:: forgiveness::

before that, aku nak tanya…
korang tegar tak add ex-ex bf korang kat FB?
hmm..as for me, past is past so aku memang add sume ex-ex bf aku kat FB…
yang mana aku jumpa je laa.. yang mana still buta IT, tu tak dapek laa teman nk tolong!

let me stressed it out again EX-bf je ek.. bukan EX-tunang!
itu memang sampai kiamat aku tak redhooo… (tetiba jadi naga)

ok..
aku semalam tetiba je termimpi ke ex-bf aku sorang ni..
aku rasa mebi sebab dok berborak ngan kawan aku kat Conakry hal ex memasing before that, and terbukak hal dia, tu yang menjurus ke mimpi tu…

bila berciter2 ngan kawan aku tu tetiba teringat..OMG jahatnyer aku dulu..!
reli laaa aku amat2 shaiton melukakan ati budak ni..
he’s reli good .. ok lets call him Amy 🙂 supaya sonang aku nk refer..
even tak sehensem mana.. tapi dia amat baik..
treat me like a princess and everything..never say NO to me.. apa je aku nak buat, i mean EVERYTHING i wanna do, dia kasi je aku buat… dok ikutt je kehendak aku and perangai aku yg tah hapa2 tu..

time aku mula-mula dapat kerja gohmen and berpindah dari Ipoh ke Puchong, dia yang tolong segala..
dari cari lori, angkut barang segala…
part bayo aku ler.. aku idak laa razor blade sangat weh!  pliz ek! wa ada stendet lagi ek..
dia even siap ajo aku jalan camne nk pegi keja sume sb aku time tu budak ipoh kan..mmg buta jalan aa.. itu pun lepas ajor, still aku sesat barat sejam dua tiap kali pegi n nk balik umah..hahahha! bongok toi!

aku yang mintak break ngan dia..
punca?
YES.. aku meroyan ke ex-tunang aku  yg memcibai tu..
walhal mamat tu bukan nk kembali ke aku..
tapi aku tetiba menjadi tak tentu arah bila dia contact aku balik…
juz one call but it can make my life tonggang langgang ala tsunami!
giler beso impak cibai tu kat aku!

and aku pun salah jugak terima Amy di ambang ati aku tak stabil lagi..
i think, i dont think long enuf and see that this relations is juz a rebound!
apa yang aku pikir time tu hanya lah, i dont wanna be FOREVERALONE…
aku tak biasa keseorangan and i need a man..
yeay gelakkan laa aku nan lembik nih.. leweh siak!

kesian ok bila aku mintak break ngan Amy mlm tu..
bersungguh-sungguh dia cuba pertahankan and tanya apa salah dia.. tapi aku degil ngan keputusan aku..
aku kasi alasan pun macam tak logik!
tah hapa aku kasi, aku pun tak ingat….
yang aku ingat, aku membentak2 and tinggi2 suara!

bila ingat balik, adoilaa kejamnyer akuuuu..
that night, when i close the door on him, ati aku rawan sangat2…. tapi i dont wanna go back!
aku rasa its better this way.. aku tak stabil.. its not fair for him..
aku takley tipu ati aku yg aku still teringat ex-tunang aku time tu..

time passes by..
aku terjumpa dia dalam FB.. and i added him..
dia dah kawen time tu..good for him 🙂
tapi aku tak pernah say anything..
aku pun tak pasti dia still remember me or not..

until today..
tetiba ada tah message virus kehapa from him masuk ke chatbox aku..
so aku balas laa ckp page dia ni kena virus ni sb anto msg mengarut..
and tak disangka dia balas balik…

start from there, aku tau dia tak ingat aku..
jenuh aku nk kenaikan diri..aku malu nk ckp sapa diri aku

“hai saya ex Amy dulu”

oh giler…!
tapi terpaksa jugak ckp gitu sb dia amat2 tak ingat aku…
sebab dia ada ramai Sue dlm list dia since dia manager outdoor activiti lasak… so memang ramai giler aa kengkawan dalam list FB dia..

sib baik dia still ok bila tau aku ex dia dulu…
tanya kabo segala.. sehat idak sume..
as for me, tetiba aku syahdu…
terus aku karang ayat baik2… saying that i am happy to see him doing great now and happily married..
and that im so sorry for the wrong doing ive done to him dulu… reli2 am sorry!
aku ckp aku tau dia banyak tolong aku set up diri aku bila berhijrah bila aku dapat keja gohmen tu and aku sentiasa ingat.. and im thankful for that…

it is really a touchy moment..
dia kata aku takde salah apa2 ngan dia…
benda dah lepas, kita bukak buku baru…
wahh…i was soo relief ok! ringan rasa dado den..
so this is how u feel when u get forgiveness? (wahh mcm tak penah mintak ampun je ko selama hidup ni che sue?!)
hehhehehe….

actually he’s not the first one ex-bf yang aku mintak maaf..
ada yang lain lagi tapi hok tu kulup bana skit, tak reti nak respek aku la pulak lepas tu!
itu lain citer ek…eh? aku rasa ada dah story citer ni kat sini—->KULUP BANA!
nama dirahsiakan utk kesejahteraan sejagat! hahahha! best tak ayat aku?

tapi Amy ni ok laa..
dah start borak2 as a fren and knows how to limit the conversation and RESPECT me as a wife to someone!

its good to have a good relations with your past life..
let bygone be bygone (except for the cibainess someone la!)
hehheeheh!

:: tragedi oktober ::

Its that month again.. it starts to trigger unpleasant memory bila mai je bulan ni..

my ex fiance-of-5-year adalah Octoberian.. he’s Libra! tiap tahun kami sambut bersama with present n cards without fail.. and now, awkwardnyer, gua dapat laki Octoberian juga plus a Libra! wat a coincidence? tarikh xbyk beza lak tu.. beza seminggu.. apakah yang tuhan ingin tunjukkan padaku?

despite of trying to forget, aku terpaksa sentiasa ingat tiap tahun even i dont wanna.. seksa! im trying to b happy for my hubby’s besdei but again, aku teringat si sial! cibs!

aku n enche asben not the type yg selebret besdei or any other special occasions.. hmm yeay he’s sooo not romantic! ucap2 dahh.. no presie no cards!

i used to be pampered dulu when it comes to special occasions so sedikit sebanyak jiwa bikin comparison..

im not complaining here.. im ok with wat i have now.. aku dh puas di pampered like a princess dulu and now aku trima je if jodoh tuhan kasi langsung xd genetik romantik! pada aku itu mebi hukuman utk aku atas dosa2 dulu or watever bullshit-idunevencare la. been there, done that!

its juz that, pelik kan? tiap kali je aku nk lupa.. adaa je smallest2 thing yg trigger xkasi aku lupa.. shit but, hey Thats LIFE..

p/s- im not gonna hate him anymore coz he’l dissappear quickly this way from my life.. but can i hope he die soon? hihihihi.. oppss!

– Posted using BlogPress from my iPod Touch

:: i know im better ::

mood ari ni a bit slow mellow..

crap!
semalam aku memonteng ngn jaya nya..
i mean ‘jaya’ adalah kerana berjaya meyakinkan sume orang that im sick!
yeahh ini bakat terpendam gua…
dari memek muka hingga ke suara gua bley buat..
call je pepagi ke bos nk ckp ke’absent’an beta, terus dia kata ‘haah suara awak pun mg tak sehat, takpe aa take a rest today’
wakakakaka!
watdehel? tu suara baru mangkit tido tak gosok gigi..mmg aa mcm keparat skit bunyi..
tapi pe2 pun, aku mmg tak sehat pun..
batiniah tak sehat! hehehehe..
mental penat beb…terseksa bila otak penat, dok laa push jugak2 badan untuk menjalankan perintah…
so semalam aku declare off to myself..
kasi badan gua rehat secukupnya and give my mind to rest oso..
dah aa ari tu nyer kes dah tersentap jiwa terus emosi terganggu kan..
teruss Entry Berpassword! hahaha…
tapi mak dah ok noks… sehari dua je benda tu dlm radar gua..lepas tu gua orait balik..
lepas dibuat pengolahan dan pengajian terperinci bersama-sama jemaah menteri gua, maka sudah dapat kata putus yang memuaskan ati sendri, maka orait aa aku!
secara ringkasnyer…
i know im better than you even i dont have what u have..
i know u lied to me all this while and let me drown in my own guilt..
walhal ko mmg jadaharam muthafuker!
so ok!
knowing the truth sometimes can make u smile n laugh my ass out!
aku puas ati dah…
no more sakit ati..and no more snooping around life that mangkuk hayun…
sekali TER eksiden tau.. udah aa tu! malas gua nk update dah hal lu…
u areee sooo PAST TENSE now!
owhh aku puas ati satu hal lagi! hahahaha…i know u are searching for me..
kekekekeke…for wat? nk jadi fren-fren?! wak lu!!
im too good for you, so forget it!
once terlepas, tak dapek aa den nk tolonnnng…
u wont find me!
coz i wont let u…
segala precaution udah diambil kira….
kimsalam aa kat maderfaker lu sume..yes i mean YOUR mader literally! ahahhaha!
ok ok..udah aa tu che sue..
tapi gua yg penuh hatred ni akan sentiasa berdoa lu idup susah sentiasa!
see.. i oso pray for you wat?!
wakakakaka~
~the diva has left the building… *sambil catwalk gelek LV*
(wakakaka…mana mai LV ni? sewa kat Sherdot!ekkekee!)

:: my mangki lurve ::

Ari ni aku amat2 ada mood mao berblog..n kali ni aku rasa mcm nk citer hal chenta munyit..hehhe..uuuk! uuuk! Uukk!

Hahha~

Korang penah berchenta? Ala2 munyit? Ala2 chimpanzi? Sama je aa tuu…meaningnyer yg kejap2 arr…chenta skool ala2 sembilu kasih gituu..hehehe..peh bila ingat amat laa kelakar..tapi kenangan tetap kenangan..best bila ingat balik..betapa naïve n bengong masa zaman remaja..indah n segala looked so simple at that time..

Aku start kenal chenta munyit at early age..tak salah aku darjah 6 kot..hahah..aku minat sorang anak cikgu ni (Fakrur) umah sebaris ngan aku time tu kat epo..dia satu kelas ngan aku..masa tu tak brani ckp pe…kalo dpt tgk dia senyum balik tu dah kira loncat2 aa dlm ati…hehehe..n masa tu cara aku attract attention dia ialah ngan score markah tinggi dlm paper English..dia suka compete ngan aku..hehehe..previously tatau citer dia dah skang..kawin dah kot…


Then..sambung ke skolah menengah..Form 1 aku dah officially ada boipren (Ejam) haha..budak kajang..kenai thru sepupu aku..dia minat kat aku sb masa tu rambut aku panjang takat pinggang..natural seteret ek..no rebonding at that time..hehee..masih suci rambut aku time tuu..takde artificial kaler or flavor..hahaha..kami juz jumpa time cuti skolah bila aku balik umah makcik aku kat sg merab je arr…umah dia bebetui depan umah makcik aku..kira maen lambai2 depan umah je ar..n pepetang dating kat kawasan perumahan baru ngan mountain bike dia…hehehe..aku duk kat palang depan tu sambil dia kayuh..perrgh..mcm drama ..kan? Hahaha…n mlm lak..dating blakang public phone kat simpang umah..hehehe..kami kawan sampai Form 3…tapi byk on n off sb aku tak percaya ngan distance relationship ni..dia pun bley tahan playboy kat taman tuu..hmm..previously..aku rasa dah ada anak kot skang…last year dia kawen..huh! tak jemput aku pun mambang ni..hampeh!

Ekceli masa Form 1 – 3 aku agak ramai memasang boipren..hehehe..masa tu dok asrama kat epo…tapi kat skolah aku tu masa tu aku kapel ngan sorang pengawas (Faril) hehehe..ari2 kami berutus surat…n posmen nyer ialah adik pompuan dia..kami tak penah kuar sama..tak penah dating or call..family dia amat strict kalo pompuan call…so kami juz berhubung cara surat arr…masa tu rasa dah cukup indah a baca surat2 dia.. aku stil simpan sume surat2 tuu…kenangan beb..hmm..kami break off masa nk PMR..dia yg mintak coz nk tumpu perhatian katanyer…ceh! mcm aa aku ganggu sangat..humph! last2 aku gak dpt result better than u..hahaha..previously..aku tak pasti dia skang kat ner..dulu masa stil contact ngan adik dia..tau gak aa berita dia..hurrmm..

Form 4 aku pindah masuk skolah vokay…aku kapel ngan budak taman aku (Krul) tapi sekejap je sb kantoi aku pasang sorang lagi kat skolah (Azman) hehehe..ngan budak skolah ni pun sat je..sb dia ni prob skit..malas blajar! Form 4 dah drop out from skool…kami masih berhubung sampai skang…previously dia dah kawen ngan budak kilang dia..


Then Form 5 aku kapel ngan sorang lagi mat ni (Hafiz) we called him Alang..aku ngan dia mmg fames kapel aa kat skool..hmm…dia romantic..sampai kengkadang aku lak rimas! Kami ada cara utk express feeling memasing…it was his idea..kami ada memasing satu buku scrap..tulih wat we want to write in it..boh gambo ke..tulih lagu ke..then exchanged it at the end of the week..hmm..sweet..hubungan kami tak kekal gak..aku mintak break sb nk pegi ITM..aku taknak dia tunggu aku..coz aku terasa aku ngan dia takley ke mana2..lagipun masa tu aku kapel balik ngan budak taman aku (Krul)



Dengan budak taman aku ni aku lama gak…ngan dia aa start aku blaja bertahan bertahun…selalunyer aku cepat jemu dlm relationship..hehehe..tak sampai 2-3 bulan sure aku jemu..ngan dia aku sabo byk..makan ati pun byk…hmm..ngan dia aa aku first dpt bunga ros..masa tu aku tgh marah gilerr…sb dia kansel dating ngan aku walhal aku dah bersiap…tup2 mlm tu dia muncul depan umah…aku mmg nk jerkah dah..last2 dia kuarkan sekuntum bunga ros..hahah..aku terdiam terus!! Hmm ngan dia byk sejarah..kami putus dia yg mintak (esok dah mintak kapel balik tapi aku takmo dah) lagi pun dia tipu aku byk…n malas keja..! haiiyy~ aku selalu dpt org jenis gini..heran tol…previously aku dengar dah kawen akhirnyer (after waiting for me for 5 years) dia ada merayu mintak kembali lepas dengar je aku putus tunang..tapi aku takley terima..lagipun masa tu aku tgh fragile..bodo tol mintak peluang time gitu..mmg tak kena langsung!


Lawak bila kenang balik sejarah chenta munyit aku…n most of my ex’s dah tawen…n end of this year..ex- tunang aku nk kawen lak (kaatanyer laa..) hmm..yg ini NO KOMEN..hehehe..

Byk lagi citer ekceli..tapi satu2 ar..bila aku ada mood lagi ar ek…heheheh…