::metformin::

dem im soo not feeling well right now.. in fact, i dont feel well since forever rasanye nih.. aaaaaa loya nyerr!!  baru 3 hari on Metformin and im all lembik like jelly dah nih.. pepagi mangkit sure berpusing perot and muntah pahit tuu… adoilaa!!

semua side effects ni memang dah tertera kat my prescription .. i know what im getting masef into.. and aku ingat i can handle it.. yeahh rite! rasa nak melepek kat lantai dah nih.. even when i googled it pun dia kata side effect yang sama..

side effects of Metformin:

  1. nausea
  2. metallic taste
  3. vomiting
  4. passing gas
  5. fatigue
  6. loss of appetite

most of the list adalah benar.. metalic taste dalam molot je i dont feel it.. ahh takde beza aihh, ate asik nak muntah mengalahkan mak buyung dah nih.. tengok gambo makanan pun tak selera abih.. and dont even tell me

 

peknen kot tu chesueeeee?

 

NOPE! not even closee ek.. ive done HSG last week and totally takkan ada at the moment ek..

dalam tak larat tu, i need to be strong and masak once in a while gak untuk budak kurus kat umah tu.. dalam tak larat tu gak, aku kuar teman dia nak makan luar wiken aritu.. paksa makan even perot melonjak nak tendang balik apa yang masuk sebab nak teman asben makan.. dia ni manja kang aku tak makan, sentap!  dah laa bila kuar ngan dia ni kena nek bas.. he doesnt like to take taxi sebab haji bakhil skit.. hahahahh! oppss.. berpeluh-peluh kengkadang aku menahan pening hoyong hayang dalam bas dok men brek.. please god dont let me puke in this bus!!  tapi semalam dia ajak gi makan tandori, aku tak sanggup dah nak nek bas.. dah aa lepas tu kena jalan kaki jauhhhh… aaa takmo! teksi pegi balik!!

balik jer aku kena sesema non stop bersin pulakk… aku baru lepas makan metformin tu, jadi takut laa nak mix with other drugs kan.. giler kauu karang tah hapa-hapa jadi kan.. so bertabah jer aa aku tahan semalaman dengan bersin and hingus meleleh.. tido pun sumbat sebelah idung dengan tisu!  yang asben dah annoyed with my sneezing, dok suh makan ubat sesema..

aku malas nak ngadu kat dia apa yang aku tengah rasa skang ni..  sebab jawapan dia senang jer, usah makan ubat tu!  so aku memang bertahan sendri jer and buat-buat ok..  walhal aku rasa nak rebah jer most of the time.. all i want to do is just sleep right now.. tapi skang ni problem baru pulak mai, I CANT SLEEP!  aaaaa apakah ini?? reli aa aku try pejam mata segala.. tapi selagi tak pukui 1pagi, dia takkan tido punye.. try to penatkan mata by reading anything on my hp.. aaa tak mau gak… benci!

now, rasa a bit zombie..  Monday Blues some more.. plus rasa nak put my face in the toilet bowl and just flush masef out! God let it be over soon!!! tak laratnyerrrrr….

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s