::meridian massage::

arini gi urut dekat Mr. John.. dia ni tukang urut jenis main point dekat badan.. its called meridian massage..

memang sakit gilerr if badan ko ada problem!! tapi berkesan.. aku dah 4-5 kali gi ngurut.. and my angin problem is decreasing and problem pembuangan pun dah ok.. i can buang everyday now without fail..

time first tu memang menjerit gak laa.. giler sakit walhal dia tekan skit je dengan satu jari.. menggeliat2 tahan.. oh tuhan seksa nyee nak baikkk!!

dia tekan skit je dah tau urat badan aku banyak tersumbat and too tight..tak releks.. dia tekan my tailbone and tau aku penah jatuh kuat..

its true, aku penah jatuh terduduk gedebuk on my bum time men futsal nearly 9 years ago.. ada minah ni ketis kaki aku.. memang dengor mcm meletup time jatuh tu..

part paling sakit, dia tekan tapak kaki.. point perot and peranakan.. dia kata memang problem tapi boleh dibaiki.. u have no idea how i tried not to kick Mr. John time tu.. pergghh sakittt!! dia tekan ngan 1 finger je! tapi sakit diaa.. rasa macam dia tekan ngan pisau kehapa.. adoi laaa..

bila tengok aku tak ley tahan sangat, dia suh rendam kaki aku dengan air panas dalam 5-10 minit dulu…bukan suam ek.. panas! sampai merah2 kaki aku.. then sambung urut, and sudenli it doesnt hurt dat much dah… dia kata air panas tu release my chi and make it run smoothly so tu tak brapa sakit sangat dah.. 

this is petua gak from him.. for us girl, kalo boleh hari-hari rendam kaki dengan air panas if boleh sampai paras betis..if not, takat buku lali pun ok.. and always make sure kaki kita panas.. wear socks! kaki sejuk is not good for us.. 

his charge is NT$1000 (RM100+) for an hour.. memang mahai tapi if it works, why not.. kadang-kang Mr. John give extra 30 minutes without charging.. depends, tapi most of us tak kuasaa nak lama-lama.. hahaha!

ok nanti sambung.. tv citer best la pulok.. nanti aku kongsi petua nak kurus dari Mr. John! 

stay tune!

 

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s