::settling down in Malaysia::

fuhh…
yeapp.. im nearly settling down now.. udah dapat penempatan, boss and all looks good..
even dapat bos yang aku memang nak elakkan sebab dulu dia penah maki aku, redho je aa aku! hahahah!
nasib baik dia tak ingat aku dah… almaklumlahh dekat 8 tahun tak balik Wisma..

kuarters pun dah dapat kunci segala.. even not to my expectation, cannot demand lelebih.. benci aku orang BPH ni, kerek!
demmit laa cakap takleh pilih-pilih konon and i have to downgrade my kuarters level to kelas F sebab dah dapat priority balik dari obersi so kira dah abih bagus aa dapat tu depa nak kasi *puihh!*
cakap je laa aku ni takde kabel dalam and tak kenai sesapa dalam tuuu…tu pasai dapat umah cabuk macam tu!

reli aku malas nak argue.. rembat je laa apa ada sebab pikir kan kontena dah nak sampai port and i have little child some more..
kalo berdua jer memang aku rejek je kuarters depa ni kasi and merempat mana-mana before buat rayuan lain..

aku tak paham toi mentaliti orang Malaysia ni.. oo since kerajaan dah kasi umah gitu so boleh aa memasing wat perangai macam beruk!
reli gais.. u shud see how the lif looks like.. penuh calar balar everywhere and conteng and button kena cucuh dengan rokok…
reli pipol?? REALLY!!
part calar balar tu.. korang ni genetik rimau ke apa? aku rasa lif kat Warta Bangi tu lagi lawa dari lif umah kuarters aku tu..

tu belom kira rupa persekitaran tingkat aku tu.. adoii semak mata!
jiran belah kanan bela kucen i see, ada nampak bekas makan kat depan pintu.. and belah kiri ada penuh junk depan umah! siap ada alatan gym, cage kucen, dapo gas segala bala!!
oh tuhann sabokan laa mata aku..
yang kucen tu, u better not peeing or pooping in front of my house!
its level 4, how the hell that cat nak pi turun bawah berak ke hapa? reti guna lif ke pun? nk cakap dia berak dalam umah, pintu owner dia shut close.. harus aa pi keja sume tu..
tak tau aa aku kot-kot kucen tu reti tekan doorbell nak masuk berak.. i have no clue..

takat ni yang menyejukkan jiwa aku skit adalah rupa dalam umah je laa kot..
itu pun banyak rosak still! lepas settle masukkan api air sume baru nampak apa kerosakkan.. kipas tak jalan laa, lampu bilik tamu tak nyala laa.. paip dalam bilik air leaking laa..
hoihhh!
nasib baik aa laki aku boleh handle everything.. dia aa pi kejar orang maintenance sume..
cuci umah pun dia buat sorang-sorang since i cant sebab work.. dok laa dia kulu kilir beli paip laa kabel tv laa.. beli kepala mesin basuh laa.. macam-macam lagi..
thanks B..

aku tak brani nak amik cuti lagi since last week dah cuti untuk majlis Akikah Arissa..
itu nanti citer..hoihhh banyak nye benda aku nak citer!
heheheh lepas ni boleh berkarya balik selagi ICT tak block wordpress ek..
lagipun aku nak simpan cuti untuk time kontena sampai.. itu kena all out abih tuuu..
aku boleh bayangkan bertimbun baju-baju kena lipat and susun tuu.. ai ai aiii~~

takat ni beribu dah abih.. macam waterfall duit kuar wehh!
i cant even recall dah.. lantakkan malassss..
bayangkan aa aku memang kena start from zero untuk rumah..
belom kisah pengasuh ke hapa ni..
arrgghhhhh~

ok stop dulu.. nak karang citer beranak lak bley?
hehehhhee..

kbai

Advertisements

::eh dah Mac?::

cehh.. kemain ye yee jer aku konon nk sambung berkarya bulan Februari aritu..
ni dh masuk Mac, still kat takuk tuuu jugak! heheheh!
sorry laa u gais.. iols very the bizi like menteri..tp iols xrembat 2.6bil ek.. eh eh?! opss! jgn tangkap sayaa!

ok, mari update a bit laa.. ni pun bukan apaa, semalam ada sorang mesej tanya kenapa blog aku sunyi skang ni..
hihii terharu mek bila orang tanya gini… ada lagi rupanye orang baca blog aku yang merepek ni?
tapi tu laa, konon ingat boleh laa bermahakarya kat opis, huh! nan hadoo laaa..acik skang dah ada bos baru.. lady bos lak tu!
skit-skit minta kopi..sat kang minta air panas lak..sat-sat kang tanya kenapa bilik dia panas laa sejuk laa.. pelbagai lagi laa…
aku ni dah aa muka tak reti selindung.. kalo bengang, sure terpancarrr je kat muka tu! hahahah!
lantak aa kau bos, sila aa paham betapa iols ni dah rasa a bit annoyed dgn kehendak maharaja cina ko ni!

hope that answered it all lah ek..
owhh lagi pun iols bizi nak settlekan keja-keja tertangguh sebab beranak awal dulu pun iyer gak.. filing dah tinggi mcm gunung Fiji hahh!
kena settle lelekaih sebab mek dah nak balik for good next month.. wuhuuu!

haah laa.. acik dah kena panggil balikk after 7 years bertugas di oversea… suspen betui nak balik Mesia ni wehh dengan equinox segala bala tuu..
gerun memikirkan anak winter hamba tu karang berpeluh macam mana pulak kang dengan cuaca panas n kering lekat2 kat Mesia tuu..
skang kat Taiwan tengah Springwinter (spring yg rupa winter!! siap boleh snowing lg oii) dengan humidity yang 90% nyerr.. adoiii memang harus terkejut queen Arissa aku tu kang..

all in all..
everything is fine.. haih bila nak karang citer experience beranak ni??

demmm!

eerrr.. ok laa ek, nk sambung buat filing balik..ni iklan je ni..
heheheh!
kbai

::hello 2016::

fuhh..bulan Februari baru aku nk start blog balik *sapu2 sawang*
sori aa lama bebeno tinggalkan blog.. ati tu terkinja-kinja nak nulis tapi ada jerr halangan nye.. ni baru rasa ada mood skit..

officially, aku baru start keja balik bulan ni.. yes! aku cuti bersalin since November 2015.. i terberanak awal yuols..
tak nyenyabor si kenit nak kuar tengok dunia.. that topic i will write it later.. itu wajibulghunnah kena catat dalam blog for my future record tuu.. kot aa dah nyanyuk nak bercerita balik ke anak tak ingat, boleh rujuk blog ek..
hahahah…!

hmmm.. banyak ni nak citer wehh.. citer beranak, citer itu, citer ini..
dah start keja baru sedap skit nak taip blog sebab guna PC.. kat umah laptop iols memang kesuraman kat sudut.. malas betui nak plug in peh tu berbelit-belit laa nk tarik wayar itu ini.. nak cari posisi selesa pulak.. aaahhh tak kuasa..
kat opis jugak sedap kalo nak berkarya…
tapi tu aa, nama pun kat opis, time pree je aa boleh nak menaip blog pun..

eh ok laa.. perot meragam pulakkk!
jimbet betei… *kepit-kepit lari ke jamban*

::kembali bersiaran::

its been a while since i last came here..
aku takde mood nak berblog sebab i hated my own blog’s template!
hahahahah!

reli weh.. takde mood bila rupa blog ko tak cantik..
aku nak beda-beda sendri tak reti..
aritu pandai-pandai sendri, outcome tak kena taste!
maka sebab menyampah, maka aku biarrr jer terbujur kaku gitu jer..
malas mak nak kisahkan dah..

tapi arini sebab berjaya tuko font..
kurang skit sakit mata aku..
rasa macam nak upah org jer untuk cantikkan blog nih..
tapi satgi orang tu tanya aku nak macam mana, aku lak tak tau apa yang aku nak!
hoihh macam-macam laa kau chesue oiii!

ekceli aku banyak je nak dicarutkan diceritakan…
tapi sebab nyampah dengan rupa blog sendri, terbantut abih citer dalam sanubari gua..

*snortt!*

sorry..iols sesema arini..
nak menaip jer time tu aa hingus nk wat aksi waterfall..

since gua getik dengan rupa blog sndri, most of my ranting is on twitter la..
tapi nyampahnye tuwit ni, patah perkataan terhad..
u need to be specific, adjust your wording to fit the window..
kang berjela-jela asik nama akuu je kuar kat newsfeed orang, benci gak dek orang karang..
tak pepasai kena caci!

eh ok laa stop dulu..
ni kira intro pemanas enjin je laa ek..
nanti sambung lagi..
bos dah masuk laa pulok!
kata aritu tak masuk dahh…
ceh!