:: my other haf ::

bertabah laa korang kena baca hal laki aku je..
ate takde anak kann.. nak cite hal keja, hmmm boring aaa~

soo yesterday, i was think of having sotong goreng tepung for dinner.. untuk si kurus kesayangan, aku plan buat ayam goreng or masak kicap ke hapa kann..dia tu simple je
janji ado sambal apa-apa on the side..
aritu ado sambal itam pahang, Pengarah Tourism kasik.. so jadik laaa tuu

balik umah from work, berkobar-kobar nii sebab pikir, ahh easy peasy jerr menu malam ni..
sekali si kurus kesayangan tengah mengemas-ngemas lemari stok..
peh tu ternampak lemang instant Nona kitaorang..
peh tu kata NAK! aku cakap laa gi aa rebus sendri.. benda senang je tuu..

ni nak makan dengan apa nanti ek?

haihhh.. laju-laju aku bukak laci ajaib cari ada idak rendang instant..
giler nak buat from scratch di waktu ni.. pukul brapa nak makan?
nasib aa ado 1 peket last!
terus suruh dia kuarkan daging and simpan ayam balik..
aihh dia kata dia nak ayam gak!!
sotong goreng tepung aku pun nak gak!

ni rerasa pukui brapa Sayang boleh kuar dari dapo ni?

eee..kecik beso kecik beso je aku tengok dia.. nasib laa kesayangan!
last-last dia simpan ayam tu.. hahahah!
jangan nak macam-macam ek.. pinggang iols dah nak patah rasa berdiri lelama kat dapo tu..

adoilaa…
maka nyer, semalam hadap aa kitaorang menu Hari Raya ek..
eh nasi putih ada gak ekk.. harap maklummm!
sotong aku pun dia cukai gak..

lepas dia settle makan sepinggan nasik…
dia berlegar-legar lagi depan lemari stok.. eeee ada aa tu satgi otak dia ligat mikir apa nak makan tuu..

Sayang, nanti buat laksa..

hah! kan aku dah cakappp!!
ni apa perot takde dasar nihhh? kurus macam lidi, selera beso macam naga!
nak kena picit ibu jari kaki barangkali!

hoihhh! lemang tu tak makan lagi dah order lainn…

alaa… bukan hari nii, bunga kantan kita ada lagi kann?

haah, bini ko ni memang sebuah restoran hahh… order! order!
eee… gigit nak?

tapi tu aa aku ni molot je cakap tak larat laa.. malas laaa tapi karang aku buat gak!
eeee.. aku macam perangai mak aku.. takleh orang cakap nak makan, lelebih lagi laki or family aku!
serba salah kalo tak buat okkk..
takut kot-kot itu permintaan terakhir ke hapa ke.. eee nauzubillahh!

malam ni aa kot kena start buat kuah laksa.. aku suka buat kuah awal sehari so that kuah dia lebih best esok tu!
buat sikit je aa kot kali ni.. macam tak de selera lak nak makan laksa..

owhh before i forget..
lepas makan tu kitaorang lepak hall tengok TV…

Sayang, Agong tengah garing ek skang?

hah?? garing?? GERING laa B..

hahahaha… sapa pulakk goreng Agong wehhhh…
adoi laaa dia nii.. cakap konpidenn jer..
laki sapa laa niii…
nasib laa kesayangan beta…

Advertisements

::bizi bee::

dah 8 hari masuk tahun baru and bru hari ni ada chance nak membebel kat blog..
ive been bz this week..
tak tau laa aku bz kehapa benda..
tau-tau je dah pkul 5pm..
tau-tau dah malam..
ZzzzZz..

n these couple of days tido pun tak best..
mebi otak aku penat..
mimpi menda sume mengarut-ngarut!
there’s one time aku mimpi memberak di dalam jamban berhantu!
kemain antu jamban marah sebab aku tak flush!
jadahh oii berak tak flush ni??
n thank god aku tak berak bebetui atas katil!
mangkit-mangkit je memang aku sakit perot..

and last week juga hari clumsy aku..
memacam laa kena..
mostly kat jari aku aa..
aku sagat my finger knucle kat door nobs..
twice..tempat yang sama!
aku sagat my lil finger kat penyagat time nak sagat timun untuk buat roti john ke enche asben..

image

tertinggal kulit aku kat penyagat tu..
yeay..OUCH!
memula tak sakit langsung tapi there’s a lot of blood la..
tak padan jari kelingking..
since kena kat tangan kanan, memang terkial-kial laa..
nasib enche asben tolong buh plaster..

image

and time nak tuko bandage, sekali dia kering and melekat kat isi!
aaaa..terus perot aku rasa berpusing-pusing and feels like throwing up!
memang nak muntah jadinye..terbelahak2 angin dah aku..
and the sensation of pedih denyut everything is coming altogether as a team!!

dah laa terkial-kial dengan tangan kiri time nak buat tu..
God!!
aku tak mo minta enche asben buat sebab im scared dia buat kasar kehapa..
kang tak pasai kena terajang pulak kang laki aku..refleks!
last-last aku guna cotton bud, dab it in minyak gamat dan pepelan sapu part yang melekat dengan plaster tu..
alhamdulillahh dia nak pisah..
legaa…

drama kan kisah jari aku?
hahaha..nampak sangat takde life..
tapi reli weh seksa juga kalo takde jari kelingking ni..
lumpuh sat fungsi tangan kanan aku..
nak suap nasik pun jadi tak best..

owh before i forget..
ini aa dia penyebab drama ek..

image

kbai!

::keyword::

you guys are soo sick laa!  hahaha.. aku tak abih lagi gelak nih… cilakak laa sapo laa google benda-benda gini and end up at my blog..

this is my first time dapat keyword mengarut macam ni sebab before this aku private search dari google.. so apa-apa yang korang search memang takkan kena ke blog aku… keyword yang selalu aku dapat memang direct url blog aku yang kat blogspot je..

but since pakai wordpress and im still new.. tak reti lagi nak setting itu ini sangat, so i let it be je laa.. and this is what i got!

keyword

so many saiko in this world..

 

now who the heck googled jolok bontot macik tu laju-laju?? hahahahha!  adoi laaa.. kesian macik tu woiih.. takyah lelaju laa pepelan sudeyyy.. and giler kehapa korang nak jolok MAKCIK?  fetish bukan-bukan korang ni hoihh!

and sapa lakk nak berendam dalam kuali?? korang nuntut ilmu kebal ke hapa nak berendam dalam kuali ni? meh sini aku cuak terus minyak panas ataih pala tu..

dah dahh aku nak sambung gelak..  korang memang klaka laa..

puihh~!

 

::i am so weak::

i have this problem whenever enche asben is not around..
i get very impulsive in buying things..
i dont have second thoughts at all!
sangat bahaya!!

like yesterday, after balik dari beef noodle, i was thinking of finding me a new pair of tracksuit..
selama ni aku duk sarung enche asben punye..
aku ada tapi not the kind yang loose tu..
mine adalah jenis melekat macam seluar yoga tu..
dah aa bontot kau sangat Niki Minaj skang..
menjeling je laki aku satgi kuar joging ngan suar macam tu..

Continue reading

::paid-off::

Kadang-kadang rasa macam tak percaya yg aku skg ada kat Taiwan..
Reli2 enjoying my stay here..
Boss baik.. Co-worker ok.. Opis selesa..
Umah dekat bley jln kaki jer gi keja..
A lot of fun places to visit..

Sometimes it really put a smile on my face bila pikir kembali all d years mengkerah tenaga, living in a country with nothing much..
most of d time, u need to learn to make used of the kekurangan n deal with it..

Even Algeria serba kurang..but i missed it a lot..
Di situ aa tempat yang mendewasakan aku..
Kat situ la i learnt how to cook..
im so lousy back then, even cekodok pun aku telipon mak tanya nak bubuh apa nih??
hahahah!

Learnt to appreciate one another also, me n enche asben..
Enjoy life even only just d two of us..
Learnt to be patient..
iyer aa kan.. kalo gaduh kehapa, ko nak lari mana?
nak taknak kena baik balik and saboooo…
hehehe

Dan d Algeria lah aku mampu hulurkan bantuan kewangan to my family n in-law..
Aku ni mana penah hulur tiap bulan ke makpak selama hidup..
Gaji tak penah cukup bila hujung bulan..

Bila kat Algeria la aku mampu kasi a bit kesenangan to my mom especially..
Dan aku rasa kehidupan aku amat smooth sebab dapat berbakti to my parents like that..
Aku dulu banyak nyusahkan makpak aku..
Make them worried a lot..
Degil usah citer la kan..
So here is my chance to tebus balik..

Aku dulu siap penah gadaikan rantai emas mak aku lagi bcoz of boipren..
Yes! Bangang bertingkek-tingkek!
Skang, aku tebus kembali segala tu by trying to buy her wat ever she wants..
first of all, opkos aa gua ganti balik rantai omeh tu..
siap tambah gelang kaki bagai..
kemain meghelip dah mak aku macam pokok krismas!
hahahah

Pada aku, berhabis pada mak takkan rugi mana..
When we make them happy, tuhan balas berganda..
Jasa n pengorbanan depa tak mampu kita nak bayar balik ekceli..

all and all..
i think all the bullshit i have to endure, paid off..
life wont give you lemon so u can make tequila..
u need to pick up your lazy butt to go get some..

its like what Britney Spear has said..
U HAVE TO WORK, BITCH…

kbai!