:: 29 weeks now ::

today im offically 29weeks…
macam tak caya je dah masuk 3rd trimester!
mixed feeling right now.. cuak more than excited i think..
cuak sebab tak beli kehapa barang lagi ni.. hahahahah!
not that i dont buy anything langsung-langsung.. ada aa enche asben beli dah breast pump, botol-botol segala bala tu.. baju-baju pun ada aa skit time dia balik Mesia aritu..
tapi aku yang tak beli apa-apa lagi!

dia jadi macam tak reti nak start from where!
masuk kedai baby tu dah banyak kali dahh..
last-last yang aku beli, maternity panties! kah kah kah!

aku rasa sebab aku tunggu expo baby this October kott..
so rasa nak membeli kat kedai-kedai biasa tu mula tersangkut-sangkut je sebab my inner-pak aji kedekut suh tunggu expo jugakk..

soo..apakah perubahan setakat 29weeks ni?
fuhh.. let me tell u..

  • kulit jadi gelap at some part of the body – ketiak gua dah macam kuda belang kauu! and dont get me started on the tummy! even aku hari-hari sapu bio oil diligently, bawah tang area ari-ari tu macam ada kesan gelap tompok-tompok kecik.. aaaa! aku rasa aku garu while i sleep tanpa sedar aa wehh.. *tepuk dahi*

  • all the assets are doubling the size – yeapp! gonna shake that milkshake of mine now like nobody bisnes! ahahahha..
  • makin hari jalan dah macam mak itik or a penguin.. u choose! – sakit weh nak jalan lelebih time tu laa lil bun pilih untuk menggeliat or ber’summer sault berpusing then dia keraskan badan kat situ!
  • there is no comfortable way of sitting or sleeping – yeapp NO! serba tak kena rasa nak duduk or nak baring.. orang kata baring on your side lebih selesa..pbbthhh~ sama jerr mebi kurang aa kot dari terlentang tapi for me, lil bun sama je berkuntau in watever position aku pilih..
  • HEARTBURN! – arrrrghh ini paling aku benci.. pedih okkk sampai ke tekak rasa panas dia..and im bleaching like a badak non-stop kengkadang tu.. last-last if aku rasa tak selesa sesangat, aku muntahkan jer isi perot..
  • insomnia – im having this now.. susah giler nak tido skang.. tido lambat tapi nasib baik aa pagi mangkit tiada masalah..takde lak rasa payah nak mangkit ke or ngantuk berat pala ke..lagipun pepagi, lil bun dulu yang mangkit menendang sana sini.. caner laa ko nak mengantuk kalo dia dah berkuntau sana sini dalam tu…
  • pregnancy brain – hahaha im becoming Dory!~ cepat sangat lupa.. kadang-kadang aku pandang blank kat hp aku sebab aku lupa apa yang aku nak cari sebenarnye time bukak hp.. and tolong aa jangan suh aku bawa apa-apa esok ke hapa ke without peringat aku again pagi tu..
  • kentut busuk! – dont u ever-ever la nak kentut sana sini macam dedulu.. oh god! i iz die dengan kentut sendrii.. what did i just ate??? nak cakap tak berak, berak je hari-hari.. tapi still aa bauu, kusss semangatttt.. enche asben aa menjadi mangsa selalunye! hahaha! bertabah laa kekanda.. adinda kenot help it~
  • kenot see my vajayjay now – officially, i dont know how the hell down there looks like anymore.. perot dah halang pandangan.. i need a mirror! hahahah.. tiap kali nak menebas, dah rupa orang buta je aa, raba-raba and hope ive cleared most of the part.. otherwise, need to ask enche asben’s assistance aa tapi no tengkiu at the moment!! hahahaha~
  • gatal everywhere – oh god itchy segala tempattt.. lelebih lagi kat perot! nak garu takut rosak kulit perot nanti.. dah jadi rutin lepas mandi aku selaput abih badan dengan minyak bio oil and losen everywhere! and if kat umah, exposing my tummy ke sana sini adalah kelegaan! yeaah not a pretty sight, i know.. tapi enche asben bertabah je aa sebab bini dia kegatalan kalo baju tutup perot..
  • mimpi bukan-bukan – aku penah mimpi aku selamat kan ibu kucing and her 3 kittens dari dasar kolah bilik air! merapik-rapik mimpi mandi tengah shampoo rambut laa.. most of them aku tak ingat lepas mangkit, nama pun otak Dory skang ni..

hmm takat ni je aa dulu..
kadang-kadang rasa kelaka pun ada dengan perubahan ni.. kadang-kadang macam tak sangka im gonna be a mom soon!
and im gonna push a melon sized human being thru my vajayjay!! okk itu not a fun thought ek..

aku rasa sure ada je new mom-to-be yang macam aku gak..
pepagi mangkit pegang perot dulu and said thank god im stil pregnant *LOL*
yeapp.. paranoid okk! sebab rasa macam mimpi je im carrying a child in me..
7 years of waiting memang akan rasa macam ni wehh…
riso mangkit pepagi and perot leper and all this is just a dreammm…

but all and all.. im enjoying my pregnancy..
biar laa payah tiap kali nak mangkit dari katil enche asben kena tolakkan badan..
biar laa seksa kena ke toilet every 1 hour sebab nak terwiwi..
biar laa jalan macam itik and sakit in every step i take..
memi rela je just for u lil bun…

and im praying for my TTcian frens that they can have all this moment someday..
tasabar to share segala usaha and experience diaorang akan lalui just to be a mom..
hope for the best to you gais… u know who u are!

Advertisements

2 thoughts on “:: 29 weeks now ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s