:: lil bun 32 weeks ::

ok dah lama tak update tentang lil bun so here we go..

tadi ada check up bulanan and as usual laa rutin cek urine n blood pressure sume.. thank god Dr.Ling kata minggu ni takyah cek gula aku! hehehhe.. tapi kena sound gak laa sebab berat nek more than 1kg khenn..

bongok aa scale umah aku tunjuk 58.5kg gitu je..bila timbang kt spital jadi 60kg!! jadah sangat aihhh.. tu pun nurse sukarelawan yg dok amik data aku tu silap tulih dlm buku aku..dia tulih berat aku 80kg kauu!! tau aa skang aku dh rupa kenderaan muatan berat, agak-agak laa macik oii..

so today i got to see lil bun.. she’s growing so well now and weight at 1886 gram.. dah dekat 2kg! lil bun height just nice..amniotic fluid sedang elok..hok ni doktor kena cek since aku ada GDM so usually sapa ada kencing manis ni air ketuban akan jadi banyak which is not good katanye.. kedudukan placenta aku pun dah ke atas so lega di situ..

aku tanya gak since aku GDM so nanti aku kena induce ke? YES kata Dr.Ling.. erkk!
dia kata kalo boleh dia nak aku beranak at 38 or 39 weeks gitu.. so now i only got hmm.. 6-7 weeks?! hamaigadd cuak nye rasaa..
Dr.Ling sangat-sangat nak aku normal delivery.. dia siap cakap spital ni peratusan orang branak czer dia sangat rendah.. depa kalo boleh nak normal jugak-jugak..fuhh! *lap peluh kat dahi sat*

i oso hope that i can do it normal way..xmo laa bebelah, lambat nak baik nanti.. dah aa perot skang pun dh sedia tak comei with dark marks sana sini! and i have history of scars turn to keloid! plizz aaa takmooo tambah dahh parut yg ada..

hmm apa lagi ek update.. owhh kekerapan gi toilet adalah tinggi skang ek.. its like ko bru je wiwi 5minit tadi and now ko rasa nk kencing lagi!
not to forget heartburn yang perittt.. kadang-kadang rasa panas dia tu smpai ke telinga bagai..
last time aku dok togok susu sejuk je sebab google kata milk can reduce heartburn a bit.. tapi lama-lama tak tahan aku.. gi cari Gaviscon jugak!

owhh arini aku kena vaksin shot for tetanus.. this is for the baby also kata doktot.. the baby will get it thru mommy so dengan heavy heart aku relakan je laa..
ive done my own research and most of them said SAKIT! cibai aii nyesai mak cari info okkk…

terus aku tak keruan tadi.. dah aa nurse aku assemble jarum and ubat tu depan aku! mata siap berair sebab cuak terus nurse aku tanya kenapa? aku cakap laa aku tau shot ni sakit and aku takut!
nurse aku siap cakap if aku dah tau so she wont lie laa.. but she said dia akan buat sepelan yang boleh la..
and she DID! i didnt feel a thing!! jarum cucuk pun tak rasa langsungg.. maigod! berterima kasih banyak aku kat dia..hehehe!!

shot ni memang akan buat lengan ko sengal or rasa lenguh a bit la.. but stil can manage la.. reli aa nyesei baca kat intenet.. buat aku cuak lebih jerr! siap orang cakap sakit teruk laa.. boleh demam-demam bagai laa.. hohh!! esejeret lelebih korang ni tauuu..
kekecut ovary mak tau noksss!!

so there u go.. my next appointment will be every 2 weeks now.. makin dekat makin kena monitor rapat-rapat..

before i end this.. meh tengok anak memi menjuih bibiq anjelina jolie dia ek..

image

kbai bebeh!

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s