:: 4th Award : Blog Hebat ::

:: thanks Puan Stoberi ::

 
ohhh tak tertahan terharu ok bila dapat award Blog Hebat ni dari Puan Stoberi.. ekceli dia dah kasi laaaama tapi as usual, tipikal che sue yg ikut sukaaa nk update blogkann.. ai tak konsisten mcm Puan Stoberi yang ari2 rajinnn update blog.. isk! isk!

so, here we go…..

1.  Nama blog anda buat masa ini?

– oh tak penah ubah since zaman jahiliah ek iaitu Setan Kecik nan Merah 79..

2.  Anda rasa blog anda hebat?

–  jaaaaauh sekali kehebatan tu nk terasa kat blog aku ni.. blog ala2 sampah ni mana laa hebat..tapi adakala bila aku menaga, aku rasa hebat laa..hahahah!

3.  Benda yang anda sayang?

–  hmm benda ek? if benda takat ni aku sayang iPod aku aaa.. cant live without it!

4.  Anda tengok waktu dekat mana?

–  dekat jam ler..tapi depends aa if waktu Algeria, aku depends kat jam hengpon (aku malas pakai jam tangan) and if nk tau waktu Mesia, mostly aku tengok iPod aku..

5.   Laman Web sesawang yang anda selalu jenguk?

–  hmm.. banyak ekceli..tapi yg pasti tiap pagi adalah on FB and Harian Metro laa.. my dose of reality gitu to brighten up my day..

6.  Letak 3 hingga 5 blog yang anda rasa “Blog Hebat”.  Tag kan blog tersebut untuk award ini:
– isk! ni yang payoh ni.. ekceli baaaanyak blog2 hebat yang aku dah baca.. tapi ai kan pemalu gitu.. tetiba nk tag2 blogger tersohor kann..SOGANN!!  contoh blog si Tijah tu.. tgk follower je dah gerun ok.. tu blom blog Diva Pija.. hohoho.. tak dapek laa… oo tak lupa kat Dr. IntanBerlian ni hah.. blog hebat gak ni..! if depa terbaca hok ni.. sila aa amik award ni.. pacal yang hina segan nk pi tag kasi tau..isk! isk!

***************************************************

abis dahh buat tag award…
yeaaayy!!

(tah hapa2 ending..buwekk!)

Advertisements

:: 3rd Award! ::

hehehehe… tetiba dpt award lagik..
oh dah lama seh tak dapat award2 ni.. yea aa ko bukan glem pun che sue!

this award comes from Cikgu Rosfida.. tengkiu dahling.. ai like!
frenly ke blog ni weh? hehehehe… ramah terlebih2 kot che sue ni? tapi kalo in person, ai pemaluuu org nyer ekceli…auuuw~!
HAHAHHAH…

so as usual, mana ada barang pree dalam donia ni.. sure ada je terselit benda tersirat kena buat… jaaadi mari terus ke jawab soklan award ek..

1) Nyatakan 7 makanan kegemaran anda sewaktu berbuka puasa atau bersahur:

– nasik
– ikan masin
– apa saja lauk lebihan dari berbuka.. sekian!

hehhehe.. reli aa aku takde peberet.. aku mangkit sahur pun sebab org kata dapat pahala mangkit sahur ni.. so mangkit laa aku paksa diri… lagi pun aku tak pentingkan makan sangat time sahur.. aku jenis minom air masak bergelas2 untuk make sure badan aku tak dehydrated time pose.. pepundi aku adalah aktif terlebih, cepat sgt memproses air menjadi wiwi so kena aa togak air bebanyak bikin stok…

serik aku kalo kurang air dalam badan, sure kena kencing tak lawas!
tak suka! perit…!

2) Berikan kepada 5 orang (atau lebih) rakan blogger anda:

– err? part ni laa malas ni ekceli.. bley tak aku takmo kasi sesapa? ahhahaha!
dasar pentamak haloba… takmo kongsi! ahahhahah!

ok nk sambung men mukabuku…miahahahhah~!

p/s-lepas ni serik org nk kasi ko award che sue!

:: 2nd Award! Uber Amazing Blog ::


owh terharu…dpt seken award kali ni dr auntie nan-salleh ni…ekceli idak aa amazing nau blog gua ni…tapi dah org memberi, kita merasa ‘perasan’ laa skit…hehee…pe2 pun tanggungjawab harus d laksanakan…

The rules:
• Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
• Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them.
• Leave a comment on the receipients’ blog to tell them they’ve been tagged.
• Paste the award badge in your sidebar.

(5) interesting facts about the person who gave you this award:-

aih? 5 je? takmo lapan? tujohblas? takmo? takmo? takmo sudahh..
1. auntie ni sempoi…dlm sakit2 tu masih rajin nk nulis blog…gigih!

2. blog auntie ni best sb mostly citer2 nostalgia diri dia dr bby hingga skg…back to the future gitu! kagum sat sb she still can remember well all the things back then…n ada gambo lama2 zaman dolu2 dia bercinto ngan hubby dia…

3. lawak gak kadang2 auntie ni based on her doter’s blog, si peej!

4. she loves gardening…lawa umah eh weh…

5. loving..hmm komen lelebih tak guna, p aa lawat blog auntie ni n her doters..seeing is believing bak kata omputih…

Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies:-
1. gua giler katun! thats a 100% fact..ko tanya aa apa jenis katun sekali pun, sume aku layan..kat sini katun ckp arab pun aku layan..janji katun! paham tak paham, blakang kira…tapi kadang2 best gak layan spongebob ckp arab!

2. aku suka masak ekceli..(hoh! bley caya ke ni?) tapi sb encik asben jenis samprit payah nk soh makan benda baru, selalu membantutkan hasrat murni aku tu..asai masak benda baru, dia cium bau dulu mcm kuceng! tampo dahi tu kang baru tau..! bukan aku nk racun ko pun! hoh!

3. owh selain katun, aku pengumpul komik Conan nan tegar..tapi sb dah tercampak kat negara ni..tersangkut sat collection aku…aku heret weh sume komik2 aku mai sini…tak ley caya tinggal kat mesia, nnt mak aku buang! hahahaha…

4. aku suka layan lagu2 lama..oldskool gitu…rock kapak..lagu2 baru hip hop jenis goyang2 (_|_) goyang ( . )( . ) adalah tidak mendatang kan orgasma berganda dah kat aku…layan lagu uji rashid lagi best weh! hohoho…

5. me likes to read very2 much..sini terhad aku nk baca2 sb buku in french! so tukau kepada baca blog org laa..pree of cas!

6. owh lupaa aku adalah peminat citer2 hantu! hahha..tapi antu asian je..antu omputih tak minat sgt sb antu dia makan2 org..peh tu tak reti mati2 n takde cara nk lawan! tiba2 huwargghhh makan budoook! bodoh amat, kasi aku heart attack peh tu kasi aku nightmare! aku dulu kumpul vcd citer antu korea, thai, n japan..tapi skang as u know, kat sini harus mencari inisiatif len…tgk online at here laa…lagi best!

7. kadang2 aku adalah such a freak! aku suka baca benda pepelik n mistik…biasa aa bila kecik d besarkan ngan buku tamar jalis bercakap ngan jin laa..siri bercakap ngan setan laa…yap! mak aku penggemar buku citer antu n she has her own collection…so influence mostly dr dia..aku d besarkan ngan citer2 cik ponti laa, langsuir laa..toyol la, antu parakam laa..takde nyer mak aku citer ‘once upon a time, there was a beutiful princess….’ tu pasai adik bradik kitaorg sume jenis brani, antu pun takut kat kitaorg! hahahaha…

8. even aku suka citer antu, aku peminat citer fantasy gak…(tah hapa aa ko che sue suka benda mengarut!) citer2 fairy tales…magik2….owh aku mmg suka imaginasi bukan2..tu pasai otak merepek 24jam!

9. aku suka tido..tapi since kat sini, hobi tu ilang! ajaib aaaa…

10. peminat sudoku!! wajib main b4 tido…skang level hardcore je….no more beginner! hohohoh…

Pick your ten (10) most deserving receipients and describe them:-

alaa part ni aa yg aku malas sb blog aku bukan femes pun..gua nk tag sapo ni? aku calit je aa mana dan ek..sila jgn baling aku ngan kuali….nk baling, sila baling ngan emas permata…bley gk aku wat tambang blik mesia! hohohoho….

1. cikstoberi (minah stoberi yg baru mendapat title puan)
– aku tau ko dah pasang tenet kat umah..sila buat! hahahha…esok2 bley bercengkerama ngan hubby…

2. che romeo (budak itam yg tomei..hehehhee!)
– dahling..jgn malasss….kata dah recharge bateri d Bali…hohoho…!

3. jiejah (blog asik citer hal maaakan je! pedih ati aku wehh…uhuks)
– jiejah weh…blog mu dah lawa2 tu…mari aa buek tag ni utk kasi seri lagik…

4. zawi kekucingz (blog asik citer balik kendurii je ko ek! aku ni tah bila nk balik mesia pun tatau)
– mu asik layan kenduri je…sesekali layan aku ni hah..sian aku d abaikan..hehehhe…

5. tijah (owh tijah mmg takyah komen lelebih..words kenot deskraip dahh…)
– gua tau tijah sure ada org tag dah..org glemer harus ada tuu..tapi takpe..kawe tamboh tekane lagi kat mu tijoh weh…

6. hajime (budak nan bijak…citer2 angker bila nk sambung!?)
– hah..dah ni sorang lagi dah ada blog baru tu…apa barang ada blog mahai2 tapi takley layan kwan!

7. s.yanaz (blog pendek2 tapi tangkap ke ulu ati kadang2 tu)
– cekgu, gua masih d bayangi citer feminin lu…ngeri! hahaha…dr merepek ke laut…ni gua hadiahkan award utk lu…

8. pjotchan (mummy-to-be..blog dah bersawang tu yong!)
– ni kasi kelonggaran utk mak buyong…ala lagi 3 bulan beb..lambat lagi nk melotop…buat! buat! hahahaha….

9. errkk? errr….aiseh aku dah kehabisan idea sapo lae nk tag ni? nk tag yg dlm list aku tu…mostly org2 femes…(korang aku tag femes gakkkk! jgn terasa *kaverline!) sure tak melayan nyer tag bodo aku ni..hehehe….

ok kita the end je aa….
gua pun malas nk kasi tekanan mcm cikgu skolah kasi homework byk2 kat anak murid…org sopan mcm gua, tak patut bertindak kejam kan! hehehhee….

dah dahh..gua nk p layan nasik! lapo pwot ni dah senggugut dah ni…