:: over terrr Rajin lagik ::

hehehe.. bila dah naik ‘sheikh’ ni memang takley wat apa sungguh aa..
ekceli aku ni memang giler when my mood mai..
memacam laa gua godek itu ini..

ari ni terlebih rajin sungguh aa..
dah aa mangkit awai time cuti sebab gigih nak buat lasagna..
kemain rajin gua defrozed daging then minced, prepare bahan-bahan segala..

tengah-tengah rajin tu, enche asben tersengih-sengih sebelum pi semayang jumaat request mintak buat benjo pulak..
sungguh pandai grab opportunity and take advantage dalam situasi gini..
sib baik aku tengah rajin so no argue on that..
semangat pulak aku buat benjo lepas tu..
siap boh salad, tomato sliced, bawang segala..
owh cheese slice as well ek.. dia request sebab tengok kat iklan katanyer nampak sedap..hihihi!

siap benjo, sambung on my main mission..LASAGNA!
buat banyak skit, buley tahan sampai malam..
after siap, time to wait for my asben nak makan sesama…

kenyang sudah, tergolek-golek ngan enche asben kat sofa tengok tenis..
sebab sofa panjang ado satu je, maka kena aa kongsi kan..sib baik aa kami berdua ni cekonit je so muat je..
itu pun aku menyempit baring celah kangkang enche asben sambil peluk kaki kering dia tu..!
hehehe.. baring kat peha dia sampai tertido-tido aku.. sure dia kebas..kepala bini berat! hohoho..

and now, sementara mood rajin masih ada, aku terus hadap laptop try to create header for my blog!
yap.. thats my experiment there.. i made it from scratch ek.. each n everything on it adalah cari satu persatu then glued it together..
even the wings on the anime girl!
im using FotoFlexer to make my blog’s header..

im still newbie so excuse the carried-away style there..
gua memang over..
yap a bit serabut i think but it is still an experiment..
esok-esok dah improved, plus when im RAJIN again..
i might upload a new one..

ok till next time.. acik nk sambung menjadi creative and feeling genius on designing section!
ahaks!

p/s-owh credit to this website for the lovely header background im using now..

:: mood rajin terlebih ::

haah.. rajin meng’oter blog, bukan wat keja pun!
haihh… mencik aku dah ngan emel opis ni.. hari-hari mengundang carutan berganda je dari aku..
so untuk tidak membuang masa, maka mari laa menggodek blog sendri..

mula-mula tadi aku dah wat lain.. peh tu tak suka konon nak aa patah balik..
TAK BULEYYY!
huwaargghh cuak sat sebab aku malas nak cari dah template lama aku tu..
(tidak ingat jugak kat mana aku korek)
maka, terpaksa aa aku menggagahkan diri untuk meneruskan perjuangan untuk cari template yang aku suka bebetui supaya blog tidak berupa agak cacat dikemudian hari..

so takat ni aku rasa, bertahan je aa dulu ngan template feeling-feeling kekanak nih..
malas aku nak mencari lagi…
konon nak try je, penyudahnyer takley reverse gear!
padan muka.. takde keja, cari bala kan…

ni pun aku kena manually betuikan width dia.. jenuh gak aa aku google nk blajo HTML codes jadah tu sume..
sebab dia kecik sangat and tersepit dekat-dekat sume column tu.. serabut aku tengok!
tak reti aku nak kira aih.. itu je sehabis boleh aku buat..
karang lelebih kang, mau jadi tikus baiki labu!

so berlega je dulu ngan hok ini ek…
till next time..

::lambai ala miss unibers versi ribena ek::

:: quicky on the header tutorial ::

ok before i forgot, here’s a quicky on the header ive made earlier ek..
aku blajo dari one of this blog called SHABBY BLOG..
frame designs are all there too..
amat comel2 belaka and its all FREE to take!
you can juz click on the DESIGN tab, select which one u wanna do and download it first to your pc/lappy..

nak buat background ke, header ke, divider ke.. anything aa buley..
be creative and used your imagination…

pada aku design dia mcm more to english style and amat sweet-sweet gitu..
for those who loves emo-style, amat tak seswai aa blog ni..heheeh!
kat sini everything is flowery, pink and ribbons everywhere!
dont expect to see black-colour theme at all!
no where to be found ok…next!

after chosen wat u like, then off to the tutorial tab to learn how to play around with it..

very the simple and educational, i might say..
utk orang yang agak bimbo and sengal macam aku ni, tutorial kat blog tu kira senang aa untuk ko paham..
and the online website, FotoFlexer, untuk buat header aku tu pun quite nice and user-friendly!

untuk info, the frame ive chosen is a bit fendek dari keluasan blog aku ni..
aku kena adjust a bit to make it fit juz nice for the header..
kena tarik skit dulu kasi panjang before play with it..

korang juz play around aa..
try-n-error gitu.. its FUN! if tersalah, dont worry, ado je button undo..

terasa macam profesional lak bila dah pandai guna fotoflexer tu..
iyer aa kan…gua nk main photoshop adalah tak reti..
so dapat main benda ni, kira best aa..
feeling-feeling teror habis dah aa tu bab editing photo!
ahaks!

harap korang paham laa ek tutorial tu..
aku bukan tak mo buat tutorial on my point of view..
tapi aku rasa if aku ajor korang, aku jamin sampai kiamat korang takkan paham!
im sucked in teaching! gagal big time! ahahaahh!

try dulu blajo from that blog.. if tak paham then i will try to assist u in anyway..
ok..chesue nk sambung tidoq kerja…
daaa!

:: wollah! siap pun akhirnya ::

hik hik hik…ok dah siap dah blog gua berwajah baru..
even still tak pueh ati sbb jadah hapa  lakk ada button ataih nun yg berfungsi like shit..
usah aa korang nk klik2 tiga button RSS ataih tu, sume still drama je kat situ..
paparan semata…link dia aku tak baiki pun..lantakkan!
if korang klik tah mana-mana korang pegi kang..aku idak nk tanggungjawab~
haaa lantokk..lan botak! (eh?)
lagipun, idak aa penting utk kehidupan sejagat..
so mari abaikan…
ok!
aku berjaya godek on Search Box tu je..
tu pun tatau aa betui idak..janji blog tak sangkut..

im not an IT expert…tapi dok blajar from google aa itu ini benda2 HTML and CSS tah hapa2 tu…
fening tengkorak aku weh!
gigih nk layout chantek kaann..harus aa berusaha skit..
hehehe…tapi ni pun tak lama kot aku nk pakai layout ni..
rasa mcm terlalu canggih pun bikin susah aku balik lak..
dashboard dia pun ilang laa sb guna layout XML style..hoh~!

hmm…kadang2 chantek, tak beerti terbaek kan..kan?
(maksud tersirat)

hmm kalo dah dasar oldtimer, jiwa oldskol..
idaknyer nk lelama makai layout canggih-manggih ni…
sesaja je gedik kadang2 nk try..

tak cuba tatau kan!?!kan?!