::50 ton kaler kelabu::

hari Sabtu aritu gi tengok wayang kat Miramar dengan Cik Aimi..
memula ingat nk gi tengok sorang je since enche asben jenis tak minat citer cenggini..
nasib Cik Aimi nak ikut, so ada aa geng..
yang bestnyer Cik Aimi boleh cakap Mandarin so sangat berguna aa..

kitaorang beli tiket dulu sesiap then gi lunch kat Toast Box..
its a Singaporean restaurant..
aku order tomyam seafood and Cik Aimi amik Laksa Singapore..
ok aa rasa dia.. tapi yang best nye, dia ado Milo denesor!
hahaha yes nama dia ada denesor tu ek..
takde aa beso mana tapi part milo tabur tu yg aku kalah tuu..
img1423921733844oh lupa nak ngabo, kitaorang tengok citer 50 Shades of Grey!
IMG_20150214_142154hehehehe.. kat Mesia dengo nyer kena ban kan?
MEMANG WAJIB laaa kena ban wehh..
giler aku rasa awkward tengok segala benda tak censor kat public cinema!

aku takley bayang laa orang-orang yang mai tengok dengan boipren tu..
dah aa time kitaorg pegi tu adalah hari Valentine, so bayangkan ramai kapel dalam panggung tu..
jamin lepas abih wayang, boipren pakat pebetui seluar.. abih lari parking masing-masing!

sangat graphic okkk..
segala teks and bulus nampak! jelas giler tundun segala nampak..
and i was seating 3 row from the front sebab panggung penuh!
so sila bayang betapa besoo and jelas benda-benda tu depan mata aku ek..

setiap kali ada je scene romen, i will do something on my phone..
yes aku adalah tradisional skit part romen-romen..
agak segan tengok with others even tepi-tepi aku adalah wanita..
awkward okk tengok teteks depan mata ko when there’s people (stranger) sitting next to you!

aku lak tak beli popcorn so agak meraban aku nak capai pebenda untuk mengurangkan rasa awkward tu..
makanye, sepanjang-panjang movie aku keep on texting my wassap grup, telling them the sex scene yang tengah ongoing!
hadap laa korang dengar aku citer hal teteks and some spanking! kahkahkah!

for me, the movie is ok laa..
just the censored part je aku rasa pelik sebab takde cut langsung..
Taiwan memang takde jabatan penapis laa.. freedom of speech sangat nihh..

i cant imagine Dakota berlakon macam tu depan all the camera crew..
but pandai depa ek, part abam Grey tak nampak apa pun okk…
nampak aa sejemput bulus time dia unzipped his pant and punggung but thats about it!
eksploitasi badan wanita sungguh!

i cant tell you how many bintang i can give laa sebab aku tak baca lagi buku dia..
but i did read on the web yang ramai komen tak best segala…

for me, i dont give a damn on that laa.. aku prefer enjoy the movie all the way to the end..
lagipun aku tak reti nak kritik movie kehapa sebab pada aku movie is movie..
and takyah berat-beratkan otak nak pikir coz i just want to enjoy the story je..
tu pasai aku suka tengok movie katun sebab malas nak berpikir sangat..
heheheh!
fifty-shades-of-grey
tapi citer dia adalah ending ala tergantung..
since the story has 3 books kannn…
so im expecting this to happen aa..

dia buat macam ni, bikin iols semangat nak baca buku kedua dia..
apakah sambungan alkisah spanking cik Annastasia dengan abam Grey?
wah wah wahh… sangat meramas cadar oiii!

Advertisements

:: movie yg sengal ::

*this is suppose to be publish smlm, aku ilang idea sat, terus lupa nk sambung..hihih sori!*

semalam since tak ngantuk so aku layan youtube..
ada satu apps for android ni called Movietube..
dia ekceli kumpul setempat movie yang ada kat dalam youtube..
and if movie tu sume ada part by part.. dia compile kan..
so that bila korang tengok, dia straight jer laa sambungan dia..

so semalam dok browse aa citer apa nak tengok..
aku ni peel memang weird..
tetengah malam laa nak browse citer antu kan..
dah aa tengah laki takde..
tapi bila button ‘takut antu’ ko dah rosak..
memang gini laa perangai dia..

so semalam aku saja browse ikut negara..

iklan: BANGUNAN AKU BARU LEPAS GOYANG! ok tengah pucat lesi nih.. sat kasi aku berlega sat.. tangan ketau lagi ni..

ok where was i?
owh browse ikut negara..
ok..ok..fuhh~

so aku saja klik under Indonesia..
hmphh.. same ol, same ol..
reli aku nyampah tengok citer antu indon..
sebab everything is the same..
antu nyer tak seberapa..
tapi yang lebihnyer, asikkk nak tayang TETEK!
macam takde motif dah..
apsai nak kena expose teks? napa tak expose je barang lelaki pulak?
dem laa..

contoh laa citer aku tengok semalam..
tajuk Nenek Gayung..
jangan di tanya napa aku pilih citer ni..
bongok pulak rasa terpilih citer nih..
tapi bongok-bongok pun, sampai abih aku tengok..
haih~

so citer mengisahkan antu nenek gayung nih..mati penasaran sebab tak sempat dimandikan jenazah dia.
time dia idup, dia ni pemandi jenazah.. tup2 mati, tak dan nak dimandikan, laki dia Kakek Cangkul (which at the time, nk mandikan dia) mati heart attack pulok time tu.. so orang tanam dia tanpa dimandikan (see? It was soo lame dan weird yg tak masuk akal)

si Jupe tu dok kutuk kata filem kita macam sampah..
tolong laa sesapa soh dia tengok citer negara dia sendri ni weh!

first of all.. if dia keja pemandi jenazah, for sure aa orang kampung kenai kan..
takkan takde sapa kat area tu langsung time dia mati..
laki dia jer mandikan dia sorang-sorang, tetengah malam..
tup tup mati gak sebab heart attack..
tapi selamat pulak ditanam dua2 nih?
ate depa men angkat then terus campak masuk liang lahat ker pun nenek tu, tak cek bersih idak, mandi idak?

see? jalan citer macam sampah!
tak logik amat..

peh tu mula aa the curse of nenek gayung bermula..
sapa jumpa nenek gayung, akan mati dalam masa 7 hari..
or if ko layan sangat nenek gayung ni, dia akan mandikan ko pulak..
which means ko mati laa..
then ramai lak tu tau sejarah nenek ni jadi antu sebab tidak dimandikan!
eh? caner tau??
nenek gayung bisik ke sapa-sapa dia tak mandi lagi ni??

and for the love of god, if sume tau pi laa korek balik kubur dia awal dulu and mandikan dia..
tade aa dia jadi antu!!

peh tu nenek gayung mengganas aa konon..
cari someone untuk mandikan dia..
takut ke tu?
then, kena mandi pun bley berdarah molot…
haiyoooo…. pliz kill the director for me laaa weh!!

owh.. kesengalan tidak berhenti di situ aje ek..
nenek gayung time nak cari mangsa, jadi pompuan cantik bermikro skirt, baju xcukup kain untuk tonjolkan tetek selambak (ini kena ADA ek!?)
apakah jadah?
nenek gayung belajar ilmu transform dari kuntilanak ker?
peh tu sibukk cari jantan soh mandikan dia..
yang jantan pula di pamerkan seperti kemaruk teks jer rupa nyer..

haih..napa aku tengok sampai abih, u ask?
sebab aku nak tengok tahap kesengalan citer tu sampai mana…
full of ‘taik’ness i tell ya!
and saja nak beri pengajaran ke diri sendri..
DONT U EVER-EVER CLICK ON CITER ANTU INDON AGAIN, CHESUE! E.V.E.R!

reli u guys..
aku penah tengok citer Hantu Jeruk Purut, Hantu Jamu Gendong, Pocong, Suster Ngensot..
Ahh banyak lagi la aku dah tgk..
Tapi yang pastinyer, amat hampas dan cleavage bergentayangan lebih dari antu!
Apa-apa pun, citer antu depa skg memang korup n full of sex jer..
Harapkan citer sundel bolong si Suzanna blakon jer yang scary betui
Yang len, sila beratur n campak diri sendri dlm tong sampah pliz!!

::interesting dokumentary::

aku takde specific genre when it comes to movie..
sume aku layan..
tapi first adalah katun laa, hok magic-magic and full of fiction..
hehehe.. itu aa rahsia awet muda ek..
coz i dont like to think when im watching movie..
juz like to enjoy it..

then second, adalah horror!
yap aku memang 180degree terbalik kengkadang..
as if macam ada dua personality..
the sunny side up and a very dark ones..
tapi horror pilihan adalah citer antu yang difahami je…
wat i mean is, antu yang kenot bunuh orang directly.. so, antu seperti Freddy Krugger or Jason Friday the 13th segala macam antu psiko, adalah No-No!
antu, they can only scare people.. so sila jalankan tugas itu saja..
jangan nak kerat-kerat orang ke hapa.. memang gua tak suka!

tapi if mai mood, movie ala dokumentari pun aku layan..
macam semalam, aku layan satu dokumentari kat website online movie ni tajuk Whores’ Glory.. menariks gak..
tapi amat unrated aa and 18SX..
dia tunjuk life pelacur dari 3 negara berbeza, Thailand, Bangladesh and Mexico..

In Thailand, women wait for clients behind glass panes, staring at reflections of themselves. In Bangladesh, men go to a ghetto of love to satisfy their unfulfilled desires on indentured girls. And in Mexico, women pray to a female death to avoid facing their own reality. In worlds where the most intimate act has become a commodity, these women have physically and emotionally experienced everything that can happen between a man and a woman. For this they have always received money, but it has not made their lives rich in anything but stories.

Source here.

di Thailand tak dinafikan aa berlambak je umah ayam nih..
this particular dokumentari, dia fokus on one house called TheFishTank..
why fishtank?
look for yourself laa..

after punch card masuk keja, first they will go and set rambut n mekap dulu..
then the girls will sit in the ‘fishtank‘ and man will select them based on number tag depa..
bayar dekat cashier rega depa, then they can leave with d client…
buat la apa pun ko nak (for certain hours ek)

hok Thailand tu, ada aa part dia berborak ngan kawan dia tanya, client negara mana dia paling tak suka layan..
and she told her, MALAYSIA coz they are mostly mean! huwahuwahuwa.. glem sat rakyat mesia..
kemain korang ek..!
even kawan dia nak compare to African man (becoz of their gigantic dingdong and rough) pun, still dia kata dia paling tak suka Malaysian man..

part sedih aku tengok adalah wanita-wanita Bangladesh..
the place is their famous red district in Faridpur..

area tu macam satu bangunan beso with lots of small room inside..
this girls will bersidai depan pintu bilik or di lorong entrance untuk tarik pelanggan yang mai..
rega starting at 100takas (lebih kurang RM3+)
most of them are still young!
seperti tiada jalan keluar yang mampu depa pilih.. akhirnya terjebak and no turning back..
lagipun diaorang tatau nak pegi mana and all they know hanyalah dunia itu je..

these girls ada mummy tersendiri yang jaga.. most of the mummy adalah bekas pelacur gak yang dah expired and tak laku dah nak menjaja.. so depa tukar profession la..
tugas mummy adalah jaga makan minum ayam-ayam dia, pakaian, mekap sume la..

mula-mula proses bertawar harga dulu dengan client..
bila dah setuju, akan bawak ke bilik masing-masing.. before that, depa akan pi kasi duit client ke mummy dulu and asked for a condom..
abih bisnes, jantan blah.. and the girl will pick up a besen of water (used to cuci2 kot) under the bed fill with condom and throw it in the drain outside..

ada satu part ni dia tunjuk aa mummy ni baru beli pelacur baru.. so dia kasi tips aa cara layan client..
siap mention if client mintak BJ (sapa tau, tau aa ek), cakap yang molot ni adalah sacred Allah buat hanya untuk baca ayat suci sahaja.. ewah! sajak sungguh..
peh tu tatahan tu, tengah tunjuk scene kawasan red district, siap ado background azan lagik tengah berkumandang!

in Mexico pulak..
dia macam satu town called The Zone..
satu town tu adalah umah pelacuran.. dia macam town koboi tu..
nak masuk town ni kena bayo dulu ek kat entrance..
itu bayaran nak masuk je tau.. blom rega ayam..
the customers will cruise in their car along the bumpy road full with holes (haah ADUN kawasan tak pasang jalan tar lagi), sambil tengok pilihan ayam yang tengah tercatuk depan pintu bilik masing-masing..

ada berkenan, benti untuk tawar harga..
harga start from 100peso (RM23+) tapi ada cas-cas tambahan ek contoh untuk extra position tambah 50peso.. untuk BJ lain lak rega.. bla bla bla..
ko abih tak abih, tamat je time dia kasi.. dia akan stop!
pandai dia marketing.. macam serbis postpaid mesia pulak dia wat..
gula-gulakan customer ngan rega rendah.. tapi blakang-blakang manyak pulak cas tersembunyi dia tabuh dalam bill..

of all the stories nih, aku rasa lebih kesian ke Bangladesh girls..
dihimpit kemiskinan and no option available, what can they do.. where can they go..
dengan pandangan masyarakat towards them, a whore will always be a whore and treated like one..
pada depa, hidup mati mereka adalah di situ je ..
yang Thailand and Mexico ni pulak aku tengok most of them chose to be what they are now..
pada aku depa bley je kuar dari kepompong tu and negara pun bukan cikai mana, maju gak..
ada lots of options to choose instead of that..

hmm..
lepas tengok tu, terus rasa berdosa nyerrr mata betaa..
sebab ada part dia tunjuk ayam tu melayan client!
terus gua cari something suci murni untuk mencuci bijik mata balik..

yap, another documentary and this time its about BABIES!
that part, esok aku story ek..
penat pulak tangan nak taip #alasan…
hehehhehe!

-the end-

:: tak takuit langsung! ::

tah apa perangai this week.. aku dok asik melayan citer HANTU tak sudah2..
lepas satu-satu aku tengok..
tengs to ma pren yang kasi satu link website ni.. sume citer telemovie kat Astro ado kat situ..memang best!
laju pun laju bila tengok.. tak perlu nak tunggu donlod ke hapa..

as usual, bila ngajak enche asben, semedang takmo nengok sama..tapi aku bukak je kekuat volume and malas pakai headphone sebab aku nk baring2 payah.. aku selalu tengok movie kat laptop, membelakangkan dia, so memang dia nampak jelas je movie tu.. heheheh!
sat-sat gi sure dia menjeling-jeling jugak bila part best ke hapa.. peh tu tanya2 aku suruh bercerita!

citer yang aku layan..

1.  Panggilan Arwah

::credit to here::



More to citer islamiah dan menginsafkan laa.. pasai arwah tak tenang di dalam kubur.. takde aa antu sangat..
radar seram aku tak tercuit langsung..


2.  Penanggal

::credit to here::



Amy Mastura jadi antu penanggal..CGI adalah tak real.. ada aa part tak logik tapi aku malas nk pikir beyond that.. its juz a movie.. layan je laa..


3.  Kum Kum the Movie

::credit to here::



Oh god amat annoying aku tengok anak pompuan dia tu.. mcm haram kuang ajau nyer cakap ngan orang tua mcm tu.. mak tak ajo ke? if mak aku tu, dah lama makan pelempang budak tu!
Story agak lari paksi aa.. antu kum kum memang laa kasi salam ala ‘assalammualaikum…kum..kum’ tapi dia bukan mintak susu weh! itu HANTU SUSU! ni nk save bajet ke hapa? buat 2 in 1 punyer antu ni?


antu kum kum ni adalah pompuan salah nuntut ilmu nak cantik.. pantang dia adalah takley tengok cermin selama brapa hari tah sampai ilmu dia jadi.. tapi dia tak sabar sbb orang keliling dok puji dia makin hari makin cantik… so dia tengok gak cermin, langgar pantang.. tup2 muka dia jadi buruk!!
ikut citer orang tua, dia merayau carik anak dara sunti untuk restore back her beauty.. bukan nyer MINTAK SUSU..


4.  The Haunted Changi 

::credit to here::



Citer antu Singapore.. pasai one of the most haunted place in Singapore (depa kata laa).. ada this Hospital (lama) Changi di Singapore, peninggalan zaman Jepun dolu2.. citer dia based on rakaman ada 4 orang ni nak buat dokumentari pasai antu kat situ.. what u searched, eventually, ko akan jumpa aa kan..! itu biasa laa..


not sure wether itu rakaman betui or not.. tapi aku tak brapa convince laa, but hey, its a ghost story so aku tengok je.. even ada part aku pening gak sbb rakaman kamera kan asik bergerak-gerak.. nasib baik tak muntah mcm aku tengok citer Paranormal Aktivity tu..


5.  Penunggu Istana

::credit to here::



perghhh.. MENGARUTnyer citer nih…! lelebih lagi sbb ada angkel seeker tu kan.. bertambah laa mengarut jadinyer.. and depa kata based on true story… rakaman asal bebudak yang nk buat assignment pasai Istana Billah kat Papan, Perak.. but shitto laa! 
bila part last bebudak tu mati kena hentak ngan one of they fren sebab ter’possessed’ tu, aku dah rasa citer ni dah mengarut and tiru ending Haunted Changi!


if depa tak buat sampai part membunuh2 tu, aku rasa orang bley je percaya.. tapi bila ada bunuh2 tu aku rasa amat spoil terus jadi ngarut.. and jangan tak caya aku terus google to find out the truth about this Istana Billah.. jumpa info and it turns out memang BULLSHIT aa tipu citer tu.. usah aa korang percaya!


memang istana tu ada penjaga, tak dinafikan.. tau je aa dulu-dulu raja kan agak kuat daulat depa so memang byk pantang larang and ada penjaga depa.. tapi bukan jenis ganas membunuh2 mcm tu..there are Jin Islam yang jaga istana tu.. waris istana tu sendiri agak marah ngan citer ni sebab menunjukkan as if istana tu ada jin setan yang ganas sampai membunuh2..

6.  Haunted 3D

::credit to here::

Citer antu hindustan! gua international ek..sume layan.. hehehe.. ok la buley tahan la citer ni.. tak brapa takuit (ceh jgn tanya aku takut idak laa..aku kan pelik!) tapi ada part sedih aa citer nih.. citer pasai mamat ni nk juai rumah lama ni atas arahan bapak dia.. rupanyer umah tu berhantu sebab ada kes wayyy back 80years ago.. memalam dengar pompuan jerit2.. so dia intend to solve it la..


tapi dalam byk2 antu industan, paling aku suka still Raaz.. takley celen lagi.. even citer tu ciplak citer What Lies Beneath, but ending dia a bit twisted dr citer omputih tu laa.. and aku suka sbb lagu-lagu dia best and pelakon adalah HOT!
heheheh!

so basically, im not scared!
reli aku takde rasa apa-apa langsung.. aku rasa radar keseraman aku dah rosak aa..
aku bila tengok citer antu, memang agak blank and tak rasa apa..
mebi sebab time aku kekecik, aku dah ditakutkan sampai to the max, terus imun kot?
entah laa..

hmm or mebi im juz plain ol’ WEIRDO~!
hehehee…

:: paranormal xtvt ::

jangan terkejut..aku bukan nk citer antu..
citer antu aku takde mood lagi nak tulis..
nenanti aa bila mood dah mari, aku wat entry pengalaman sendri ek..

ok ni pasai DVD citer Paranormal Activity yang hangat diperkatakan dulu as SCARIEST shit ever!

::credit to here::

AMAT laa ayam weh!
aku siap tengok sorang-sorang dalam bilik tengah malam..
siap tutup lampu..
siap pasang kat tv 32″ lagik (bukan aku nyer ek!)
so bley bayang aa kan betapa sound sistem and suasana macam dalam wayang gak laa kan..

tapi…..mengecewakan!
aku tak takut langsung…. malah aku pening sangat-sangat bila tengok rakaman videocam citer ni bergerak sana-sini and ended up MUNTAH segala dinner aku!
yes! aku muntah.. literally!

giler migrain aku tengok citer macam sampah nih…
seyesli.. adakah my ghost level is too high?
am i expecting too much from all the ghost stories ive watched?
bcoz, tell  u the truth, my expectation IS pretty much high..
and im not easily scared..

and im pissed off sbb kemain promo ckp takuit amat sbb buat ala home-videocam kan..
as if experience sendri gitu..

::credit to here::

tengok je aa time promo test ke audiences nih..
kemain jerit2 tutup mata bagai..
aku? aku tutup mata sebab pening and tahan muntah!
habis dinner aku went down the drain…
lastly, aku lapar balik… sib baik ada jumpa tortilla chips..hentam~!

sinopsisnyer..
this movie is not up to my standard laa…

haish…tatau aa camno nk tengok Part II yang aku dah siap beli tu…
harus aku muntah lagi ni karang..
kena tengok with empty stomach kot..

tapi kalo citer ni, aku rekemen korang tengok weh!

::credit to here::

citer ni memang klakar aa…
yap! as usual, gua kena tengok sengsorang jugak sebab enche asben gua berjiwa jelly skit bila ada je tajuk HANTU dalam movie tu..
cant blame him.. bendalah tu suka nunjuk diri ke dia so dia a bit phobia..
hehehhe!

tapi reli-reli fun aa citer ni (er? citer antu ada fun ke?)  dia cerita dalam cerita gitu aa..
kisah 2 mamat ni kena anto keranda atuk bos dia tetengah malam..
sambil drive, depa dok kongsi citer antu..
aku suka diaorg ni sebab watak amat bersahaja and lawak adalah selamba!

ada 3 story dalam citer ni..
and yang pasti, Fasat Sendat jadik HANTU POKOK PISANG!
hahahahah…

tapi part ni slek skit aa sebab dalam masyarakat melayu mana ada hantu pokok pisang..
aku tau tu antu Thailand!
sebab aku penah tengok dah movie dia..
hmm kopipes suka hati jee men ceduk idea antu negara len, bikin jadi antu sendri ek!
hampeh on that part aa..

kemain banyak antu-antu femes kat mesia ni, antu negara jiran gak korang pilih…

tapi overall, aku suka citer nih sebab watak driver dua ekor tu..
amat lawak!

eh eh…tetiba che sue ter’review movies lak ek?
tak sengaja sungguh..

~hmm korang suka citer antu apa ek?