::settling down in Malaysia::

fuhh…
yeapp.. im nearly settling down now.. udah dapat penempatan, boss and all looks good..
even dapat bos yang aku memang nak elakkan sebab dulu dia penah maki aku, redho je aa aku! hahahah!
nasib baik dia tak ingat aku dah… almaklumlahh dekat 8 tahun tak balik Wisma..

kuarters pun dah dapat kunci segala.. even not to my expectation, cannot demand lelebih.. benci aku orang BPH ni, kerek!
demmit laa cakap takleh pilih-pilih konon and i have to downgrade my kuarters level to kelas F sebab dah dapat priority balik dari obersi so kira dah abih bagus aa dapat tu depa nak kasi *puihh!*
cakap je laa aku ni takde kabel dalam and tak kenai sesapa dalam tuuu…tu pasai dapat umah cabuk macam tu!

reli aku malas nak argue.. rembat je laa apa ada sebab pikir kan kontena dah nak sampai port and i have little child some more..
kalo berdua jer memang aku rejek je kuarters depa ni kasi and merempat mana-mana before buat rayuan lain..

aku tak paham toi mentaliti orang Malaysia ni.. oo since kerajaan dah kasi umah gitu so boleh aa memasing wat perangai macam beruk!
reli gais.. u shud see how the lif looks like.. penuh calar balar everywhere and conteng and button kena cucuh dengan rokok…
reli pipol?? REALLY!!
part calar balar tu.. korang ni genetik rimau ke apa? aku rasa lif kat Warta Bangi tu lagi lawa dari lif umah kuarters aku tu..

tu belom kira rupa persekitaran tingkat aku tu.. adoii semak mata!
jiran belah kanan bela kucen i see, ada nampak bekas makan kat depan pintu.. and belah kiri ada penuh junk depan umah! siap ada alatan gym, cage kucen, dapo gas segala bala!!
oh tuhann sabokan laa mata aku..
yang kucen tu, u better not peeing or pooping in front of my house!
its level 4, how the hell that cat nak pi turun bawah berak ke hapa? reti guna lif ke pun? nk cakap dia berak dalam umah, pintu owner dia shut close.. harus aa pi keja sume tu..
tak tau aa aku kot-kot kucen tu reti tekan doorbell nak masuk berak.. i have no clue..

takat ni yang menyejukkan jiwa aku skit adalah rupa dalam umah je laa kot..
itu pun banyak rosak still! lepas settle masukkan api air sume baru nampak apa kerosakkan.. kipas tak jalan laa, lampu bilik tamu tak nyala laa.. paip dalam bilik air leaking laa..
hoihhh!
nasib baik aa laki aku boleh handle everything.. dia aa pi kejar orang maintenance sume..
cuci umah pun dia buat sorang-sorang since i cant sebab work.. dok laa dia kulu kilir beli paip laa kabel tv laa.. beli kepala mesin basuh laa.. macam-macam lagi..
thanks B..

aku tak brani nak amik cuti lagi since last week dah cuti untuk majlis Akikah Arissa..
itu nanti citer..hoihhh banyak nye benda aku nak citer!
heheheh lepas ni boleh berkarya balik selagi ICT tak block wordpress ek..
lagipun aku nak simpan cuti untuk time kontena sampai.. itu kena all out abih tuuu..
aku boleh bayangkan bertimbun baju-baju kena lipat and susun tuu.. ai ai aiii~~

takat ni beribu dah abih.. macam waterfall duit kuar wehh!
i cant even recall dah.. lantakkan malassss..
bayangkan aa aku memang kena start from zero untuk rumah..
belom kisah pengasuh ke hapa ni..
arrgghhhhh~

ok stop dulu.. nak karang citer beranak lak bley?
hehehhhee..

kbai

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s