:: lets rawwrr! ::

ingat nak citer pasai beranak aritu tapi since thumbdrive gambo-gambo tak bawak la pulak arini maka kita tukar story len aa ek..
kebetulan lakk arini ada kes yang buat my blood go upstairs so mari laa kita merempan dulu..
owh before that, salam jumaat dan selamat berpose everyone! *sambil lambai ratu*

ehemm~
here we go..

pepagi iols dah kena marah dengan bos because of mistake orang len yang tak efisyen buat keja! reli aa buat aku nak menjerit pepagi tadi..
dah aa aku tengah drive masa tu.. korang tau aa kan caner traffik pepagi kan..
kalut aku drift ketepi sebab nak menjawab call..

alkisahnye pasai transport bos aku nk gi meeting pagi ni aa.. aku dah mohon seminggu awal untuk bos aku.. dah aa jenuh nak kejo ketua kerani (CC) yang jaga drebar tu.. buat keja macam taik!

dah aa dia silap kasi info ke drebar, aku minta untuk pagi Jumaat, dia bantai kasi ari Khamis.. dah tak pasai drebar call aku pagi tu tanya mana bos aku ni? dia dah tunggu lama..

ok mebi silly mistake dia terlepas pandang almaklum orang tua, aku still bersangka baik lagi.. so aku call to correct the mistake and asked again, sapa drebar bos aku untuk Jumaat hari meeting yang sebetulnya.. dia boleh dingdong-dingdong lagi kata tengah buat ni.. ok aku sabo, kasi time.. petang kang aku call lagi..

bila call petang, dia kasi aa info drebar segala then aku terus aa inform bos aku.. tup-tup pagi kejadian bos aku cakap takde keta tunggu dia lakk!! dia call drebar yang aku kasi tu, tak berjawab.. cibaiiii~
bos aku dah menjerit suruh cepat-cepat sebab dia takut lambat! aku ni takleh orang push-push gini, aku panikk.. dah aa aku tengah drive!
before aku terlanggor pokok segala, better stop tepi aa and solve this matter..

aku call CC transport, tak berangkat! demmitttt..
aku call drebar yang suppose to send my boss, nasib dia angkat tapi dia inform aku bukan dia yang patut hantar bos aku lakkkk! dia cakap CC dah tukar ke orang len..
which is kebabian napa dia tak inform akuuuu dia nk men tukar-tukar gini!
nasib aa drebar tu nak gak tolong skit by messaging my bos kasi hp no. drebar yang patut anto bos aku tu..

apa-apa pun, aku whatsapp balik bos aku informing that its not my fault and aku akan log a complaint about this matters! selamatkan bontot sendri dulu okkkk.. bos aku tu dah aa bekas navy! garang okk..
dah aa bos aku sikit-sikit cakap “tah-tah awak salah letak tarikh?”

aaaa dont ever-ever question my work wehh.. aku double check okkk apa-apa dengan dia niii.. sebab aku tau dia ni garang and dulu before aku kuar posting, aku penah keja satu division dengan dia and penah kena maki! so do i want to repeat that? i dont think soooo!!

sampai je opis, terus gather all the information and karang this one long complaint emel with gomen words.. do you know how hard it is to express your ketidakpuasan hati ko dengan ayat gomen? ko nak marah berapi-api volcano tapi ko kena sopan santun ayat pusing-pusing, bahawasanya, oleh sebab itu, beliau, bla bla blaaa.. bertahun aku asik karang in English so my gomen wording a bit rusty la..

nasib baik aku dah siap emel segala, bos balik dari meeting terus tanya mana komplen aku and by the way, dia kena drive sndri ok ke tempat meeting dia ek.. so sejuk aa skit ati dia bila baca segala bukti aku kasi, he still bebel-bebel laa but as long as its not at me..im good!

bila jadi macam ni kadang-kadang aku panik and question myself, eh betui ke aku buh tarikh sekian-sekian? dah jadi macam tak yakin lak dengan kerja sendiri.. walhal ko memang dah buat betul dah..

geram aku dengan orang macam ni.. this is not the first time aa CC transport tu buat keja silap macam ni.. kadang-kadang aku kesian ke drebar-drebar tu aa gak.. sebab orang akan marah ke drebar dulu sebab tak mai bila tarikh yang diminta.. padahal depa tu ikut je jadual yang CC transport kasi..

aku tadi pun nasib aa boleh kontrol lagi.. drebar yang suppose to send my boss call tadi and inform aku dalam jadual dia, dia kena anto bos aku pukul 10.45 pagi.. giler! aku minta suh hanto pukul 7.30 pagi and pick up dia pukul 10.45 pagi! korang tengok aa caner CC tu buat keja.. nyirapp darah toi! siap drebar tu lak minta maaf untuk CC kata biasa aa orang tua, kadang-kadang blur..

kalo dah tau tua, sila aa pencen cepat-cepat.. keja-keja macam ni, kalo ko takleh nak fokus dan buat sambil lewa, sila kasi orang yang boleh buat.. dah aa keja ko melibatkan kerja orang len gak.. terlewat orang pi meeting ke function penting-penting ke? caner?

so sekarang aku rasa bos aku tengah karang emel untuk kasi ke bos beso bahagian CC transport tu.. hadap aa ko lepas ni..
mana aa orang tak mengata orang gomen lembab buat keja..
ate memang punnnn!

puih!

ok sekian merempan di hari Jumaat aku..
satgi nak gi soping, need a soul therapy setelah tercalarnye mood Jumaat aku di awal pagi..

beli sudu pun jadi aa, janji beli something..

kbai~

:: movie yg sengal ::

*this is suppose to be publish smlm, aku ilang idea sat, terus lupa nk sambung..hihih sori!*

semalam since tak ngantuk so aku layan youtube..
ada satu apps for android ni called Movietube..
dia ekceli kumpul setempat movie yang ada kat dalam youtube..
and if movie tu sume ada part by part.. dia compile kan..
so that bila korang tengok, dia straight jer laa sambungan dia..

so semalam dok browse aa citer apa nak tengok..
aku ni peel memang weird..
tetengah malam laa nak browse citer antu kan..
dah aa tengah laki takde..
tapi bila button ‘takut antu’ ko dah rosak..
memang gini laa perangai dia..

so semalam aku saja browse ikut negara..

iklan: BANGUNAN AKU BARU LEPAS GOYANG! ok tengah pucat lesi nih.. sat kasi aku berlega sat.. tangan ketau lagi ni..

ok where was i?
owh browse ikut negara..
ok..ok..fuhh~

so aku saja klik under Indonesia..
hmphh.. same ol, same ol..
reli aku nyampah tengok citer antu indon..
sebab everything is the same..
antu nyer tak seberapa..
tapi yang lebihnyer, asikkk nak tayang TETEK!
macam takde motif dah..
apsai nak kena expose teks? napa tak expose je barang lelaki pulak?
dem laa..

contoh laa citer aku tengok semalam..
tajuk Nenek Gayung..
jangan di tanya napa aku pilih citer ni..
bongok pulak rasa terpilih citer nih..
tapi bongok-bongok pun, sampai abih aku tengok..
haih~

so citer mengisahkan antu nenek gayung nih..mati penasaran sebab tak sempat dimandikan jenazah dia.
time dia idup, dia ni pemandi jenazah.. tup2 mati, tak dan nak dimandikan, laki dia Kakek Cangkul (which at the time, nk mandikan dia) mati heart attack pulok time tu.. so orang tanam dia tanpa dimandikan (see? It was soo lame dan weird yg tak masuk akal)

si Jupe tu dok kutuk kata filem kita macam sampah..
tolong laa sesapa soh dia tengok citer negara dia sendri ni weh!

first of all.. if dia keja pemandi jenazah, for sure aa orang kampung kenai kan..
takkan takde sapa kat area tu langsung time dia mati..
laki dia jer mandikan dia sorang-sorang, tetengah malam..
tup tup mati gak sebab heart attack..
tapi selamat pulak ditanam dua2 nih?
ate depa men angkat then terus campak masuk liang lahat ker pun nenek tu, tak cek bersih idak, mandi idak?

see? jalan citer macam sampah!
tak logik amat..

peh tu mula aa the curse of nenek gayung bermula..
sapa jumpa nenek gayung, akan mati dalam masa 7 hari..
or if ko layan sangat nenek gayung ni, dia akan mandikan ko pulak..
which means ko mati laa..
then ramai lak tu tau sejarah nenek ni jadi antu sebab tidak dimandikan!
eh? caner tau??
nenek gayung bisik ke sapa-sapa dia tak mandi lagi ni??

and for the love of god, if sume tau pi laa korek balik kubur dia awal dulu and mandikan dia..
tade aa dia jadi antu!!

peh tu nenek gayung mengganas aa konon..
cari someone untuk mandikan dia..
takut ke tu?
then, kena mandi pun bley berdarah molot…
haiyoooo…. pliz kill the director for me laaa weh!!

owh.. kesengalan tidak berhenti di situ aje ek..
nenek gayung time nak cari mangsa, jadi pompuan cantik bermikro skirt, baju xcukup kain untuk tonjolkan tetek selambak (ini kena ADA ek!?)
apakah jadah?
nenek gayung belajar ilmu transform dari kuntilanak ker?
peh tu sibukk cari jantan soh mandikan dia..
yang jantan pula di pamerkan seperti kemaruk teks jer rupa nyer..

haih..napa aku tengok sampai abih, u ask?
sebab aku nak tengok tahap kesengalan citer tu sampai mana…
full of ‘taik’ness i tell ya!
and saja nak beri pengajaran ke diri sendri..
DONT U EVER-EVER CLICK ON CITER ANTU INDON AGAIN, CHESUE! E.V.E.R!

reli u guys..
aku penah tengok citer Hantu Jeruk Purut, Hantu Jamu Gendong, Pocong, Suster Ngensot..
Ahh banyak lagi la aku dah tgk..
Tapi yang pastinyer, amat hampas dan cleavage bergentayangan lebih dari antu!
Apa-apa pun, citer antu depa skg memang korup n full of sex jer..
Harapkan citer sundel bolong si Suzanna blakon jer yang scary betui
Yang len, sila beratur n campak diri sendri dlm tong sampah pliz!!

::i am lost ::

yeap..aku terasa agak lost skang..
tetiba ilang ingatan tengah buat apa ni??

keja adalah melambak..
opiser aku balik cuti mesia selama sebulan and meninggalkan segala koje dia kat aku!
yes! aku laa KC baru, aku laa EO, aku dah sah2 laa PA kan..and tadi baru je lepas jadi pencacai pembancuh kopi untuk tetamu bos..
ohh amat variety keja aku..
bley masuk dlm KPI tak?
aci tak?

tu blom part kena jaga filing..
and hadap bos yg manja…
tajuk kat folder dia tercabut pun panggil aku suruh gam kan..
manja kan??
blom part dia soh ajor kenapa gambo kat album FB dia kecik tet…
*tepuk dahi*

yea bos saya memang comel..

tapi apa pun..chesue tegar je..
orait je kena tanggung sume keja ni.. kata dah naik gred N27 kann *tangan didado, mata pandang ataih*

tapi satu je aa.. sila jangan kaco chesue tengah fokus!
itu yang rasa nak jerit tu bila aku baruu je nk fokus kat satu2 benda..
mai seko ni mintak fail dalam bilik bawah laa..
nak amik cop kat bilik bawah laa…

haaa!! suruh aku bergerak turun tangga tu yg aku menyampah ni!
and now meja aku adalah serabut ngan pelbagai file..
dah sebijik mcm meja budak Algeria nih..

cool chesue, cool!!
aku dah rasa mcm ticking bomb, redi to explode dah ni..
rimass aaaahhhh!

stresss~!
i need chocolate or ice-cream now!
neno-neno-neno!!

:: i think ive burnt a fius ::

yeah.. IN MY HEAD..
ada short-circuit nih!

::credit to here::



apatah giler aku rasa arini..
despite hal BATAL itu, aku still mereng di mana-mana saja..
kat Twitter, kat FB, kat YM, kat Chatbox.. (huh! bizi toi aku bekerja ek)
sume tempat aa aku merepek tak sudah2!

ko ni terlebih makan gula ke chesue?
hyper giler pun iyer…

adakah sebab semalam cek akaun meibeng udah masuk gaji?
adakah sebab semalam baju online aku beli dah sampai?
adakah sebab tadi dah sain amik elaun sara hidup kat sini?

hmm..mebi..

tapi aku rasa starting THAT incident with my dad kot yang mencetus segala..
suddenly i felt 10-time lighter when everything is resolved..
and felt 10-time richer oso *wink-wink!*

owh ari ni sebab dah gaji, maka mood rajin aku pun mai nk pi beli lunch..
and cuaca pun adalah cantik terang and panas..ok aa to take a walk..
abih je melantak chawarma aku, tup2 staff aku masuk bilik aku handing me 2 pieces of pizza!

adoi laa..
apakah ini?
hari ni hari MARI MENGGEMUKKAN CHESUE SEDUNIA ke?
apsai aku tak dapat memo ni?

hmm aku masih menjeling-jeling pizza nih..
nak makan, sekak perut dah coz im wearing korset..
tak makan, rugi.. rezeki weh!
ahh bawak balik aa..
dengan harapan enche asben akan menghabiskan..
(ke aku juga kena makankan karang?)

ok..enche bos udah baliks..
its time for CHESUE-TIME!!
mari layan utube.. aku tak abih lagi tengok bedioklip ‘gelombang-gelombang’ itu..
hahhahaha..

ok u guyss..
wachaaa~!

:: apa ada dengan Raya? ::

aku ada ekceli keja ni tapi ahhh..persetankan itu sume!
mari procrastinate as usual..

soo ada apa dengan Raya?
sibuk toi kat FB nun.. memasing nak tag kad raya.. bikin penuh profile waa je..
kang gua remove tag kang, sentap la pulok kan.. dah laa jauh nk salam raya muah-muah kiri kanan pipi kan..
takpe laa gua kasi chance tahun ni..
walhal ati panas nih! tag2 wa ngan ucapan-ucapan raya adalah tindakan tidak bijak ok!
aku TAK RAYA tahun ni! isk! isk!!
baju raya? kasut raya? apa tu?

pehh menyampah nyer aku baca status-status orang dok update persiapan raya kat FB…
sungguh tidak menjaga perasaan aku yang sensitip nihhh…

tu blom kengkawan aku tag lagu raya! hambooiii… kawan kawan gak der, ni bahan sensitip ni der..
gua muka je ganas, dalam ati ada taman gak der…
cibs kan mempermain-mainkan perasaan dan naluri orang-orang tak dapat balik beraya ni kan?
aku mempermainkan2 perasaan orang senasib tak balik raya gak, tu lain citer! hahahahah!

hehehe…ekceli aku tegar je..
imun beb..
ni kira raya ke-3 aku kat Algeria.. pedehal kan? pepagi raya layan Pizza laaa weh.. tak urban laa nk layan lemang rendang ni.. hahahaha *gelak paksa*

dulu tahun pertama raya sini, memang aa sayu hamat tak bley blah rasanyer…
tambah dasat bila mak aku dengar je sora aku kat telipon pepagi raya terus nages!
cis! tak dangdut betui mak aku ni… aku baru nk keraskan ati, terus nages berduet ngan dia laa..
mana laa dia tak syahdu… 30 tahun dia raya ngan aku, tup-tup seketui anak dia takde pepagi raya.. haruuu~!

even taun lepas aku balik Mesia bulan raya, tapi tak diamik kira aa sebab raya ke-3 aku still dalam kapaltrobang sebab Duta soh beraya dulu ngan dia raya pertama tu… kesiann sebab mana ada orang pun nk ajak beraya sama kan.. dah aa dia time tu baru sampai Algeria… give him a chance aa merasa kemeriahan beraya ngan ARTIS seperti aku ni.. kui kui kui!!

ekceli kalo nak feel, time raya pertama tu la yang paling the ULTIMATE feeling dia.. momentum dia sampai ke ulu ati sehh…perghh! sebab dalam family aku yang mengamalkan ‘close-door’ di hari raya, Raya Pertama adalah yg terUTAMA laa time nk salam-salam syahdu cium tangan ngan mak bapak, adik bradik mintak maaf kann.. hari-hari len nk mintak maaf ngan mak bapak adalah segan dan rasa awkward.. kang kata buang tebiat ke hapa budak ni tetiba nk minta2 maap? lagi dua jumaat ke hapa ni?? ooh awkwardnyerr…

then pepagi raya tu laa time nk rasa perasaan pepelik je sbb dah bley makan di siang hari..kan? kan? sure korang ada feeling ni gak! jgn tipu aku…

sooo, bila kitaorg dah sampai Mesia raya ke-3-4 gitu.. dah mandom je perasaan..
more like sronot sebab dapat balik Mesia semata.. bukan pasai Raya dah.. sad kan?

hurmm…
takpe laaa
ni baru aa indie weh! *rock2 dah lapuk*
hahahaha…

ok so not fuhny~!

kengkawan sume kat FB sibuk nk balik kampung belaka…
kitaorang di Mission? hurmmm.. sampai ke saat-saat terakhir Ramadan masih BEKERJA ok!
esok raya, ari ni still keja.. time bila laaa aku nk buat kuih raya? ko ckp skit kat aku?
balik umah pun kui 5.. tertonggeng-tonggeng nak masak berbuka lagi.. harus laa masak sebab takde PARAM kan..
lepas bebuka, solat belaka.. badan dah stress mintak tilam bantal dah..

haishh.. cakap banyak takyah laa…
jom je laa serang umah Duta pagi-pagi raya.. abih citer!!

hehehehhee!

err.. aku end je laa.. mcm takde mood dah nk sambung!
ye tengah sedih ni TAK DAPAT BALIK RAYA ngan mama!

huwaaarRRRGGGhHHH!