:: mimpi laut ::

aku ternampak post ni dalam draft lama, terus teringat balik my mimpi tu..
need to save it here so that esok-esok aku boleh ingat balik..

so i got this dream..
aku mimpi aku berada di tebing yang tinggi and bawah tu adalah laut yang luas..
kebiruan hijauan kaler air dia.. amat dalam i guess based on its colour..
on the surface i could see lots of fishes swimming around..
semua berenang kat permukaan.. macam ikan koi dalam kolam tu aa..dok pusing2 situ..

gerun and gayat hamat jantung aku time tu..
sebab bayang-bayang ikan tu memang jelas and besau!
scary!
and there were even TURTLES! ada 2-3 ekor gak swimming on the surface..

there was one fish ni siap meloncat tinggi, setinggi tempat aku berada tu..
i could see it was flat like ikan pari shape tapi bukan..with black spots ol over its body..
takut ok!
aku terasa mcm aku akan jatuh je ke bawah (biasa ni perahsaan org penggayat)..gayat nauzubillah rasa..
but still i want to look down and watched the fish..and the ninja turtles

aku takut bukan pe.. aku kan tak reti berenang..
and one more thing.. i dont know what in the world are down there..
dah aa tengok bayang-bayang pun mcm besauu je ikan-ikan tu..
tapi idak aa sebesau jaws… but still consider weirdly-big for an unknown fish.. (ok apa aku merepek ni?)
dok melilau-lilau on the surface like they are waiting for me to fall!
errrrkk!!!

but the view adalah super osem i tell u..
even aku gayat tapi still aku nk duduk tepi tebing tu n look down..aku rasa takjub by the fishes..

ekceli aku rajin mimpi benda-benda based on water..
bila aku google mostly kata berkaitan rezeki..
aku mimpi benda ni before i got pregnant..
maybe that’s it la kot..
rezeki sekali besau! alhamdulillahh..

bila baca balik, aku teringat balik mimpi tu..
i cant describe it secara detail tapi pada aku, amat-amat cantik pemandangan mimpi tu..
even ada rasa takut sebab ikan-ikan tu besar tapi still look wonderful..
tah aa tak reti nak describe..

ok the end!

hehehehe…

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s