:: FMFA story ::

apa nak jadi laa ngan budak-budak melayu sekarang nih..
sedih aku baca citer ada budak melayu mati overdose dadah tu..
cetek sangat akal tu..
terlalu nak enjoy sampai lupa nak jaga diri..

aku pun penah muda..
penah gak pegi club.. pegi rave..
memang tau pun macam mana suasana dalam tu..
drugs and alkohol tu memang bersepah sana sini..
anak-anak melayu dah jadi amerikano dalam tu..
baju usah citer aa.. Continue reading

Advertisements

:: bukan aku taknak bercerita ::

ada kala aku sedar yang aku jarang nk citer masalah aku kat orang..
its not that i dont want to..
god knows how i long to shout my hearts out to people ok!
sakit bila pendam lama-lama and sorang2
tapi the truth is… I CANT!

bukan tak reti nk start tapi tah aa..
i used to be known as THE LISTENER…
dah macam rutin..
kalo bukak klinik jiwa, aku rasa aku dah kaya!

once aku lak yang nk jadi the TALKER.. aku tak reti!
lagipun banyak segi yang menahan aku dari menyuarakan masalah aku..
mostly adalah sebab aku terpikir pihak yang mendengar tu..
aku terasa mcm membebankan dia..
and ada kala aku terasa as if im being selfish dok bebel-bebel masalah aku..
walhal dia pun ada masalah tersendiri..
tapi being a gud fren, she has to lend her ears for me!

for instant..
aku bebel hal takde anak ni..
kat kawan yang tak kawen-kawen sampai laa…
tak terasa ke dia?
dia lagi aa tak lalu lagi phrase kawen!
dok terkena pressure tengok orang sekeliling yang dah kawen lepas satu-satu…
then kena lak dengar bebelan aku lak yang tak beranak2 ni…
tapi at least aku dah kawen!
is it fair for her?
dia phrase pertama pun tak lalu lagi….
tu blom phrase dua lepas kawen, kot jadi macam aku?

yap tak adil for her!

adakah aku yang memikir jauh sangat? tah aa itu yang aku rasa most of the time laa..
tu pasai aku prefer tulis masalah aku dalam kertas dari cerita..
if aku cerita pun ada kala tak nyeluruh kat kawan-kawan rapat aku..
disebabkan perasaan ni aa…

aku try gak once in a while luah kat kawan-kawan rapat bila ati rasa nk pecah..
tapi selalunyer separuh jalan je…
aku akan terberhenti setengah jalan and cuba ubah topik or aku wat-wat aku dah ok…
sebab aku terasa im starting to annoy people with MY problem..
im a gud pretender if u know me better!
aku tak suka orang tau aku tengah sedih, weak or vunerable…
yeah.. LEO people are known with their pride!

if laa ada antara kawan-kawan aku yang terasa beban bila kena mendengar aku membebel, please forgive me!
if laa ada antara kawan-kawan aku yang tengah2 bercakap hal masalah diaorg, aku mencelah cerita hal aku lak..
aku minta maaf jugak…
ini perangai yang paling aku tak suka ekceli…
tapi mana aa tau kot-kot aku penah wat kan…
we are only human~

p/s- tak perlu tunggu hari raya nk mintak maaf… (ko ni minta2 maaf ni pehal che sue? wat gayat ati jee.. mcm nk pegi mati kekdahnyerr!)

:: numa numa hey ::

tatau nk tulis apa dah kat sini…
terus terang je aaa gua skang mmg addicted sama FB and byk habiskan masa kat situ je!
hehhee… giler kentang~
reli aa..
mebi sebab aku dah jumpa ramai giler kawan2 lama..
since skolah rendah nyer tahap sampai aa ke U..
everyone is there!
nowadays if ko takde FB ko adalah poyo!
macam best je..
kengkawan dalam frenlist aku adalah yg truely2 gua kenai..
takde yg men add rambang2 je…
nope! aku tak suka ada beratus2 org dalam list aku tapi haf of it aku tak kenai pun..
bikin semak je!
orang2 ni semata-mata nk usha life aku je rather wants to be fren ngan aku…
such a loser!

tapi di sebalik ni sume ada gak kadang2 aku terasa ala2 naked!
sbb everyone knows bout u kan…coz everything is there~
tu pasai aku tak suka bubuh sgt gambo aku or detail2 aku, aku private kan for frens only..
same oso with default pic…aku selesa guna icon aku si setan merah tu!
sebab most of the time, i dont want to be found…
yeap! aku tak suka di jumpai…
if aku carik orang tu len citer..

sebab pada aku mostly ppl juz wanna sibuk nk tau life ko ok or not compare to them!
adakah aku paranoid? hehehe..tah aa itu pendapat aku aa..
since im doing fine nowadays in terms of financial state laa, ppl look up to me juz becoz im working obersi..
so masing2 sibuuuuk nk tau hal aku..
duluuu time aku cabuk je takde sapa pun carik aku!
tanya kabo pun tidak!

bitter kan aku?
hehhee…

and FB aku skang pasan ramai laaaaak para ex aku dalam tu..
haih!
and soklan azali ditanya bila menyapa..
“ANAK DAH BRAPA?”
haishh..sib baik ko bukan depan aku..
nak tgk aku bersilat, meh aa tanya depan2 kan..
if tanya time aku tgh mood baik, ok aa gua jawab
“TUHAN SOH HANIMON LAGI…”
cuba tanya time aku tengah PMS….memang makan dalam aa aku kasi sedas!

kenapa orang-orang begini suka nau tanya soklan2 gini?
aku tatau aa orang len tu anggap tu soklan biasa2 tapi if u are in my shoes mebi korang tau kot rasanyer
even for me, aku nk tanya kengkawan yg aku baru jumpa in FB dah kawen blom punn aku berlapik2 bahasa tu..takut org terasa…
do your research first aa base on your frens info or photos in the FB tu..jangan men baling bom terus!!
contoh, aku terjumpa my fren from high school…looking at her default pic. dia boh gambo sorang… aku belek2 photo2 dia pun takde gambo baby watsoever… so i assume dia still single sb dia tak boh status pun..
so bila aku bertanya tu kemain aku lapik tanya dah berdua ke blom? takde aa aku tanya kawen idak, anak dah brapa kann…

bila dia kata stil solo…then stop there! jgn nk ngada2 tambah perisa tanya 21questions lak…
even for my frens yg dah pegang title mak jan pun aku tak tnya lelebih… jaga perasaan kawan beb!
selagi orang tu tak bukak topik, usah aa bukak topik2 sensitif ni…
respect ok!

as for me kan…dah sah2 aku tak boh gambo anak kat default kan… usah aa tanya2 aku anak brapa!
sb mustahil aaa aku ni takkan jadi macam all those tipikal moms yang akan peragakan gambo anak kat default..definitely aku akan buat laaa… tak caya, tengok je aa nanti!
sapa tak bangga ada anak comel?
bodo aa tu kalo tak bangga….

and for all my exs lak..aku terasa diaorg ni brani nk carik-carik and add aku sebab diaorg rasa masing-masing dah lengkap sangat kot..
with all the wifey and children.. kot2 aa nak aku terasa aku rugi tak pilih diaorang dulu kot? hahahaah!
ok..aku paranoid! haaahaha! shit!
tapi aku rasa diaorg yang akan terasa rugi once tengok life aku skang sebab sapa jadi laki aku skang, keja nyer goyang telo kat umah je!!
hahahhaha…

haishh.. ok aku tengah bengong…
or mebi aku jeles sebab sume exs aku dah ada anak?
vavik aa korang nak muncul balik tayang-tayang kat aku….!

hmmm…mebi i shud stop laa
makin penuh hatred lakk entry ni kang!
lalallallalalalaa~

::here's a story::

citer lama tp sb aku mls nk karang citer bru, hentam la publish je apa yg ada dlm draft ni dlu. aku mg dasar malas kan. lg pun xd mood nk mengarut memcarut dikala bz mcm cipan skg ni..tunggu je la aku rajin blk (tah zaman masihi mana la gamaknye tu?)

here goes~
*************************************

once upon a time..
omg! that was lame for an opening…hahaha!

ok ok.. malas gua nk ber intro mcm cibs. ini patutnye blog ttg ati gua yg tengah marah. esok2 aa bru gua start wat lawak gampang gua ek. ari ni gua nk ngamuk kat blog dulu. kc chance gua bernaga sat..

hmmm where to start ek..patut td time gua dpt je perkabaran ni terus gua tulis, tp x dan la nk ngamuk kt opis..n bila dh lama2 ni api kemarahan gua yg td membara2 dh tinggal arang je ni. ah! dasar dalam hati ada taman memang gini..

but dont tink aku dh ok. ohh no! aku mg cepat reda but i will never forget! mebi sejak makin tua ni aku dh makin malas nk layan ati sgt..ikut ati aku nk je maki minah ni..pantang aku kawan2 men tikam blkg ni..nk selamat bontot sndri, pi petik nama org lain..

ahh mengingat ni saja dh buat darah aku mendidih blk..

ah nt la sambung,gua nk lyn shrek 3 dulu!
*************************************

– Posted using BlogPress from my iPod Touch