:: cat, draw, love ::

i loveeeee CATS!
tapi sebab posting and umah atas awan, maka, impian untuk membela tu adalah zero la..
lelebih lagi enche asben jadi house husband..
mati kena dera satgi kucen aku!
dia alergik kucen and lots of other reason aa yg dia akan kasi if aku propose nak bela kucen..
hoh!

but that doesnt stop me from loving them..
tengok kucen gives me a lot of joy..
and thank god geng aku adalah penggila kucen juga..
YES! crazy cat lady yang diketuai oleh si Izy
you can go and check her blog and Fb pasai 6 adik-adik bulus dia..
i learnt lots of tips dari minah nih..
minah ni siap juai gak barangan kucen and makanan..
and dari dia laaa aku start bawak cat treat dalam handbag!

this is for stray cats if terjumpa mana2..
tapi keciwa toi aa dok tewan ni..
haram aku tak nampak kucen liar!
memang takde wehh..
tak kesampaian nak jadi kakak kucen yang baek hati tauuu..
uhukss!!

sini most of Taiwanese adalah dog lovers..
and when i tell u ‘dog lover’..they really go to d extreme ek..
anjing pada diaorang macam anak dibuatnyer..
dukung ala2 Paris Hilton..
boh dalam beg LV ok!
and sometimes, u can see them pushing a stroller with their dogs in it..
nasib laa anjing-anjing depa jenis cute-cute saiz kucen tu..
tapi ado gak yang bela beso saiz macam Lassie tu..
tapi jarang aa sebab depa ni umah mostly kecik, so nak bela beso-beso takde space karang..

aritu sedap jer aku terlanggo anjing besooo bila aku gostan, tengah order ayor teh bubble ..
nasib baikk kering.. nasib baik gua pakai seluar n nasib baik dia tak kokak aku balik!
siuttt betui!

and kat sini, kengkadang tu anjing lebih penting pulak dari baby ek..
contoh macam nak masuk exhibition ala MATTA fair aritu..
kesian kawan aku, anak dia umo dalam 2 tahun takley masuk..
taaapi, anjing buleh ek..dengan syarat, boh dalam beg or carrier!
cipan tak?

anyhooo…
hari ni tak bizi sangat…
so aku as usual, suka men Google..
learn new things from it..

yes… i loveeeee to learn on how to draw CAT!
hehehe..
its a hobby..

this two i learn it from an android Apps.
tapi tu aa..
tak samo laa pulekk..
tapi janji COMEY!

so ohsem!
dia ajar step by step..
hehehe..yeee aku sangat takde keja kan?

ok tak reti nak ending..
so..
kbye!

::lend a hand – adopt a kitty::

im juz helping out my ohsem fren, Izy, dalam usaha murni untuk mencari memi & dedi baru for a stray cat..
aku tak reti nak citer lebih lanjut tapi you can read it from her blog here..
ekceli ada 2 ekor but one of it dah selamat di adopt by this good-hearted couple..
now we are looking for a family this one..

the kitty dah siap spay and deworm bagai oleh the vet..

all she needs now is juz a loving owner and a place that she can call home..
she’s not persian or any other exotic species, but still, cat is a cat..
and all cats are born cute!

dont judge her now..
with love and penjagaan rapi, she will be beautiful, trust me!
tak caya, korang tengok aa kucen-kucen si Izy tu..
cuba tengok Himey cukup laa..
she was once a stray cat yang orang buang je and jumpa dalam longkang!
kotor kurus keding kurap..

::udah mandi::

but look at her now!

even aku dulu pun bela stray cat je..
buruk je rupa time amik berkurap bagai…
tapi dengan kasih sayang kita.. belai dia, jaga dia, kasi makan benda berkhasiat..
kemain cantik jadi dia, siap kena kidnap dek orang laa kucen aku tu!
uhuk! my precious Cetot!
until now aku phobia nak bela kucen takut kena rembat dek orang lagi..

so people out there, sebar-sebarkan laa ek if ado sesapa nak adopt that cat..
tapi kena willingly to fetch her in Kuantan laa coz she’s under the care of the vet in Kuantan..
more detail, bley direct to Izy ek..
dia ni kira kakak angkat to all cats in Kuantan!
kekekeke..

tapi jangan pulak korang tanya kucen-kucen dia for sale ke hapa..
haaa amukan karang minah tu…!
hehehhe…

~SELAMATKAN STRAY CAT~

Note:  All gambo gua ‘pinjam’ dari blog ko Izy..hehheheh~

::Yang the Cat::

this is how my Gtab looks like.. i love to use live wallpaper coz im cute like that!
hahahha.. poyo!

ini adalah the latest.. before this im using live wallpaper yang on trial.. tamat tempoh, dia soh beli the full version..
and being stingy-me, harus aa aku carik yang pree je kan..
then terjumpa this one!
PURRRR~FECT!
ekceli ini pun bukan pree, tapi berkat Blackmarket, harus aa jumpa yang pirated one..hohoho!
suka! suka!!

nama wallpaper ni Yang the Cat tak salah aku..
and the best part is, she meowed!!
soo tomey~!
and if ko garu2 muka dia or her paw, she will go purrrrrr~~
with her eyes half closed!
dabel AAaaaaawwww~!

and in full version, u can dress her with something cute like i did!
aku pakaikan dia buhny hat..
aritu aku boh spek.. tapi mcm tak nampak lak her green eyes, so aku bukak..
sooooooo CUTE!!!
owh, u can choose the hat, the glasses and oso the colour of her eyes..
on her meows, u can choose bunyi dewasa or kitten..
as usual, harus aa aku pilih kitten!

in full version jugak, ko bley setting dia berjaga all day, tido in the nite, ataupun tido sepanjang waktu..
part ni aku tak dapat lagi nak snap gambo sebab aku selalu lupa bila time malam!
heheheh..

under this company yang buat Yang the Cat, ado Ying the Black Cat, Siamese Cat and Panda tak salah aku..
tapi for me, Yang is the cutest ever!!

haihh sedih toi aku kan..
tak dapek bela a real cat, dapek hok cyber pun jaaadi la..
dapat dengar the soft purrrr and the meowing, aaaah soother the heart ok..

::kittysitter::


ive told u earlier yang opis kitaorg ni ada kucen kenit sekor ni kan..
and since enche bos aku tak dapat kelulusan dari Mem Beso kat umah untuk bawak dia balik, so she’ll be everyone’s pet in the office la..

since i cant bring her home either, so this is fun!
i got to play with her without hassle everyday..
she is sooo adorable..! geram!

peel bos aku ni, tiap hari dia akan soh security guard kitaorg bawak si Comel (that is her name by the way, given by enche bos..pttbhh~ yeay so oldskol, i know!) ke bilik dia..
he loves to see her played in his room..
katanyer kesian kat bawah tu sejuk.. hoh! i doubt that..
aku rasa bilik bos aku ni dah rupa eskimo! orang tengah2 winter ni, dia sakan je pasang ekon full blast! pegang tombol pintu dia pun dah sejuk!

but, who’s the bos rite?
maka hari-hari si Comel akan ada dalam bilik enche bos..
minding her own business, main ngan langsir sorang-sorang..

but today, enche bos lunch kat luar so dia pesan soh aku tengok-tengokkan minah kecik nih..
hehehhe..my pleasure sir!

aku masuk-masuk je bilik bos, dia tercengang-cengang tengok aku..then aku goyang-goyangkan mangkuk kibbles yang bos aku tinggaikan untuk dia, laju mai makan sambil purrr~
saja nk makan sambil orang duk tepi dia..
ini perangai sama ngan kucen aku dulu.. dia nk orang tunggu tepi dia teman dia makan!
sungguh diva ini minah ek..
ko ingat aku butler ko?

then, most of the time, aku teman dia main..terloncat sana sini..
orang nk pegang takmo! kemain gelupur.. dia ni macam jinak-jinak merpati..
dia nk dekat ngan ko, tapi if ko try nk tangkap dia, dia lari!
jangan harap aa nak belai-belai..
she’s still a kitten, so pepaham aa asik nak main.. tak suka dipeluk2!
so, i played along je laa with her game..

sambil main, sambil snap gambo dia with my BB..


mischievous look on her face.. she got all the ‘playground’ to herself!

attempting to ambush me.. tu tengah goyang-goyang vontot sambil aiming for my hp accessory yang dangling sana sini on the side of my BB..
bertafakur sejenak, thinking another game to bully play with the kittysitter..
aku duk statik je kat ataih carpet tu, sambil goyang2 my dangling thingy while she kept on loncat sana sini.. then lari blakang pasu, lari blakang CPU bos aku. lari blakang sofa.. then aiming my dangling thingy.. then lari-lari, TERKAM! then lari again!
oh god, ko tak penah ke dik?
after a while she got bored with my dangling thingy mebi, so she went to her usual place and acted so sombong from afar.. cait!

“percubaan menyamar sebagai tiang meja so that kakak would leave me alone”

hmm.. esok sambung main lagi ek darling, nak sambung wat keja enche bos balik..

esok kakak bawak tuna for you ok!