::borak sat::

ola everyone!
dah lama tak berceloteh kat sini.. rinduu nak merepek benda-benda tak penting tapi tu aa tiap kali ada je aku nk taip, tang tu aa keja mai..
or i got distracted by website Lazada !
hahahaha itu lagi satu musibat beso tuu.. terjebak ahkak dalam kancah yang tiada penghujung!
tau-tau kang enche asben wassap tanya ni beli apa lagi ni, posmen anto parcel kat umah ni?!
eh? terbeli la pulakkkk.. ihikss oppps!!

soo…
how’s work? so far so good.. thank goodness aku dapat roommate yg ohsem kat opis ni..
Cik Milin namanye..
otak best and tak lokek belanja makan! and most of all, dia KUAT GELAK! hahahah terhibur iols duk dengan dia ni..
hal bos lak, hmmm… what can i say, tak selamanye ko akan dapat bos baik..
so kiranye that time is now la!
stress kadang-kadang bila kena marah for something soo remeh tapi aku diamkan jer..
ko nak lawan pun tak guna, paling kuat pun aku luah ke Milin jer laa and she ended up buying me eskrem or something laa to cheer me up! heheheh..

now aku dh jadi warga Putrajaya.. how’s life here?  it is great! just stress sekali sekala je aa dengan cara pemanduan orang Putrajaya yang kadang-kadang terlalu romantik dan tak reti kasi signal kiri kanan!
opis dekat, soping mall dekat.. pasar malam 2 kali seminggu.. apa ada hal?
kehidupan yang tenang laa i would say..
nak melawat mama pun dekat jer..

how’s si kenitmon? hehehe she’s super lasak skang at the aged of 11-month, ya tuhannn.. takleh lepa langsung, kang tau-tau dah ada bawah meja or atas sofa!
dulu dia perlu ada bantal kt bawah sofa untuk dia jadikan tangga nk panjat sofa tu, but now, NO NEED ANYMORE! kemain kangkang dia panjat sofa tuu..
macam pagi tadi tengah aku iron tudung, terdengar suara dia kt hall, jenguk tengok rupanye dah ada atas sofa, dedi tido mati kat bawah tak sedau anak dah panjat merata! grrrrr~
peh tu tak reti turun lak tu, dia nk junamkan kepala dulu ke bawah! ya rabbiiii, tersedut perot mak ko tengok aksi stunt dia nih hahhh!
jenuh aku ajar, suh turun bontot dulu.. dia relekss je gegelak ingat mak dia wat sarkas ke hapa nihh..

kalo nak citer pasai my lil pokemon ni, memang menjela-jela satgi blog aku..
sebelom orang muntah darah baca hal anak akuu jer as if macam aku je ada anak, better stop laa..
heheheheh!
ive already crowded my insta with my lil pokemon so blog ni kita citer light-light sudeyy..

ok u gais.. next time borak lagi..
nak get redi gi zumba..
apa? haram? haramzadey laa sangat.. lantak aa korang.. yang penting mek berpeluh sebaldi, itu yang fenting..

kbai!

Advertisements

::why Monday?::

kinapalaaah hari Senin je orang nyampah?
try my hard not to hate Monday..
tapi hari ni membakar hati betui!

pepagi opiser kabo report audit ada hal elaun aku..
eh eh? aku ni mana baca isi emel men forward je emel tu ke pegawai yang berkaitan untuk diaorang amik tindakan..
so pagi ni baru aku bukak n baca..

hok aloh! katanye ada pembayaran terlebih kat elaun iols!!
oii jangan memain dengan hal duit wehh..cuak gak jiwa gua pepagi Senin nih..

memula angin gak ati..
jadahh kena bayo balik kalo salah!
bila aku cek tangga gaji aku n elaun yang patut aku terima, dah betui dah..
elaun yang depa kata aku patut dapat tu untuk basic gaji RM1230 ke bawah..
agak-agak laa wehh..iols dh keja 10 tahun!
takkan gaji basic aku bawah level kerani sijil PMR kott!

ok lega part tu..
lantak aa ko kat situ, tunggu je aa pegawai aku balik dari cuti untuk jawab..
janji aku nye kes tu tak betui..
silly mistake tah sapa salah pandang tu..

next, minit mesyuarat AGM gua dah siap!!
fuhh kelegaan nye..
last week memang minggu aku asik nak jadi naga je..
mangsa dengar bebelan, grup Reunion Aprika gua laa..
hahaha!
ni hah rupa working space aku last week..

image

serabut aku nak siapkan minit tu..dengan nk compile laporan-laporan orang len..
benci toi bila report ko jadi lambat bila u have to wait for others!

tu blom kira report KPI..pun kena tunggu orang len nye report dulu gak..
last-last lembab sangat, aku yang buatkan report tu and wallah, siap hah sume..!

ini laa dia bila kena hadap orang len nye keja dulu bru ko boleh jalan..
stress macam gampang, i tell ya..
dah aa last week aku PMS mood rasa macam nak bertuko jadi Hulk!
bunyi tipon pun rasa nak menghempas-hempas segala barang..
apa laa dosa tipon tu, tak pepasai makan carutan aku..

minggu ni harap takde kejadian menaikkan darah pahlawan aku..
kalo idak satgi ado kelihatan satu makhluk bersilat depan MFTC Taipei ni kang!

::serabut::

if only i can make u see..
how easy your life is..
if only i can make u understand..
how i want to be like that..

you would appreciate me more..
you would be grateful that life is treated you well..
that Allah gave u something people would envy u for..
that all these is a blessing only you could have..

instead, u wish to suffocate yourself with self-pity..
u wish to stressed more..
u wish to hate all the people around you..
u wish to cave yourself…

all i could say is..
do as you please..
coz im reaching to my point that i won’t do anything anymore..
let me just give up and be happy with it..

******************************************************************

mood serabut di pagi Isnin..
no comment needed..
let me be..
thank you..

::i tweet to much::

nasib baik tak terlepas nak snap..
kenangan nihh~!
heheheh..
tade keja sangat dah chesue..

kay aa..
wanna continue staring the ceiling, again…
yap, enche asben still in Mesia..
guess i have to go thru another week without him..

haih..
i really miss him..
😦