:: drinking game and peeing problem ::

its my biggest problem when it comes to Ramadan..
sebab bulan biasa punn aku pemalas nak minom air.. ini kan pulak bulan Ramadan yang ko boleh minom lepas buka jer until sahur.. which is brapa jam je ko nak cover 8 cawan air sume tuuu!

and since im pregnant, the situation becoming harder than i expected..
i need to drink like A LOT! just to make sure i dont get UTI (urinary tract infection)…
hoihh scary ok kalo kena UTI tu.. serba tak kena rasa..
kencing pedihhh!

aku ni tiap kali Ramadan sure kena benda tu.. just becoz i didnt drink enuf fluid!
time kat Algeria memang tiap tahun aa kena prepare ubat antibiotik ni..
nasib aa ubat tu works like a charm! sekali bancuh dah ok..

tapi tu time aku tak peknen, boleh aa nak bantai je ubat apa sekali pun..
i even drink bancuhan baking soda one time ni sebab ubat takde time kat Algeria and it was night time!
mano nak carik farmasi hahh…
tak tahan sangat so i google for another solution.. reli kamikaze!

and now, im facing the same problem here in Taiwan..
dah aa pose, musim summer lak tuuu… extra panas, extra dehydrate!
and i kept on togok air like nobody’s business..
kehulu hilir with my water bottle..
just to make sure i dont get UTI..

but i kept on feeling the uncomfortable sensation down under each time i went to the loo..
sangat tak selesa! and i kept on going to the toilet every 5-10 minutes..
i even can wiwi after 5 second of my first wiwi!
hoiihh byk beno ke air dalam badannn…?
kadang-kadang rasa macam takmo pakai spender je kat umah…
heyy i even did that once at the office! hahahahah…syhhhhh~!

so today, kenot tahan anymore, aku pi spital untuk cek…
sebab aku takut makin teruk ke hapa, and tomorrow is wiken already!
tapi doktor kata takde bakteria pun dalam urine aku means im free of UTI..
but why i have this feeling? time nak tunggu doktor punye result punn aku dan tawaf toilet dekat 5 kali!!
doktor kata it is because im already 4 months preggy so the uterus position selevel dengan my bladder..
so it give pressure to my bladder tu pasai asik nak wiwi..
solution adalah KURANGKAN minom!
aikkk?

tapi tu aa susah aku nak terangkan apa yang aku rasa down under ekceli..
when u are trying to explain your situation in English, it sounds different lakk..
payah toii.. tak reti aku nak olah…
i know how UTI feels.. and aku rasa hint-hint dia tu… tapi since result memang clear so i guess i cant say anything laa..
ai ai aii…
kalo kurangkan minom, memang menempah maut jadinyeee…
memang akan jadi aa UTI!

doktor cakap kena tunggu je aa sampai 5 months preggy sebab time tu baby makin beso and will come up a bit and jauh skit dari bladder..
harap-harap laa..
if bukan bulan pose, i dont mind ekceli sebab bila-bila boleh minom..
tapi since its Ramadan, its a bit hard for me…
dah brapa hari aku ponteng ni, sebab aku rasa tak selesa kencing tak lawas so i need to refill my body with plenty of water time siang sebab takut kena kencing kotor ni..
dengan cuaca sangat panas berbahang, sangat mencabar for me yang memang hari-hari kena jalan kaki pegi balik keja..

but since doktor kata clear.. so i guess i need to cut my water intake and endured all the toilet visits laa..
bertabah je laa mami..
u can do thiss!!!

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s