:: fast update – not well ::

these few days im not feeling the glory sangat..
ada banyak entry dalam kepala aku ni yang tak dipublishkan..
mencari mood..

sebabnyer..
im feeling SICK 2-3 hari nih..
Taipei tengah cuaca tak elok..
raining, strong wind.. mendap with high humidity..
aaaaahh perfect combo for a nice flu and fever..

since Sabtu ujan until today..
hari-hari hujan..
aku dah kompius nih..
ni winter lagi ke nih?

bila cuaca tak elok gini, tonsil aku tend to swollen laa…
and bila dia bengkak, mula aa badan rasa tak best..
malam jer rasa dedau.. cek temperature sure 37.6c lebih kurang..
and bila mangkit pagi yang paling seksa…
dah aa aku tengah PMS ni..
paham jer aa tanda-tanda dia..
dengan cramp perot dia, dengan teks bengkak nyer (this is the worst!)..
tambah pulak badan tak sedap, segala urat sakit dah rasa..

aku tak paham toi istiqomah aku towards work..
aku heret gak badan bersiap untuk ke opis..
walhal otak aku dah lama tercicir atas bantal sambil terpikir nak wassap bos cakap aku sangat tak larat..
lagipun sehari dua ni dia tengok muka aku macam hampeh jerr…
dengan bersin non-stop soksek kat opis..
dah tau aku tak sihat..
tunggu masa je aku tewas…

but all i could think of is “sapa nak bukak pintu nanti?” “aiseh ada emel kena balas” “nanti orang nak confirm tarikh sekian-sekian caner?”
and the list goes on…

demyu brain!
dont go against me boleh tak??
hal bukak pintu tu, its not even my duty pun this week tapi sebab opiser tu balik Mesia, aku rasa its my responsibility to do it..
nak harap orang len, kim salam laaaa…
duty sendri punnn mai lewat, orang len pulak bukak kan pintu..
lagipun aku kesian ke staff yang mai awal, kena tunggu depan pintu lama-lama..
or worst, my own boss mai dari pintu belakang opis and tetiba tengok pintu tu still lock!
tak mo aa macam tu kann..

emel lak boleh jer aku balas dari hp..
tapi tu aa..
aku still rasa need to go to office.. i have lots of things to be settled!

aku rasa all these sebab i have such a GOOD boss..
aku ni cepat terpengaruh ngan environment..
tak sampai ati nak sakit, boleh?

aku penah je dapat boss rupa taik..
and memang aku kaw-kaw malas nak gi keja..
semedang MC, semedang EL..
asai mangkit pagi, otak asik pikir nak monteng..
dan-dan rasa badan tak sihat sokmo..

syukur laa sepanjang posting ni bos-bos aku sume ohsem!
owhh yg first bos kat Algeria yang sebulan aku jaga tu not included ek!
itu kategori hampehh..

ok..i wanna lay down for a while..
tak larat…
deng i need to go to clinic now..

Advertisements

One thought on “:: fast update – not well ::

  1. aku pun sejak dh msk gomen ni, baru 3 hari kot aku mc. kalau dulu aku la ratu mc.. kehkehkeh..teruk cmne pn aku p keje.. padahal malas sebenarnya.. fikir sian nnt keje aku tertangguh kacau abes keje org lain.. suci plak hati aku rasa. haha.

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s