:: anni tak anni? ::

pejam celik pejam celik..udah 6 tahun rupanye i iz kawen!
hahaha..
laju nyerrrr…

yang bestnye tahun ni..
aku adalah lupa ulangtahun sendrik!!
KAH KAH KAH…
belom kawen berpuluh taun.. spoloh pun blum jejak lagi, dah nyanyuk tak hingat..

anni aku adalah hari Sabtu, 16 November..
tapi im soo focused on 20hb, tu yang aku jadi lupa abih tarikh sebelah nyebelah segala..
ehemm.. gua nak balik cuti-cuti mesia wehh lusa!!
wuhuuu!!

anyway, tengah baring nak tido malam tu baruu sedau tarikh anni sendirik!
hahahha..
ate time tu dah baring ataih katil tunggu nak popok diri to sleep.. and time pun dah masuk 17 November punn masa tu..
ahhh malas aku nak wish-wish..
asik akuuu jer.. so tahun ni kita wat derk jer aa..
so, derk it is….

tapi esok tu aku tukau je aa gambo kat FB..
aku tak up apa pun status..only recycle gambo tahun lepas ni je..

tapi mebi obvious kot gambo tu, orang tau aku tengah meraikan ulangtahun perkahwinan..
so, bertalu-talu aa wishes masuk..
sangat detective betui rakyat FB ni kan.. very the tepat tekaan!
and as usual gak.. laki mak tak wish punnnggg..

sampai ke hari ni dia tak wish..
which i expected already ekceli..
ahh laki gua bukan romantik pun..
so takyah laa nak sentap-sentap bila takde apa-apa special untuk hari-hari special nih..
dah tepu gua..

tapi aku tau dia tau its our anniversary..
sebab pepagi dia mangkit buat roti kaya, rajin pulakk bako kan roti untuk aku tanpa diminta..
then time dinner, aku ajak makan luar jer and i want kueytiow sup kat Restoran Sofia tu..
dia ikut jer, even dia macam nak ajak aku makan tandori..
and aku baruu je melantak kueytiow sup tu last week!
hehehee..
love dont need words..
enough if u make my tummy happy!

oo..then ari Ahad aritu dia temankan aku gi cari barang kawan aku pesan..
aku saja jer cakap nanti aku nak gi Taipei 101 cari barang Pjotchan..
tup-tup dia yang berlebih tanya aku “eh tak siap lagi ke, kata nak gi 101?”
heheheh..

so mari aa kita..
barang yang aku nak cari tu ekceli bedak compact Etude..
Pjotchan kata kat Mesia brand tu a bit pricey..
sini adalah murah and aku ada membership, so dapat diskaun lagi..

sibukkk enche asben aku nak ikut masuk sekali kedai tu..
aku suh dia tunggu luar je, lepak isap okok..
iyer aa ..kedai pompuan kann, ko nak masuk wat for?
takk, nak mengekor bontot bini jugakk..
tak senang aku nak membelek barang jadinye..
dia duk peratiiii je apa benda aku test..

kalo perati senyap takpe gak..
ini banyakk pulakk komplen dia..

eh takpe ke Sayang pakai tu? mana boleh test la!

eee apa benda tu? tah hapa-hapa je korang punye barang nih… 

argghhh! stress aku..
aku nak belek lelama pun jadi tak fokus..
banyak kali aku halau soh kuar..

B, gi tunggu luar gi!

sesengihh takmo kuar gak..
laki sapa laa nih??
dalam duk ngekor sesenyap tu, rupanye sibuk perati benda gak tu…
dan pow mask muka mango untuk dia..
ewahh…

tapi dalam kasi aku stress tu, bagus gak dia follow aku masuk tu ekceli..
terus aku tak brani nak amik benda merepek-repek sangat!
aku ni segala benda mak nenek kat situ aku rasa PERLU.. walhal takde pun takpe benda tuu..
heheheh..
ke memang modus operandi enche asben untuk kontrol pembaziran bini dia ni??
jeng jeng jeng!!!

eh ok..
catch you guys later..
later tu means bulan depan aa kot!
i iz cuti 3 minggu wehhh!
berjimbaaa sambil tambah kilo di bumi Malaya…
hahahahah…

:: 4th Anniversary and counting ::

HAPPY 4th ANNIVERSARY B!
BE KELMA MENAK -SHERINE
bekelma menak tenassinil aa adda wah
tekhalini aahsibi witil aayom
tetomeni sinnil udda
bekelma menak tiwarrinil limusy syaifa
terayahni minil hammil naa syailah
taishnil limush sya ai sya
kan feen hawalak min badri ya habiby wu kolli da feen
ana min ablakana aysha mael aysheen
bakal lim nafsi mel wehda ba alis nin
wanaf dehti makontisha aarfa ashkil min
wu dulwahti wada ba’dil hisab ba’di
widil wakti aref tabda’ hayati
bekelma menak areftana donia maraf hash
aashan khatrak bahiba hagat mahibghash
wilaw tendahli mastanash
bekelma menak laef kolli mush la’ayah
wilaw fih haddi zaa aliaa na samhah
wilaw fi gar hana hansah
WITH ONLY A WORD FROM YOU

with only a word from you, you make me forget the past
make me feel the worth of days
make me felt reassured for upcoming years
with only a word from you, you let me see what i’m not seeing
would satisfy the concern that i bear
make me live what i’m not living

darling where were your love from earlier time
and where were all that hiding
before you, i were living with the living people
i have been years talking to myself from loneliness
and from my gloom i didn’t know to who i’d complained
and now i know from where i’d start my life

with only a word from you, i knew life i don’t know 
for your sake i love things i don’t like
and if you called me i won’t delay
with only a word from you, i found all i didn’t before
and if anyone upsets me i’ll forgive
and if there is a wound i’ll forget

******************************************

i love this song so i guess this year it would be our anniversary song lah..
hehehe..
pejam celik dah pat taun sharing my bed with him..
i guess time do fly so fast when u least expected..

dear b,
love you from the day i saw u..
and love you still, till the day i die..

:: the day i said I DO ::

16 November 2007
:: neves and tak paham somemore..kadi kecek klate! ::
:: at last, after 2 bad relations, im a wife!::

its been 3 years since you last said the ijab and qabul in front of the kadi..
you were soo nervous..cant really understand the dialect of the kadi and after 2 attempts, im yours for eternity, till death do us part.. *lol*

even you cant provide me with a grand wedding ceremony.. as what ive went through with you, i wouldnt change it for the world..


B, Happy 3rd Anniversary..
hope to be with you till the end of time..
love you owez..

From,
Sayang


:: 2nd hanimon-Barcelona::

im grateful even juz the two of us… being with you is like a fullhouse!
so, where our next hanimon will be? *wink-wink*

:: Hepy Seken Aniberseri B..lebiu banyak-banyak! ::



YES!
its our 2nd ANNIVERSARY TODAY..
16.11.2007 the day i became Mrs. Azhar…

***********************************************************************

“che sue takmo dah kapel2…nk single je peh ni!” ikrar dari org baru peh putuih tunang suatu ketika dulu….

“eley buley ke tu?” sinikal kata2 org yang mengenali diri ini…*nama takyah diperkenalkan kang dia takbur! hahahah*

“betui aaa….malas aa dah! serik! “ *cewah! mcm tak caya je ayat ni dr molot aku suatu ketika dulu*

tak sampai sebulan….
gua dah melekat ngan enche asben!

“hek eleyy kata takmo kapel2…tak sampai sebulan dah ada BF balik!!”

“ehhh….lebih dah sebulan aaa single…hahahhaah!” terpaksa wat gelak2 untuk menutupi kemaluan sendri! ngeh ngeh ngeh!

reli aa weh..
macam tak percaya je jodoh aku ngan enche asben adalah begini ekspress rupanye…
macam tak percaya bila teringat betapa aku gediks flirt bermain mata dari jauh sambil menghantar hint2 secara telepati ke enche asben time tu…
niat nak main2 terus jadi bebetui…..tak sangka!
betullah kata org, dari mata turun ke hati kan? cinta pandang pertama…
tak ley lupa aku time enche asben sanggup tunggu aku depan toilet semata nak mintak no.hp aku…hiks!

after a lot of things going on between us…heartache…mental breakdown…emo-gothic segala…
dan akhirnya….dalam masa setahun kami sealed secara sah!
fuhhh! *sambil kesat peluh*

=

yang mana tau perjalanan kitaorg b4 married ni…sendrik2 simpan je laa…betapa susah gak nk sampai ke tahap skang ni…tapi aku bersyukur…Tuhan permudahkan jalan kami berdua…
serik aku nk bercinta bertahun2 tapi hasil habuk pun tarak!
buang masa…
buang tenaga…
buang ayer mato!

huh!
baruu 2 tahun beb!
blom 20 tahun…*tiba2 emosi*

apa2 pun….i lebiu B banyak-banyak!
mari kita usaha membuat Matematik malam ni ek?
err…. 1 + 1 = 3 kan! kan?
lalallalalaaa~


p/s- B…will u still hold my hand when i’m all wrinkle and whitey?