:: Tag – 25 random things bout me ::

fuh.. dah lama tak kena tag..hihihii!
ai kan tak glem..peMALAS lak tu.. sapo laa nk tag gua kan kalo tiap kali gua peram dalam draft peh tu penyudahnyer, jadi jeruk! hahahah!

ok ok..ari ni sempena aku DEMAM and lemau nih and baru je mangkit dari pengsan dari siang tadi, maka
mari laa buat tag..
kali ni tag mai dari Puan Luvly Sue kat SINI..
ini cik puan katanyer nk kenal2 che sue lebih mendalam lagik..*lambai2 tangan kat Luvly Sue*
nama dah aa sama..heheheh..
nama sue-sue ni mmg comel orangnyer kann? kan?
hahahaha *go hang ursef laa che sue!*

ok ni syarat tag dia:-

“Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.”

aku cuba ek..hmm apa aku nk merepek hal random sampai 25 ni? hentam aa..

1.    suka masak even malas.. makan adalah aktiviti yang paling best!

2.    tak suka basuh pinggan lelebih lagi time winter!

3.    even nampak gagah perkasa, ekceli aku adalah leweh inside and mudah nages..

4.    3 chances adalah limit aku selalu kasi orang..after that, bye bye!

5.    aku degil

6.    ati aku adalah kering when it reaches to my max limit.. aku mampu buat benda luar jangkaan orang bila aku geram sangat2…

7.    bila marah, aku lebih suka berdiam dan berkurung dalam bilik.. kurang skit dosa aku dari membebel bising2 mcm bontot ayam kan..

8.    tak reti merajuk lama2..

9.    aku tak suka nages depan orang..i dont like people to see my weakness

10.  shower adalah tmpt aku release my sadness, anger n pain.. tempat aku nages gak when i need to cry once in a while..hehehe

11.  if aku sakit, aku akan tido je..

12.  i LOVE cats even aku alergik kadang2 ngan bulu depa..tapi enche asben tak kasi bela kat sini 😦

13.  amat-amat PHOBIA ngan lipas..sila jangan buat bergurau benda ni ngan aku kalo takmo kena terajang!

14.  dont know how to sew.. jahit butang reti laa itu pun if terpaksa sangat..

15.  im still a kid at heart.. gua SUKA tengok kartun!

16.  my MOM is my kryptonite

17.  addicted to FB..yeah i admit, my day wouldnt complete kalo tak bukak FB seharian

18.  saya suka baca komik..my present addiction adalah Penyiasat Remaja Kindaichi! hehee..

19.  ASIAN horror movies rock!

20.  die hard fan CSI…all of them, Las Vegas, Miami and NY! i even played CSI games…

21.  i love gadjets rather than accessories or shoes or branded handbags..

22.  branded things are not priority for me.. barang sungai wang pun indah je kat aku

23.  saya tidak suka memberak! hihih yeah gross me.. i have this weird perangai suka tahan..donts know why tapi saya suka mengKENTUT…kekekekeke! hey at least THATs healthy ok!

24.  ai hait you SCALE..!

25.   i cant fit into S-size anymore..huwarrghhhh! *rage!*

perghhh…byk rupanyer random2 hal aku…
hahahhaa..
ok puan sue, me oredi siap your assignment…
thanks for dropping by.. do come again!

sapo lak aku nak kasi tag ni ek? nak cari 25 orang lak tu…
bley tak aku tag sume follower aku? err cukup ke 25 orang? macam laa ramai sangat follow blog sampah ko ni che sue wehh…
haish…sesapa je la rasa nak buat, buat laa… tak larat lak pulak nk tag orang..
migrain dah mai balik..

ok pets n noks..
mak undur diri dulu nak pegi pengsankan diri with some panadols..

daaaa…

Advertisements

:: haiyyakk! gua kena TAG! ::

1. Thanks dan link the person that gave you the cow (jangan lupa copy picture sekali)
– tengs laa Che Senah weh sb kasik lombu ni hah seketui kat gua.. eh? lombu ke kobau ni? … pening gak mana nk tambat ni? jiran orang len kasik rendang sepinggan, ko kasik terus sedebuk seko lombu hah! kehmainn ganaihh..
http://rumplestiltskin1510.blogspot.com/2010/05/i-got-tagged.html

2. Bagi balik wasiat ini kat 7 bloggers yang paling active atau 7 paling tak active.
– sapo laa mangsa nk aku tambatkan lombu ni??
  (a)  Puan Stoberi (hahaha ko nk sgt aku jadi jiran kan? ni hah jiran terbaeeekk dah kasi ni..sila laa balas ‘pinggan’ aku tu!)
  (b)  Cik Alang Zawi (mek ko pun kena buat gak..! jgn ngelat)
  (c)  Puan Ayang Koji (ko pun sekali ek.. mari aa bersama2 terkena..mana aci aku sorang je..)
  (d)  Puan Azni (tak kira ko tgh hanimon ke hapa kann…hehhehe..eh lupa lak..Selamat Pengkantin Baruuuu)
  (e)  Encik Edward Cullen (sayang, awak jangan lupa wat ek.. *wink-wink*)
  (f)   Encik Jacob Black (kekasih gelap ku..anda jugaaaa… *muaaahhh*)
  (g)  err…er??? ok aku dah abih imagination frens dah..hahaha giler kesian kat diri sendri weh..

3. Bagi tau diaorg ini yang diaorg dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.
– depa baca, depa tau laa.. aku mmg sediakala malaih nk war-warkann.. (hehe che Ros, kopipes ayat gak ek..sharing is caring~)

4. Cerita 3 perkara apa yang anda selalu buat sambil tengok tv
  (a)  sapu losen kat badan sambil tayang-tayang peha kat enche asben..muahahah!
  (b)  fesbuking secara tegar, sambil mata jeling2 gak tv.. 2 in 1 ok! ingat sonang nk wat ni? skill beb! skill!
  (c)  makan!

5. Bagitau 3 makanan pelik yang pernah anda makan.
– aiseh….aku tak ekstrim bab makan pelik2 ni.. kalo layan roti ngan sambal belacan tu dikira pelik ke?

6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
– 255 je…

7. Feveret soalan ni….camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe.
–  on the dance floor… jeling2 skit kasi hint2… then pi tandas… kuar2 je dah terpacul tepi pintu mintak no. hp! hahaha…suwitt~!

hah? itu je tag ko Senah? oh tak mencabar betui laa…(ewah bongkak lak ko minah!)
sap sap soi je dah siap..

ok!

NEXT!

:: TAGged by pnstoberi ::

arini sebab aku rajin skit maka aku langsaikan hutang tag ini..
rajin bukan pesai pe..bos gua tarak sampai ari rabu ni! ohohoh..syurgaa~

ok lets go!

1) Orang yang baik adalah

– orang yang menderma kat che sue! hahaha..lekaihh hulur! *sambil letak pistol kat pala*


2) Sahabat selalunya
– sentiasa bersedia menadah telinga tak kira masa and rela pinjamkan bahu utk tangisan (a shoulder to cry on)


3) Mencintai adalah
– satu kerja berat juga kadang-kala..


4)Putus cinta bila
– tiada cinta lagi di hati..


5) Duit buat saya tiba-tiba jadi
– boros…hehehehe~


6) Saya rindu
– mama saya…uhuks!


7) Cara saya menunjukkan kasih sayang
– adalah secara terang…saya tak reti nk sorok2 blakang tiang..


8) Bila saya dikhianati
– saya akan menjadi amat MARAH!


9) Saya pilih bunga apabila
– hmmm…saya takkan pilih bunga utk apa2 pun…next!


10) 3 org yg ingin saya katakan i love u setiap hari adalah
– my bedmate of coz…my mama and oso my BFF (u know who u are)


11) Waktu saya 13 tahun, saat paling tak dapat dilupakan
– percintaan monyet saya yang pertama…nek beskal sama2, dia kayuh, saya duk kat palang beskal..suwit kan saya? hehehe..


12) Waktu saya 21 tahun, saat paling tak dapat dilupakan.
– hurrmm…my FIRST teeettt! hehehee u know it Sarah kan?! syyhhhh~


13) Saya menangis bila
– hati saya disakiti..yap! hati saya adalah sekeping tisu~


14) cantik pada kacamata saya
– adalah sesuatu yang indah..and its definately not ME! hehehehee..


15)Tak ada yang paling menggembirakan saya kecuali
– MAKANAN!


16) Jika saya boleh ubah sesuatu, ia adalah
– pewot saya ni..sila laa flat mcm highway balik! pliiiiss..


17)Jika saya sentiasa tersenyum, itu tandanya
– saya tengah weng~


18) 3 org penting dalam hidup saya
– my mama, my bedmate and hmmm? entah laa..


19) Jika saya ada RM1 juta, saya berikan kepada (selain dari yang 3 di atas)
– diri sendri laa..bley? hahahha..yeah i am selfish~


20)Jika saya ingin berjaya
– saya terpaksarela posting lagi and jangan balik mesia…! huwaargh!


21)Warna yang memberikan inspirasi
– hijau with a tint of pink


22) Duit bukan segala-galanya tetapi
– takde duit, takde laa segala-galanya..


23) Saat paling menyedihkan pernah saya lalui adalah
– bila N membuat saya nyaris bunuh diri..


24) Saya gembira kerana
– saya akhirnya disayangi…


25) Dan saya bersedih kerana
– saya tak dapat memutarkan masa kembali..


26) Jika saya tk dapat cinta si dia, maka saya
– teruskan perjalanan sambil BERDOA HE WILL ROT IN HELL! hhahaha..yeah bitter heart!


27) Perkara yang paling indah telah saya lakukan semalam adalah
– hik hik hik..gelap2 adalah best main raba-raba.ops!


28) Jika saya boleh menulis sebuah buku, tajuknya adalah
– A CONFESSION OF A BROKEN emo-HEART..(harap je rupa brutal tapi dalam hati ada taman rupanyer!)


29) Sebelum saya pergi buat selama-lamanya, saya ingin
– berada dalam dakapan mama saya..


30)Selepas melakukan 30 soalan ini saya rasa
– sebak tiba2 sebab teringat mak saya! huwaarrrgghhh!

TAG by puan Stoberi

hoi laa ida weh dah tau aku pemalas laaagi TAG aku…
tapi ari ni sb mood adalah chantek skit..so mari aa wat TAG hal CHANTEK ni ek…

Q : pengertian kecantikan pada anda ??
cantik? hmmm mostly adalah d wajah..beauty is in the eyes of the beholder..if kat mata org tu lawa..lawaa aa dia…tapi kadang2 muka lawa mcm ratu, tapi perangai mcm sampah, hok tu haruuuus di campak ke laut bikin tukun je!

Q : bila hari terakhir anda bermekap??
sy mekap ari2..sb ari2 sy keja..giler kentang sungguh kan saya ni kan ari2 keja! hahahaha! tapi mekap che sue amat basic..krim whitening Olay, then bedak kompak…blusher skit..eyeshadow pakai base je…lipstik! daaah siappp..takyah aa gua nk daring2 kat sini..takde sapa nk tgk punng kalo wat eyeliner maskara segala mcm Amy Winehouse..buat payah aku nk basuh mukaaa je karang!

Q : bila kali terakhir anda shopping sakan membeli make up dan yang sewaktu dengannya??
err tak penah lagi wujud ayat ini dlm kamus che sue..tak penah sakan pun..even time kawen pun tak beli utk hantaran….che sue tak giler mekap!

Q : bila kali terakhir anda syampu rambut ??
mlm semalam..giler gatai lakkk kepala bila pakai leave on conditioner tu!! cibai toi aa..

Q : adakah anda seorang yang kemas dan teratur dalam penjagaan bilik??
amat! everything must be at its place! tapi kadang2 tercicir gak dr paksi…tapi its ok coz enche asben adalah back up yg paaaaling terbaik! aku balik d maki kalo wat semak!! hohohoho!

Q : barangan make-up anda dan brandnya??
campur2! tak stick to one brand..mana dan, rembat! rite now, im using bedak Miyami from Amway [terbaekk! n CHEAP too!] lipstik Loreal, Body Shop and Estee Lauder, Blusher Silky Girl, Eyeshadow Loreal, Estee Lauder n apokejadah nama kedai hok juai eyeshadow hok satu2 RM5 tu..owh n maskara jenama jepun mana tah beli kat Guardian..

Q : senarai kan 5 actress tercantik di mata anda ??
hmm…hok ni mmg aku serender..aku payah nk ckp org lawa..tatau kenapa..pada aku lawa harus selaras ngan perangai..n tau2 je aa, actress mana yg ada perangai lawa lebih2 lagi actress Mesia..!

Q : last Question : are u Hot?
oh skang sudah tidak HOT langsung…malas nk hot2 dah..its beyond my time dah…but i could if i want to..(hahahah yakinnn nyer!)

Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling seksi. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan. Mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi. Sertakan!!Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?

i love my eyes! its BIG! hahaha…tapi masalah dark circle adalah membunuh skit! but i dont care..thanks to technology..everything can be ERASED! hahaha..kan org kata, dr mata turun ke hati kann? kan?! hehehe…

hheeheh…terpancar natural glow time ni..walhal baruu peh mangkit tidoq kat surau opis! yeah im HOT! (suatu ketika dolu)

even tak make up, yes im stil HOT! hahahaha…(uhuks!)

last but not least, jaga laa peribadi, nescaya CHANTEK laa anda d mata org…hehehe…SEE NO EVIL, SPEAK NO EVIL, HEAR NO EVIL…

:: 2nd Award! Uber Amazing Blog ::


owh terharu…dpt seken award kali ni dr auntie nan-salleh ni…ekceli idak aa amazing nau blog gua ni…tapi dah org memberi, kita merasa ‘perasan’ laa skit…hehee…pe2 pun tanggungjawab harus d laksanakan…

The rules:
• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.
• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.
• Paste the award badge in your sidebar.

(5) interesting facts about the person who gave you this award:-

aih? 5 je? takmo lapan? tujohblas? takmo? takmo? takmo sudahh..
1. auntie ni sempoi…dlm sakit2 tu masih rajin nk nulis blog…gigih!

2. blog auntie ni best sb mostly citer2 nostalgia diri dia dr bby hingga skg…back to the future gitu! kagum sat sb she still can remember well all the things back then…n ada gambo lama2 zaman dolu2 dia bercinto ngan hubby dia…

3. lawak gak kadang2 auntie ni based on her doter’s blog, si peej!

4. she loves gardening…lawa umah eh weh…

5. loving..hmm komen lelebih tak guna, p aa lawat blog auntie ni n her doters..seeing is believing bak kata omputih…

Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies:-
1. gua giler katun! thats a 100% fact..ko tanya aa apa jenis katun sekali pun, sume aku layan..kat sini katun ckp arab pun aku layan..janji katun! paham tak paham, blakang kira…tapi kadang2 best gak layan spongebob ckp arab!

2. aku suka masak ekceli..(hoh! bley caya ke ni?) tapi sb encik asben jenis samprit payah nk soh makan benda baru, selalu membantutkan hasrat murni aku tu..asai masak benda baru, dia cium bau dulu mcm kuceng! tampo dahi tu kang baru tau..! bukan aku nk racun ko pun! hoh!

3. owh selain katun, aku pengumpul komik Conan nan tegar..tapi sb dah tercampak kat negara ni..tersangkut sat collection aku…aku heret weh sume komik2 aku mai sini…tak ley caya tinggal kat mesia, nnt mak aku buang! hahahaha…

4. aku suka layan lagu2 lama..oldskool gitu…rock kapak..lagu2 baru hip hop jenis goyang2 (_|_) goyang ( . )( . ) adalah tidak mendatang kan orgasma berganda dah kat aku…layan lagu uji rashid lagi best weh! hohoho…

5. me likes to read very2 much..sini terhad aku nk baca2 sb buku in french! so tukau kepada baca blog org laa..pree of cas!

6. owh lupaa aku adalah peminat citer2 hantu! hahha..tapi antu asian je..antu omputih tak minat sgt sb antu dia makan2 org..peh tu tak reti mati2 n takde cara nk lawan! tiba2 huwargghhh makan budoook! bodoh amat, kasi aku heart attack peh tu kasi aku nightmare! aku dulu kumpul vcd citer antu korea, thai, n japan..tapi skang as u know, kat sini harus mencari inisiatif len…tgk online at here laa…lagi best!

7. kadang2 aku adalah such a freak! aku suka baca benda pepelik n mistik…biasa aa bila kecik d besarkan ngan buku tamar jalis bercakap ngan jin laa..siri bercakap ngan setan laa…yap! mak aku penggemar buku citer antu n she has her own collection…so influence mostly dr dia..aku d besarkan ngan citer2 cik ponti laa, langsuir laa..toyol la, antu parakam laa..takde nyer mak aku citer ‘once upon a time, there was a beutiful princess….’ tu pasai adik bradik kitaorg sume jenis brani, antu pun takut kat kitaorg! hahahaha…

8. even aku suka citer antu, aku peminat citer fantasy gak…(tah hapa aa ko che sue suka benda mengarut!) citer2 fairy tales…magik2….owh aku mmg suka imaginasi bukan2..tu pasai otak merepek 24jam!

9. aku suka tido..tapi since kat sini, hobi tu ilang! ajaib aaaa…

10. peminat sudoku!! wajib main b4 tido…skang level hardcore je….no more beginner! hohohoh…

Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them:-

alaa part ni aa yg aku malas sb blog aku bukan femes pun..gua nk tag sapo ni? aku calit je aa mana dan ek..sila jgn baling aku ngan kuali….nk baling, sila baling ngan emas permata…bley gk aku wat tambang blik mesia! hohohoho….

1. cikstoberi (minah stoberi yg baru mendapat title puan)
– aku tau ko dah pasang tenet kat umah..sila buat! hahahha…esok2 bley bercengkerama ngan hubby…

2. che romeo (budak itam yg tomei..hehehhee!)
– dahling..jgn malasss….kata dah recharge bateri d Bali…hohoho…!

3. jiejah (blog asik citer hal maaakan je! pedih ati aku wehh…uhuks)
– jiejah weh…blog mu dah lawa2 tu…mari aa buek tag ni utk kasi seri lagik…

4. zawi kekucingz (blog asik citer balik kendurii je ko ek! aku ni tah bila nk balik mesia pun tatau)
– mu asik layan kenduri je…sesekali layan aku ni hah..sian aku d abaikan..hehehhe…

5. tijah (owh tijah mmg takyah komen lelebih..words kenot deskraip dahh…)
– gua tau tijah sure ada org tag dah..org glemer harus ada tuu..tapi takpe..kawe tamboh tekane lagi kat mu tijoh weh…

6. hajime (budak nan bijak…citer2 angker bila nk sambung!?)
– hah..dah ni sorang lagi dah ada blog baru tu…apa barang ada blog mahai2 tapi takley layan kwan!

7. s.yanaz (blog pendek2 tapi tangkap ke ulu ati kadang2 tu)
– cekgu, gua masih d bayangi citer feminin lu…ngeri! hahaha…dr merepek ke laut…ni gua hadiahkan award utk lu…

8. pjotchan (mummy-to-be..blog dah bersawang tu yong!)
– ni kasi kelonggaran utk mak buyong…ala lagi 3 bulan beb..lambat lagi nk melotop…buat! buat! hahahaha….

9. errkk? errr….aiseh aku dah kehabisan idea sapo lae nk tag ni? nk tag yg dlm list aku tu…mostly org2 femes…(korang aku tag femes gakkkk! jgn terasa *kaverline!) sure tak melayan nyer tag bodo aku ni..hehehe….

ok kita the end je aa….
gua pun malas nk kasi tekanan mcm cikgu skolah kasi homework byk2 kat anak murid…org sopan mcm gua, tak patut bertindak kejam kan! hehehhee….

dah dahh..gua nk p layan nasik! lapo pwot ni dah senggugut dah ni…