::why Monday?::

kinapalaaah hari Senin je orang nyampah?
try my hard not to hate Monday..
tapi hari ni membakar hati betui!

pepagi opiser kabo report audit ada hal elaun aku..
eh eh? aku ni mana baca isi emel men forward je emel tu ke pegawai yang berkaitan untuk diaorang amik tindakan..
so pagi ni baru aku bukak n baca..

hok aloh! katanye ada pembayaran terlebih kat elaun iols!!
oii jangan memain dengan hal duit wehh..cuak gak jiwa gua pepagi Senin nih..

memula angin gak ati..
jadahh kena bayo balik kalo salah!
bila aku cek tangga gaji aku n elaun yang patut aku terima, dah betui dah..
elaun yang depa kata aku patut dapat tu untuk basic gaji RM1230 ke bawah..
agak-agak laa wehh..iols dh keja 10 tahun!
takkan gaji basic aku bawah level kerani sijil PMR kott!

ok lega part tu..
lantak aa ko kat situ, tunggu je aa pegawai aku balik dari cuti untuk jawab..
janji aku nye kes tu tak betui..
silly mistake tah sapa salah pandang tu..

next, minit mesyuarat AGM gua dah siap!!
fuhh kelegaan nye..
last week memang minggu aku asik nak jadi naga je..
mangsa dengar bebelan, grup Reunion Aprika gua laa..
hahaha!
ni hah rupa working space aku last week..

image

serabut aku nak siapkan minit tu..dengan nk compile laporan-laporan orang len..
benci toi bila report ko jadi lambat bila u have to wait for others!

tu blom kira report KPI..pun kena tunggu orang len nye report dulu gak..
last-last lembab sangat, aku yang buatkan report tu and wallah, siap hah sume..!

ini laa dia bila kena hadap orang len nye keja dulu bru ko boleh jalan..
stress macam gampang, i tell ya..
dah aa last week aku PMS mood rasa macam nak bertuko jadi Hulk!
bunyi tipon pun rasa nak menghempas-hempas segala barang..
apa laa dosa tipon tu, tak pepasai makan carutan aku..

minggu ni harap takde kejadian menaikkan darah pahlawan aku..
kalo idak satgi ado kelihatan satu makhluk bersilat depan MFTC Taipei ni kang!

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s