::scam::

banyak betui akai orang-orang skang nak menipu kan?
banyak sangat scam sana sini..
and most of us tau, ni keja awang itam..

arini aku baca paper Metro online..
hok tajuk “Alina jelita rupanya Jantan” tu..
hah keja mat aprika gak…

tapi yang penting nyer.. apo kah benak yang kena tipu tu?
how low can u be.. sampai boleh kena tipu RM100K?
ini namanyer bodo bertingkek-tingkek!

i dont blame the scammer..
its their job.. they are professional in what they are doing..
tapi ko yang kena tipu tu.. agak-agak laa..
what are you thinking?
sampai sanggup kasi duit bagai nih??
bukan takde story, news segala dalam media massa asking us to be careful with this type of scam..

and on top of that, you are a government servant..
tak baca paper ke bang??
sesia kementerian bayor tiap bulan beli paper soh orang gomen baca..
if tak baca paper, tak tengok news ke?

adakah desperet sangat nak berboipren / gulpren omputih sampai jadi buta ati?
dulu ramai je minah-minah desperado kena tipu..
and now, they aim for the man also..
bukan susah, tipu gender jer and boh gambo kopek…
walhal blakang tabir, jantan berpenis jugak punye keja..

aku banyak jer dapat emel-emel ‘antu’ nih..
once i saw it was blank dekat bahagian penerima..
aku dah tau, ni men tembak rambang jer…
satu lagi, part amount DUIT yang dia nak kasi dengan murah hatinyer…
bukan skit-skit!
sure main juta-juta..
oh tuhann… nak hulur RM10 ke peminta sedekah pun orang zaman skang berkira-kira..
ini nak kasi sedebuk banyak tu kat totally stranger..
logik? i dont think so…

this one is today punye..
usually aku dapat in English..
time aku duk Algeria, i got it in French!
and now, i got it in Bahasa..
wow..how they evolved and adapting..

and ayat dia sangat laa melayu..
‘tolong jangan biarkan orang putih ini..bla bla bluehh…’
hahahahha!
and how wealthy is your dad sampai ada reta juta million pounds?
amount tak penah nak kalah..juta-juta and men currency Pound kauuuu..pui!
and takde masuk list ahli perniagaan melayu terkaya kat Mesia punn nama Hussein, bapak ko tu!!

haih…
nak jer aku balas emel nih..
tapi tak guna dilayan orang gini..

tapi if korang nak balas, silakannn!
and dont forget to tell me if depa balas balik!!
hahahahahh!

Advertisements

4 thoughts on “::scam::

  1. As salam…tu la,Chek pun dah banyak kali dpt….baca jer…tapi malas nak layan….dah tau,sah2 scam…dari apa yang chek tgk,kebanyakkan org kita nie samada terlalu baik untuk menolong @ terlalu buta untuk melihat bahawa benda tu semua scam.semoga kita semua terpelihara dari scammers nie semua…P/s:Chek ada terbaca,kalau kita amalkan sepotong ayat dari al-Quran nie,In Shaa Allah kita akan terpelihara dari keburukan semua makhluk.

    Like

    • siti nahda mohamed idrussalam…semua pun pokok pangkal, ada perasaan TAMAK..nmpk je amount juta2 terus gelap mata, gelap ati..pikir nk cepat kaya dgn cara mudah..minta dijauhkan laa terkena kt kita or family kita..

      Like

  2. che sue, zaman la ni mmg x leh caya dah kalo something tu ‘too good to be true’. Tapi masih la ada org yg terkena kan…kadang tu macam pelik gak, acaner la bleh ceoat sgt percaya…

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s