceli ko bergambo sorang-sorang jer..
depa akan masukkan pemain pilihan ko kat tepi ko dengan bayaran 17euro gak..

ekceli if u are lucky enuf, u might get to see the player training there..
tapi hari tu depa training kat stadium len..
if depa ada, mebi aku akan tolak orang len untuk masuk stadium tu kot..

so thats it i guess..
tempat-tempat menarik yang aku lawat sepanjang 4 hari 3 malam di Barcelona..
if you have the chance to visit Spain, do come to Barcelona..
amat menarik if ko minat arts..

ok di akhiri dengan muka laki bini tak semenggah perangai kat epot Barcelona nak tunggu flight balik Algeria..
siap bukak kasut bagai!
dasarrr…

:: bila che sue outstation ::

wah wahh tak menahan toi tajuk gua ari ni..
bunyik mcm businesswoman lak kena outstesen2 nih..
kekekeke..
ok ok im fine u guys.. che sue idak menghilangkan diri membawa hati..
nope!

p/s~ni citer ni panjang jela2 so sila sediakan kuaci dulu before u read the rest of the entry..

aku ilang for 4 days sebab kena outstation secara mengejut dek enche bos.. aku baeekk nyer planning bila nanti enche bos udah gi ke Tlemcen utk opening ceremony islamic culture and perasmian pembukaan plant desalinization water kampeni mesia kat Souk Tleta, maka aku bley aa berjimba ria with my gurls kat opis..

ohh tidakk~!

tetiba enche bos baik ati pegi meng’offer’ PA nyer ini utk pergi membantu kampeni mesia ni buat apa2 yg patut…
*nagess!*
pepagi kamis ok dia menyampaikan berita ‘gumbira’ ini… terkujat aku!
WHAT? adoii… puff! ilang awan2 berjimba ria yg aku kait pepagi tadi ..hancuss..
isk! isk!

so terpaksa aa gua balik ke umah on the dot, packing my things for this trip..
tak dan aku nk meninggalkan status pun kat FB to tell my fren where im going coz it happen soo fast!

for tonite, we’re gonna stay in Oran first before headed to Tlemcen the next morning so i was thinking..

“oo takpe nanti stay one nite kat Sheraton Hotel kat Oran, ada aa wifi kot”

i was sooo wrong!

ada laa intenet tapi kena cas ke bilik.. ah tak kuasa aku..! bilik dah aa mahai nk mati lagi nk berkira intenet line.. mencipaan je jiwa aku tak dapat berFB mlm tu.. last2 gua tido awal mlm tu after abih meeting and the official stuff-thingy.. staff aku ajak berjimba mlm tu coz its wiken nite, pun aku rasa malas.. wahh amat haibat ati chesue menepis godaan!
wakakakakak! sungguh tak caya.. chesue kah ini??

so esok pepagi kui 9 dh check out utk bertolak ke Tlemcen.. its a one and a haf hour driving from Oran to Tlemcen.. ekceli i really-REALLY hate travelling in Algeria.. sbb takde TOILET bertamadun sepanjang perjalanan! HATE IT! dah aa tangki che sue cap ex5 je.. penat menahan tau..

time dari Algiers ke Oran, it took 3-4 hours gak to reach there.. nasib baik perot aku tak wat pangai bastet.. gua dah siap2 buang time kat umah.. juz mintak wiwi je time perjalanan tu.. so we stop at a pump station kat daerah mana tah..
omg! mencik aku ngan toilet depa ni..!!

memula driver aku soh aku masuk toilet kat dalam restaurant tu..dia kata situ ok skit coz last time dia penah bawak Puan aku kat situ.. so i tried.. masuk2 je aku dah nampak pemandangan ‘indah’ terapung2 dlm tu.. sial toi! i tried to flush it tapi rosak… eeee bongok toi! terbantut pengencingan aku siut..

terus aku kuar and kamikaze try the public toilet.. ada 3 toilet dlm tu.. and all takde flush! sume jenis jamban simbah.. adoii mencik ok! mencik!!! sib baik im doing the no.1 thingy.. if aku nk buat the no.2, sapo nk tolong ni? dah aa baldi takde.. cebuk kecik je ada secotet tepi pili..haiyooo!

aku meneruskan perjuangan aku sambil pejam mata.. buat2 tak nampak apa yg ada dlm lubang.. eeeeuww!!
after settle everything, sambung perjalanan ke Tlemcen..
kitaorg sampai dekat kui 11 pagi la kot.. terus gi umah tumpangan ni.. ekceli CEO kampeni mesia yg bos aku offer aku tu, Haji Rahman, aku kenai dah lama.. dia dah setuju utk sediakan penginapan aku coz aku kira under depa.. tapi aku kata aku nk tgk dulu camne rupa umah tumpangan ni, if selesa, its ok aa aku duk situ..

it turns out amat2 laa tak ok nyer..bilik ada 1 je.. and aku ngan 3 jejaka! toilet usah citer laa… jenis SIMBAH jugak! aaa dont get me started on the bathroom laa.. terus aku col pak aji tu ckp im not comfortable with the accommodation opis aku carik ni.. so dia offer duk umah dia je.. wife dia and anak2 dia pun aku kenai so ok la.. aku soh driver aku anto ke umah dia..

mlm tu enche bos aku soh join the opening ceremony islamic culture show tu.. so i did!
perghh sejuk bedi siuttt… i didnt know that Tlemcen adalah lebih sejuk dari Algiers.. that nite i think its nearly 8-10degree ok..and im wearing short-sleeves..bagus tak? kebal toi anak malaya nih…
festival abih lewat giler.. aku sampai umah pak aji balik dlm kui 12 lebih.. menguap tah berapa kali dah time tu.. ngan lapo nyer..

sib baik mak aji amat laa baek ati.. perangatkan balik lauk2 n kuarkan nasik.. ekceli dia dah ajak makan siang tu time aku sampai tu tapi aku terlalu penat jadi takde selera so aku tido then terus ke opening ceremony tu.. tu aa degil takmo dengar ckp orang tua.. fadan muka!

esok2 nyer mangkit awal utk bertolak kui 7 pagi ke tapak plant projek kampeni mesia tu..nun kat Souk Tleta, sejam lebih perjalanan dari Tlemcen.. tmpt tu tepi laut..ataih bukit.. and yes, SEJUK! projek kampeni ni adalah tapis air laut utk kegunaan harian.. join venture ngan algerian and singapore..

sepanjang jalan masuk tu penuh ngan askar segala jenis and squad bom pun ada
.. sb kedengaran President Algeria akan rasmi plant tu.. tapi last2 dua Menteri je yg rasmi… beria2 laaa depa ni!
peh tu aku tgk berselerak segala management.. caca marba sungguh laa… sampaikan aku kesian tgk bos aku, terkebelakang je dia sokmo.. tah sapa2 bala aa sibuk nk mengepit tepi Menteri.. even the Chairman of the company yg Malaysian side pun dok jalan je tetepi longkang.. malas nk menyelit2 tengah ramai orang yg sibuk tumpang populariti kat tepi menteri2 tu..

abih perasmian tu, the Malaysian kampeni bawak kitaorg g lunch dulu b4 we headed to Oran back sbb bos aku ada flight malam tu utk balik ke Algiers.. then balik ke Mesia for holidays..
reli hectic aa that few days.. aku rasa mcm nk terlentang tengah jalan je and let the car hit me.. penat!
dah aa aku reli-reli missed my budak busyuk kat umah tu..
tah hapa laa makan nyer tu time aku takde..
tak sabo nk balik umah!
owh by the way, dari site ke Oran balik adalah 3 hours ek… fuhh~!

rupanye malam tu kena stay one nite lagi kat Sheraton Oran sb its too late to drive back to Algiers and our driver oredi penat..huwarrghh!

malam tu aku tido sambil bukak lampu side table tu.. sb aku teringat2 bebukan.. ni penangan dok bercerita hantu ngan anak2 pak aji aa that one nite! hampehhh…
bilik tu adalah luas and katil pun luas.. aku lak kecik! aku tetiba terasa as if bila aku padam lampu sume, there’s something standing at the end of my bed staring at me! omg! cipannn aa mainan perahsaan ni!!

bukak lampu, tido bebetui tetengah katil sambil kangkang luas2 so that tiada ruang utk sesapa or something menyelit tepi aku..hahahah! bongok toi…

esok tu kui 10.30 pagi bertolak ke Algiers.. im soo happy!
tapi dalam happy2 tu aku ekceli cuak gak bila tgk meter driver aku bawak dok cecah 180 sat2 cecah 200! dah aa aku duk blakang sorang2 and takde seat belt.. mula aa otak aku imaginasi tinggi balik… aku dok terbayang if ekciden ni then tercampak berguling2, sure aku paling parah sb aku takde seat belt..sure aku jadi mcm bola pin-ball sb keta tu beso and aku beso kacang peas (ewah keciknyer ko che sue?!) sure melantun sana sini…
iskkk…tetiba ngeri tauu…

tapi bila dah sampai depan pintu umah…wahhh! tiada kata nk diucapkan tauu… dah plan dalam otak, time enche asben bukak pintu satg nk terkam je terus! winduuu..hahahha!
ting tong umah, tak berjawab.. sib baik aku bawak kunci umah.. so bukak aa sendri..
ciss! enche asben takde la pulakk..

terus col hp enche asben tanya mana dia..
hoi laa pulak dia gi bertandang umah opiser aku kt tingkat bawah dok ngajo bini nyer install skype, nk borak ngan anak2 kt mesia senang..uhukss!
ilang mood lomantik gua tauuu…
bila enche asben sampai umah, terus aku kaku awkward nk express my kewinduan tauu..heheheh!
ai kan femaluuu orangnyerr… wakakkak!
spontaneous action mana bley kuar dah time gini..sogan tau!

err tapi malam nyer citer takyah aa gua elaborate lelebih..hiks!
im happy to come home to him..
aaaa THERE’S NOTHING LIKE HOME…rite?
dah dah lepas ni aku takmo dah outstation sengsorang!
sengal gua…

note: malas aku nk bikin caption tiap gambo…sume ada dlm FB..

::visit dah abis..yeay!::

yes people! visit bisness trade headed by Dato’ Mukhriz dah abis semalam..
i was sooo relief tapi rasa nyer next week aku akan terkangkang laa kena taip segala follow-up report on each and every courtesy calls yang dia dah buat ke sume menteri2 yang dia jumpa kat sini..adeih!

menteri yang kami berjaya set kan untuk Dato’ Mukhriz:
1.  Commerce
2.  Transport
3.  Religious Affairs
4.  Water Resources
5.  Housing and Planning
6.  ICT
7.  Public Works
8.  SME and Investment Promotion
9.  Energy & Mines

see? omos sepoloh ok! reli2 packed jadual… supposely ada Higher Education, tapi courtesy call adalah kensel last minit sebab students Algeria dok berpiket STILL kat depan kementerian tu! hmmph! rasanyer pasai kenaikan yuran ke hapa yg depa still tak puas ati..

mula2 MITI and MATRADE request je 10 menteri2 ni untuk Dato’ Mukhriz jumpa but they didnt expect that all of they will accept! ni sume adalah penangan nama MAHATHIR ek..
everyone knows him… respect adalah tinggi for Tun Dr Mahathir here.. last time he’s here adalah taun 2003..
he’s oso the one yang proposed to open up mission here so that good relations between Malaysia and Algeria will be strengthened..

ekceli aku adalah bangga aa bila everyone knows him.. proud to be malaysian oso time tu! hehehe..
the Seminar on Business Opportunity adalah mendapat sambutan menggalakkan… nearly 300+ came to participate in the seminar.. media semua mai to cover the story..
ramai gak bisnessmen yang join in this Trade & Investment Mission (TIM) ni..

::chaos at the register table::
::opening remarks by my bos::

::the participants::

achik glem sat masuk tv algeria weh! ahhahaha… aku kena jadi pemegang dulang untuk exchange adiah between Dato’ and the President of Chamber of Commerce Algeria

aku tak dan nk soh sapa2 tangkap gambo aku ataih pentas.. jadi tukang pegang dulang je punnng.. bukan nyer kasi speech hapa punn.. tapi Receptionist aku kata ada tangkap tapi aku lupa nk mintak tgk..heheheh!
lantak aa…nenanti laa.. tengah2 tak comey nih, malasss aku nk camwhore sangat..nenanti laa bila dah ala2 ratu kebaya nnt gua boh aa byk2 muka aku dalam nih.. hehehh!

and as usual, ada aa bos aku wat Dinner for the delegasi kan… Dato’ Mukhriz request juga nk jumpa Malaysian yang ada kat Algeria time tu…even few of them je dapat hadir, tapi the numbers were more than enuf~!

bley tahan gak aa ramai malaysian rupanyer kat sini! hahaha..! and i just make a new friend jugak..

::kak riza, malaysian kawen with Algerian::

and as finale, bergambo ngan menteri ler.. peh! ingat sonang nk dapat peluang gini kannn… harus laa tidak disia-siakan..

::us with Dato’ Mukhriz::

enche asben dia sesenyap dah pegi tangkap gambo berdua ngan menteri tauu.. hohoho! sneaky lil-mangki ek.. sib baik satelit puan bini adalah kuat..dapat trace maka terus berdesup duk sebelah nk bergambo sama! hehehehe…

ok after this adalah Dato Rais Yatim lak kot..or FM? hmm either way, still ado je visit until JUNE!
yeay for me
*blurghh! pitam*

:: penangan racun PA ::

miahahhah! yeaah aku telah berjaya mengadu2 kat Amb..
mementang enche bos guwe telah pulang dari Tunis, terus gua lekaih2 mengadu perihal didera membuat buku program yang tak sudah2 nih..

hahahaha..
akibatnyer?
opiser2 MATRADE kena marah time meeting!
ngehhh~

alasan aku..
– toner printer saya sampai ol out buat menatang nih…
– dah laa duit opis tak masuk lagi..dok buang paper print2 ari tu..
– kertas A4 dah abih..
– mesin fotostat dah rosak!
– saya dah anto emel soh dia cek dari zaman TOK ADAM lagi kat dia enche bos! Lillahh!

hahahhaa..banyak laa lagi ekceli, hasil nyer…

i dah marah dia tadi time meeting..ada ke still tak siap2 buku nih..selama i takde 2 hari ni dia buat apa?”

muahahahahah!!

“jahat nya kamuu~”
“jahat nya kamuu~”

*toing-toing* tumbuh tanduk!

tapi pe2 pun, still, i have to do it anyway…
but at least enche bos telah memarahkan opiser tu on my behalf!
hmm…good enuf for me..
no need for me to be NAGA for today…simpan balik semburan api dalam almari… esok2 masih ada!
heheheheh…

*dum di dum di dummm*

ok pets n noks..
mak ngundur diri dulu..
nak gi mentang red carpet kat Sheraton Hotel lak nih and cek bilik untuk Dato Mukhriz.
gua kena jadi QC ari ni… kot2 laa toilet bilik menteri tak berfungsi ke..lampu mentol terbakar ke..
see? versatile kan PA nih?

kalo i tulis ‘i lav yu’ kat cermin bilik ayo dato mukhriz, aci tak?? ahhahahah!