:: tilam ::

aku rasa tilam aku kat umah tu Super King dah saiz dia..
beso gedabak!
giler payah nak cari cadar yang muat..
memang luas laa..

tapi semalam lepas abih khatam buku citer antu aku..
terus tutup lampu tepi meja tu..
nak tido laa ni..
tengah nak parking bontot supaya selesa..

dalam gelap tu, raba-raba laa cari hengpon..
eh? apo dekat beno aku ngan tepi tilam ni..
apsai takley kebelakang skit nih??

haihh…
bantal aku gakk yang sedap ke bang…?
tamak toi conquer dua-dua bantal..
melintang dia tido weh!
terkudut aku kat sudut jadinyer..

ni blom ado anak nih…
tah-tah sok aku memang terpelanting dari tilam terus..

:: besdei boi and PDA ::

ini je yang mampu aku buat..
wish thru FB..
and making sure the wording is not too lovey dovey kehapa..
and keeping the fun side on!
dalam ertikata len..
WAJIB ada unsur kelakar, coz it wouldnt be me if takde lawak2..

since married to this ‘boipren’ aku dah biasa not to expose too much PDA..
him not likey!
if korang ada baca blog Peej on this issue, believe me, im 100% on her side!
go and read it here..
and since aku pun dah err..senja *ehemmm!*
tak perlu aa kot nak bermanja-manja sengal kat Fb tu..
orang pun geli aihh nak baca..
macam kan ko sorang je ado laki aihhh…

and enche asben aku ni pun bukan jenis melayan punn ko nak berlovey dovey dedepan orang..
jangan laa harap!
keras macam kayu satgi dia weh..
and kita ada je whatsapp, and sms, and fb chat etc..
boleh je ko nak bermanja sayang ngan laki sendri secara direct or one-to-one..
perlu ke nak up kat status madah pujangga and tag laki for people to see?
apa motif sebenar?

pepagi tadi aku wish besdei depan pintu je, time nak salam gi keja..
heheheh!
sangat tak romantik perangai laki bini!
aiihh aritu besdei aku punn dia wish macam tu, dengan baru bangun tidoqnye, dengan tak gosok gigi nyer..
so kita counter strike kembali!
wahahahaha..!

but all in all..
romantic is subjective and universal..
we dont have to said it, or karang madah pujangga berkajang-kajang on the paper to show it..
or put it on the Fb for people to puke read on it..
adakala, by a simple act pun can consider as romantic..
just for the two of u see and only u to know..

for example, like me, enche asben kat umah owez potongkan buah-buahan and shove it to my face and let his fat wife enjoy the biggest haf of it..
dah aa jadi tukang kupas, tukang potong, siap sajikan lagi depan bini!
and dia hanya amik sepotong dua je..the rest, bini jadi tukang perabih!
for me, thats ROMANTIC..
hahaha..asai hal makanan and me getting the biggest part.. i love you more already B!
and all that my frens, terjadi under our own house..covered and secured..

the point is..
do we need people to know that we are romantic like that?
do we need people to clarify it for us?

aaawww…u guys are such a cute couple!

aaa… i envy u guys.. 

romantik aa korang nih..hiks!

back in the old days, mebi aa aku suka..
boipren lak melayan sama..
we loved the attention and that people knew we are in love..
so much public display attention back then..
rasa nye if aku go back in time, mau aku muntah tengok perangai sendri!

tapi dah tuwa-tuwa ni…
tak kuasa dah aku!
nak manja-manja, pi masuk bilik!!
gedik aihhhh…

lagipun, bila tag laki with madah-madah pujangga tu..
tak ke kengkawan laki ko akan dapat baca gak?
tak drop his waterface ke?
ini soklan serius aku nih…

aku risau weh laki aku malu with my ke’poyo’ness..
dedulu aku ada tag lagu romantik on our anniversary..
itu pun aku segan..
nasib aa lagu tu lagu arab yang we used to pasang dalam keta back in Algeria..
so kureng skit aku rasa poyo tu sebab its in Arabic..
takde sebut cinta kasih sayang ombak rindu kejadah sume..
and its annually.. so deal with your wife nak poyo sekali sekala..
tapi still poyo laa!
yes i know! dont remind me..!

but not anymore..
dah aa laki aku ramai je kengkawan ‘kerja’ dia kt Fb tu..
tetiba bini asik nak men tag lovey dovey je kat Fb..
macam kan tak jumpa balik keja nanti!

lagipun, he will block and tapis watever benda nak lepaskan kat wall Fb dia..
sebab dia wat keja banyak kat Fb..
so, no point gak aku nak tag bebenda tu kan..
bukan kuar pun on his wall..
even besdei wish ni punnn dia tak publish kat wall dia weh!!
tapi its ok..
aku pun tak harap everyone to see that wish pun..
sebab skang ni kad dah tak wujud..
tu aku buat virtual card aa tu..
janji dia baca..
so matlamat tercapai..
cukup aaa…

eh ok..
nak gi sambung kusus balik..
daaaa!

:: overload sengih ::

hati berbunga-bunga hari ni..
hihihihi..
YES! enche asben pulang ke pangkuan arini..!!

and brought together with him, my Mama and adik..
sexcited sungguh..!!
semalam balik jer dari keja terus speedy gonzales kemas umah..
before that, singgah dulu Wellcome beli barang dapo..
i iz kena start masak balik!
lagipun aku tau sure kebulur memasing tu bila touchdown Taipei..
lelebih lagi Mama..

sebab time aku balik sorang-sorang aritu, kebulur betui rasa!
iyer aa kan..
aku nek flight pagi kui 1.30 gitu.. sampai sini kui 6.30 pagi..
dia kasi makan sekali jer lepas lebih kurang 30-40 minit ko nek flight..
tu pun tah kehapa tak sedap so aku cuit-cuit jer and terus tido..
lagipun wat do u expect at that kind of hour, korang nk makan sgt ke pun kan?
esok pagi nak dekat sampai pulak, kasi kacang jer..
perghh…
perit rasa perot..

enche asben tu aku tau sangat perangai dia..
bila dia penat, tido lebih penting dari perot dia…
lapo tak makan takpe.. tido dulu seround lebih utama!
sapa ikut dia aa karang sengsara nak tunggu dia..

makanyer, mari aa masak siap-siap..
buat ayam masak kicap, kacang panjang masak lemak putih and kangkung ikan masin..
menu pun kena pilih menepati citarasa sume..
perot memasing sume diva, beza belaka kehendak tekak tu..
ayam masak kicap, untuk enche asben and adik.. tu pun kena asingkan seketui dua ayam goreng biasa kat tepi.. tuanku nak meratah..
dia ni memang suka ‘curik’ ayam yang aku goreng untuk masak lauk len..
kengkadang bila rencah dah siap, tup-tup bila tengok, ayam dah tinggai skit jer..
berenang ayam aku dalam kuah jadinyer..hoh!
so kekdahnyer, memang kena sparekan skit untuk dia on the side..
and masak lemak putih untuk Mama..
kangkung ikan masin kira menu universal, everyone can dig in..

sooo..
tadi enche asben aku bookingkan taxi Mr. Frank..
nasib aa aku dah biasa ngan dia so dpt aa diskaun skit..
memula enche asben nak balik sendri..
naik bas lompat-lompat kononnye..
tapi bila dia tengok beg ada 5, berat nauzubillah pulak tu..terus tak jadi!

heheheh..
dari pagi tadi dok sengih tak berenti lagi nih..
malam ni dah ada tukang sempit katil dah..!
hurayyy!

tapi tadi time dia masuk jer umah, selamat dah aku kena audit..
tanya basuh idak bilik air nih..
kah kah kah!
lantak laa darling.. bebel laa puas-puas…
i mish ya too!

:: i mish yu, my other haf ::

i mish you asking me to buy your kacang merah bun every other day..

i mish when u scolded me each time i put the dirty dishes in d sink without washing it first..
or didnt use the coaster for my cold drink..
or putting my stuff here n there..
or didnt refill back the bottle with water after finishing it…

hehehehe….

yeahh gua mushy-hormonhaywire-PMS hari ni..
rindu enche asben sangat..
2 weeks dah nih..
wuwuwuu…

for those yang tatau..
si kering gua still kat Mesia lagi tu..
aritu kitaorang balik Mesia sesama untuk tahlil abah aku (100 days) tapi aku balik Taipei dulu sengsorang..
aku cuti seminggu jer..
aku serba salah nak cuti lelama bila ada bos so i let him stay to settle the other things..

enche asben banyak sangat hal lagi nak kena settle..
aku cuti seminggu tu memang terkejar-kejar sangat…
tak dan pun nk balik Keratong jumpa mertua..
sibuk ngan hal tahlil abah, kejar balik KB lawat kubur abah, gi bayar fidyah abah, gi settle upah haji abah..
dah la panas merelit Mesia wehhh..
perghhh.. rasa macam tengah prektis nak masuk …………! (isi mana-mana korang pikir seswai)

so now gua bosan tahap max..
sunyi toi rasa umah bila tak dengar bebelan enche asben..
ini aa dia kan.. bila dekat, nyampah nak bertekak jer..
paling stress bila dengar ayat dia start with “Lengkali”

“Lengkali, if nampak rambut sayang kat lantai tu, kutip buang dalam tong sampah tau..”

“Lengkali, tarik benda ni macam ni dulu..”

“Lengkali, susun macam ni.. meh orang tunjuk..”

haiyoo..
bila jauh, rindu wangiii ler pulak.. ewah!
hahhaha…

lekaih laa balik B…
the bed looks extra big when u are not here to share it with me..

hik hik hik..
Jumaat ni enche asben dah nak balik!!
and he’s bringing extra luggage..
MY MOM and MY LIL SIS!

cant wait!!!!

::my wedding::

161107...sebelah siang wat semayang hajat n tahlil d umah…majlis nikah akan d lakukan d masjid mlm kang peh isyak…ekceli aku tak dan nk dedau ati…gemuruh jiwa or anything like the above…otak sarat sibuk pikir hal pelamin laaa..katering la…baju pengantin laa..hehehe..aku mmg 100% lepaskan bab ijab dan kabul ke hubby aku..


after isyak sume dah berkumpul kat masjid kg kota..segak je hubby aku menuju ke arah tok kadi..dengau aa tok kadi tu bercerita panjang lebor tah hapa2 citer nyer…aku tauu laki aku tak paham tuu…sb dia kecek klate…mcm ayam ckp ngan itik lak aku tgk…sengih2 kerang anguk2 jee dia..hahaha..aku tau sgt sure masuk tinga kanan kuar tinga kiri..


after selesai je 2 kali lafaz n d sahkan saksi-saksi….aku officially bukan under abah dah..this girl belongs to en azhar for eternity…bila tang doa d baca, syahdu lak ati..mcm tak percaya…huhuhu…sb pikirkan maskara guwee…tahan kan je air mata…kekekekke…nk chantek punyer pasai kannn…..lalalala~
mlm after nikah…stil tak ley bersama hubby…biasa aa owang2 tua…esok mao sanding…so mao seri aa kekonon…heheh…che sue takley tunjuk rakus kann…ikutkan jee…so mlm tu hubby tido d rest house bersama family dia…

171107 cuaca amat2 shantek ari ni…praise to god..tak ujan dr semalam….cuaca sedang2 elok jeee…start kui 12 org dah start bertandang…even wat d kampung..stil aku guna khidmat katering…malas aa nk semak2 otak…
after zuhur..pihak lelaki sampai…perghhh aku masa tu dah rasa mcm dlm oven panas..tu pun sib baik tak pilih songket…kalo idak mmg masak!

duk d pelamin….mcm tak caya after 28 years…baru aku merasa d sandingkan…d tepung tawar by our parents for blessing….tangkap2 gambo skit…then tuwon utk santapan raja sehari…hik hik hik…best lak d layan mcm raja ni ghupenyer…tapi terliur je aa nengok ayam golek tuu kan…sb che sue makan guna gerpu n sudu…so kuis2 je arrr ayam tu…ngerrr….huhuhu…siap pesan kan mama simpan lauk tu nnt kat ataih…che sue nk mentekedarah secara rakus after abih majlis kang…hahaha!

n alasss…selesaai je majlis….dah bley lega dah….hubby pun dah depan mata..bley peluk depan mak ayah dah..xd sapa nk kata pe..hik hik hik…sah beb! yippeee!hhahahhaa…


mlm tu kitaorg anak beranak dah start mengemas sakan umah…mama dah tak sabo nk g ipoh tgk cucu pertama dia….kak fidah, wife abg aku baru je selamat lahirkan baby pertama diaorg…muhammad arief daniel…err blog dia nnt aa che sue citer ek..ni citer kawen che sue arr…hehehe…
utk kengkawan yg wish….kasi adiah segala…tengkiu so sooo much…huhuhu….windu lak rasanyer nk lepak sama gades2 guwe…
~selamat tinggai hatrok kuu….huuwaaaarghh…