:: besdei and dedi’s home! ::

there’s a lot to tell tapi dah macam rojak dalam pala aku citer-citer sume..
peh tu rasa tamak nk citer sume, tapi takde gambo nak bubuh so rasa macam tak best aahh nk buat entry..
and the circle goes on and on and on..
yee..itu laa dia namanye ALASAN!
dasar pemalas sebenarnye…

sooo… wat to story ni ek?
hmm it is stil August so mari aa citer hal besdei gua yang ke-36 ek..
pehh banyak nyer nomborr…
4 tahun lagi dh naik pangkat ke 4 series weh!!
ai ai aiii…

anyway..
besdei gua enche asben is not around.. which is kinda sad n not..
sad tu sebab hormon gua yang tengah berhati tisu.. sebenarnye takde beza punn..
enche asben pun bukan ada nak buat seprais ke hapa ke punnn on my besdei or any other special day punn…
he is not romantic like dat laa.. its ok aku dah biasa..
paling romantic pun dia akan cakap takyah masak arini jom makan kt Sofia!
hahahah..

but he did wish laa.. not the first one tho..
and i get a load of wishes on the FB and wassap too..
it made my day so much brighter.. senyum all the way!
then tetiba tengok akaun, gaji TERmasuk awal lak tuu..
hahaah.. not that i needed it urgently punn and i know ada masalah technical bank and ada kuar memo cakap duit tu di tahan until 25hb but it is still boost up my happy level laa..
sebab macam rasa everything is perfect and super lucky is going on here on my birthday!

then Pengarah MATRADE, Pn. JJ call and wanna belanja me for lunch.. she asked me to choose tempat.. and i said TGIF!
becoz it is near and walking distance je dari opis.. she invited my closest friends here to join and had a blast!
sangat fun bila ada someone celebrating u on your day…
and i got to cut my cake! Pn.JJ siap roger enche asben in Malaysia asking about what type of cake i like.. bla bla bla.. soo suwit her effort tauuu..

ok abih citer besdei..

oooww.. before i forget.. enche asben dah balik ke Taiwan ek last night!
flight was scheduled to arrive at 10.45pm something like that laa.. tapi enche asben smpai umah nearly 2.00am!! just becoz beg dia kuar lambat gilerrrr..
aku dah cuak bila dengar bila dia kata sume dah dapat beg except him.. ingat kena tahan dek kastam ke hapa sebab segala daun kesum, serai and petai dalam beg tu!
and ada gak riso kot beg kena cilok sebab beg penuh dengan barang-barang baby some more!
all i could do from home, hanya laa baca doa nabi yunus tu je aa..moga dipermudahkan segala and alhamdulilahhh, dapat gak akhirnyer beg…
tapi tu aa since nunggu beg lama sangat, bas pun dah terlepas bagai..

aku suh dia amik teksi terus ke umah dia takmo..
still being so stingy dengan diri sendri ini pakcik!
still wanna take the bus.. pegi Taipei Main dulu then baru amik teksi..
katanye cara ni much cheaper! haiyoo my haji bakhil ni laaaa….
its raining lightly, tu aku nak dia amik teksi straight from the airport..
dah aa dengan beg segala kann… i dont want him to kena hujan and demam satgi..
baru baik tu dari demam time kat Mesia..
dia ni demam kalu, memang jenuhh satgi..
tapi dia dah insisted dah beli tiket bas.. hmmmm

waited for him to come home..
cuak gak ekceli tunggu dia.. not becoz rindu dendam meronta jiwa kehapa bala ekkkk..
no no no! aku cuak sebab aku tau dia akan komplen hal umah!
hahahhahhah!

sampai je enche asben, firstly mai kissed his lil bun laa dulu kann..
a bit shock dia tengok perot aku dah beso.. last tinggai aritu perot aku tak menonjol sangat..
lepas je 22 weeks aritu, melonjak-lonjak dia membeso bagai johan..
last check up, lil bun dah menjangkau 430gram..
so skang ni aku rasa dah setengah kilo dah kot niii..

then as usual, aku aa pulak start upacara memunggah beg dia!
tengok what did he brought for me and lil bun..
takleh bawa banyak sangat barang kata enche asben sebab aku beli 20kg luggage je untuk dia..
if nek MAS takpe aa, boleh dapat 30kg+
dah aa baju-baju enche asben pun dah sebeban.. suar jeans dia berpasang-pasang tu je dah berat 5kg barangkali!
tak paham aku perangai suka bawa balik suar jeans berlambak-lambak ni..
aku kalo balik Mesia, 2 pasang pun dah cukup..
jeans je kottt..bukan ada beza and u are not going to pakai then basuh dan dan tu gakkk…
sure pakai berkali-kali baru basuh..
yeahh he is super cerewet like dat!

apa yang enche asben beli, next entry aa ek..
panjang laa pulak entry ni.. and im sleepy right now so nak pi take a power nap sat..
skang lunch hour..
semalam meneman enche asben mengemas until 3am punye penangan la ni!
tak dan dan ini budak kurus nk kemas..
dengan aku-aku sekali terlibat..
and nasib baik aa aku dah siap-siap gorengkan dia nasi goreng coz i know he might get hungry sampai umah nanti sebab aku tak beli meal untuk dia atas flight balik ni..
flight dia petang so aku soh dia makan siap-siap before departure..
tengah aku nak lelap terdengor dia ngorek kuali, makan nasi goreng aku…
heheehe…

ok peps.. babai for now..
esok-esok iols rajin, iols mengarut lagi dalam blog ekk..
take care!

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s