:: my other haf ::

bertabah laa korang kena baca hal laki aku je..
ate takde anak kann.. nak cite hal keja, hmmm boring aaa~

soo yesterday, i was think of having sotong goreng tepung for dinner.. untuk si kurus kesayangan, aku plan buat ayam goreng or masak kicap ke hapa kann..dia tu simple je
janji ado sambal apa-apa on the side..
aritu ado sambal itam pahang, Pengarah Tourism kasik.. so jadik laaa tuu

balik umah from work, berkobar-kobar nii sebab pikir, ahh easy peasy jerr menu malam ni..
sekali si kurus kesayangan tengah mengemas-ngemas lemari stok..
peh tu ternampak lemang instant Nona kitaorang..
peh tu kata NAK! aku cakap laa gi aa rebus sendri.. benda senang je tuu..

ni nak makan dengan apa nanti ek?

haihhh.. laju-laju aku bukak laci ajaib cari ada idak rendang instant..
giler nak buat from scratch di waktu ni.. pukul brapa nak makan?
nasib aa ado 1 peket last!
terus suruh dia kuarkan daging and simpan ayam balik..
aihh dia kata dia nak ayam gak!!
sotong goreng tepung aku pun nak gak!

ni rerasa pukui brapa Sayang boleh kuar dari dapo ni?

eee..kecik beso kecik beso je aku tengok dia.. nasib laa kesayangan!
last-last dia simpan ayam tu.. hahahah!
jangan nak macam-macam ek.. pinggang iols dah nak patah rasa berdiri lelama kat dapo tu..

adoilaa…
maka nyer, semalam hadap aa kitaorang menu Hari Raya ek..
eh nasi putih ada gak ekk.. harap maklummm!
sotong aku pun dia cukai gak..

lepas dia settle makan sepinggan nasik…
dia berlegar-legar lagi depan lemari stok.. eeee ada aa tu satgi otak dia ligat mikir apa nak makan tuu..

Sayang, nanti buat laksa..

hah! kan aku dah cakappp!!
ni apa perot takde dasar nihhh? kurus macam lidi, selera beso macam naga!
nak kena picit ibu jari kaki barangkali!

hoihhh! lemang tu tak makan lagi dah order lainn…

alaa… bukan hari nii, bunga kantan kita ada lagi kann?

haah, bini ko ni memang sebuah restoran hahh… order! order!
eee… gigit nak?

tapi tu aa aku ni molot je cakap tak larat laa.. malas laaa tapi karang aku buat gak!
eeee.. aku macam perangai mak aku.. takleh orang cakap nak makan, lelebih lagi laki or family aku!
serba salah kalo tak buat okkk..
takut kot-kot itu permintaan terakhir ke hapa ke.. eee nauzubillahh!

malam ni aa kot kena start buat kuah laksa.. aku suka buat kuah awal sehari so that kuah dia lebih best esok tu!
buat sikit je aa kot kali ni.. macam tak de selera lak nak makan laksa..

owhh before i forget..
lepas makan tu kitaorang lepak hall tengok TV…

Sayang, Agong tengah garing ek skang?

hah?? garing?? GERING laa B..

hahahaha… sapa pulakk goreng Agong wehhhh…
adoi laaa dia nii.. cakap konpidenn jer..
laki sapa laa niii…
nasib laa kesayangan beta…

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s