:: lets rawwrr! ::

ingat nak citer pasai beranak aritu tapi since thumbdrive gambo-gambo tak bawak la pulak arini maka kita tukar story len aa ek..
kebetulan lakk arini ada kes yang buat my blood go upstairs so mari laa kita merempan dulu..
owh before that, salam jumaat dan selamat berpose everyone! *sambil lambai ratu*

ehemm~
here we go..

pepagi iols dah kena marah dengan bos because of mistake orang len yang tak efisyen buat keja! reli aa buat aku nak menjerit pepagi tadi..
dah aa aku tengah drive masa tu.. korang tau aa kan caner traffik pepagi kan..
kalut aku drift ketepi sebab nak menjawab call..

alkisahnye pasai transport bos aku nk gi meeting pagi ni aa.. aku dah mohon seminggu awal untuk bos aku.. dah aa jenuh nak kejo ketua kerani (CC) yang jaga drebar tu.. buat keja macam taik!

dah aa dia silap kasi info ke drebar, aku minta untuk pagi Jumaat, dia bantai kasi ari Khamis.. dah tak pasai drebar call aku pagi tu tanya mana bos aku ni? dia dah tunggu lama..

ok mebi silly mistake dia terlepas pandang almaklum orang tua, aku still bersangka baik lagi.. so aku call to correct the mistake and asked again, sapa drebar bos aku untuk Jumaat hari meeting yang sebetulnya.. dia boleh dingdong-dingdong lagi kata tengah buat ni.. ok aku sabo, kasi time.. petang kang aku call lagi..

bila call petang, dia kasi aa info drebar segala then aku terus aa inform bos aku.. tup-tup pagi kejadian bos aku cakap takde keta tunggu dia lakk!! dia call drebar yang aku kasi tu, tak berjawab.. cibaiiii~
bos aku dah menjerit suruh cepat-cepat sebab dia takut lambat! aku ni takleh orang push-push gini, aku panikk.. dah aa aku tengah drive!
before aku terlanggor pokok segala, better stop tepi aa and solve this matter..

aku call CC transport, tak berangkat! demmitttt..
aku call drebar yang suppose to send my boss, nasib dia angkat tapi dia inform aku bukan dia yang patut hantar bos aku lakkkk! dia cakap CC dah tukar ke orang len..
which is kebabian napa dia tak inform akuuuu dia nk men tukar-tukar gini!
nasib aa drebar tu nak gak tolong skit by messaging my bos kasi hp no. drebar yang patut anto bos aku tu..

apa-apa pun, aku whatsapp balik bos aku informing that its not my fault and aku akan log a complaint about this matters! selamatkan bontot sendri dulu okkkk.. bos aku tu dah aa bekas navy! garang okk..
dah aa bos aku sikit-sikit cakap “tah-tah awak salah letak tarikh?”

aaaa dont ever-ever question my work wehh.. aku double check okkk apa-apa dengan dia niii.. sebab aku tau dia ni garang and dulu before aku kuar posting, aku penah keja satu division dengan dia and penah kena maki! so do i want to repeat that? i dont think soooo!!

sampai je opis, terus gather all the information and karang this one long complaint emel with gomen words.. do you know how hard it is to express your ketidakpuasan hati ko dengan ayat gomen? ko nak marah berapi-api volcano tapi ko kena sopan santun ayat pusing-pusing, bahawasanya, oleh sebab itu, beliau, bla bla blaaa.. bertahun aku asik karang in English so my gomen wording a bit rusty la..

nasib baik aku dah siap emel segala, bos balik dari meeting terus tanya mana komplen aku and by the way, dia kena drive sndri ok ke tempat meeting dia ek.. so sejuk aa skit ati dia bila baca segala bukti aku kasi, he still bebel-bebel laa but as long as its not at me..im good!

bila jadi macam ni kadang-kadang aku panik and question myself, eh betui ke aku buh tarikh sekian-sekian? dah jadi macam tak yakin lak dengan kerja sendiri.. walhal ko memang dah buat betul dah..

geram aku dengan orang macam ni.. this is not the first time aa CC transport tu buat keja silap macam ni.. kadang-kadang aku kesian ke drebar-drebar tu aa gak.. sebab orang akan marah ke drebar dulu sebab tak mai bila tarikh yang diminta.. padahal depa tu ikut je jadual yang CC transport kasi..

aku tadi pun nasib aa boleh kontrol lagi.. drebar yang suppose to send my boss call tadi and inform aku dalam jadual dia, dia kena anto bos aku pukul 10.45 pagi.. giler! aku minta suh hanto pukul 7.30 pagi and pick up dia pukul 10.45 pagi! korang tengok aa caner CC tu buat keja.. nyirapp darah toi! siap drebar tu lak minta maaf untuk CC kata biasa aa orang tua, kadang-kadang blur..

kalo dah tau tua, sila aa pencen cepat-cepat.. keja-keja macam ni, kalo ko takleh nak fokus dan buat sambil lewa, sila kasi orang yang boleh buat.. dah aa keja ko melibatkan kerja orang len gak.. terlewat orang pi meeting ke function penting-penting ke? caner?

so sekarang aku rasa bos aku tengah karang emel untuk kasi ke bos beso bahagian CC transport tu.. hadap aa ko lepas ni..
mana aa orang tak mengata orang gomen lembab buat keja..
ate memang punnnn!

puih!

ok sekian merempan di hari Jumaat aku..
satgi nak gi soping, need a soul therapy setelah tercalarnye mood Jumaat aku di awal pagi..

beli sudu pun jadi aa, janji beli something..

kbai~

::kecibaian WP::

dah start wat perangai dahhh blog aku ni..
aku dah aa stil bangang dengan setting dia segala.. memang cibs la!

ive tried to transfer balik ke blogspot tapi banyakk pulak cekadak dia T__T *cry a river*
itu takleh ini takleh..
aaaa!!

bila nak penyudah nihhh??
sakit otak aku wehhh..
eeee!!

::still tak puas hati::

dengan blog aku ni hahh..
hahaa…aku dh start rasa rimas pulak guna WordPress..
dok pikir nak tuko ke Blogspot..
tapi hampeh payah pulekk nak transfer WP ke Blogspot!!

diskriminasi betui! aritu mudah je kalo transfer dari Blogspot ke WordPress..
ini nak tuko balik dia macam-macam pulekk..

lantak situ!

tapi sebenarnye aku kena pikir jangkamasa panjang ni..
sebab domain skang ni berbayo and im think of not continuing it anymore..
gile mahai!!
so nak taknak kena start cari tempat yang pree ek..

bila dah susah sangat, aku rasa terpaksa aa stick to WP jugak after this..
just transfer ke akaun lain je la kot?
ahh tak pandai betui aku benda-benda gini..

ini aa dia bertindak melulu-lulu..
aritu kes blogspot aku kena hacked tu aa terus aku geram sangat, terus beli domain!
peh tu penyesalan tengok bil kedit kad ujung bulan..
hahaha..padan muka!

tah aa serabut lak aku pikir hal blog bongok ni..
tah bila nak settle bebetui ni?
eeeeee!

::why Monday?::

kinapalaaah hari Senin je orang nyampah?
try my hard not to hate Monday..
tapi hari ni membakar hati betui!

pepagi opiser kabo report audit ada hal elaun aku..
eh eh? aku ni mana baca isi emel men forward je emel tu ke pegawai yang berkaitan untuk diaorang amik tindakan..
so pagi ni baru aku bukak n baca..

hok aloh! katanye ada pembayaran terlebih kat elaun iols!!
oii jangan memain dengan hal duit wehh..cuak gak jiwa gua pepagi Senin nih..

memula angin gak ati..
jadahh kena bayo balik kalo salah!
bila aku cek tangga gaji aku n elaun yang patut aku terima, dah betui dah..
elaun yang depa kata aku patut dapat tu untuk basic gaji RM1230 ke bawah..
agak-agak laa wehh..iols dh keja 10 tahun!
takkan gaji basic aku bawah level kerani sijil PMR kott!

ok lega part tu..
lantak aa ko kat situ, tunggu je aa pegawai aku balik dari cuti untuk jawab..
janji aku nye kes tu tak betui..
silly mistake tah sapa salah pandang tu..

next, minit mesyuarat AGM gua dah siap!!
fuhh kelegaan nye..
last week memang minggu aku asik nak jadi naga je..
mangsa dengar bebelan, grup Reunion Aprika gua laa..
hahaha!
ni hah rupa working space aku last week..

image

serabut aku nak siapkan minit tu..dengan nk compile laporan-laporan orang len..
benci toi bila report ko jadi lambat bila u have to wait for others!

tu blom kira report KPI..pun kena tunggu orang len nye report dulu gak..
last-last lembab sangat, aku yang buatkan report tu and wallah, siap hah sume..!

ini laa dia bila kena hadap orang len nye keja dulu bru ko boleh jalan..
stress macam gampang, i tell ya..
dah aa last week aku PMS mood rasa macam nak bertuko jadi Hulk!
bunyi tipon pun rasa nak menghempas-hempas segala barang..
apa laa dosa tipon tu, tak pepasai makan carutan aku..

minggu ni harap takde kejadian menaikkan darah pahlawan aku..
kalo idak satgi ado kelihatan satu makhluk bersilat depan MFTC Taipei ni kang!

:: no title ::

kadang-kadang sedih bila tengok enche asben time kat Mesia..
terkejar sana sini, melayan mak aku..
selalu dahulukan mak aku dari mak dia..

aku kadang geram nak je maki adik bradik aku..
for not doing a good job of taking care of my mom..
bukan ada lapanblas mak pun untuk dijaga..
tak perlu pun mencebuk dia berak kehapa..
all they need to do adalah menggembirakan dia..
itu punnn seko-seko tak reti nak buat..
kalo enche asben balik, laaagi aa memasing lepas tangan! Continue reading