::projek kawen::

ingat sonang nak dapat bersanding kali ke-2?
kat obersi pulak tu.. hotel lagik!
ewahh..
hahahhaha..

ini semua thanks to Datin aku aa..
club wanita dia jemput Malaysia to host a Malaysian Food tapi Datin aku takmo just serve them food..
dia nak tonjolkan Malaysia culture all together..
and thats how i ended up being a pengantin basi atas stage!

sangat jenuh nak menjayakan sehari ni weh..
nak import bunga telur for the guests..
nak cari baju..
cari props wedding..
hoihh renyahnyee.. aku rasa aku kawen dulu pun tak sejenuh ini..

nasib baik aa kebetulan mak aku nak mai time tu..
so aku minta dia bawakan bunga telur..
baju lak, nasib baik aa baju time aku tunang still FIT!
baju nikah memang sodakallahalazim dah..
tertetas satgi benang kalo aku pakai..
hahhah..(ok not funny!!)

props wedding lak minta pinjam dari Tourism Mesia..
dapat laa bunga manggar and a few items..
banyak yang takde, tapi kami pepandai beda-beda supaya cukup aa untuk a simple wedding..
yang penting, ado pengkantin!

yang best nye, a day before wedding, enche asben ku selaku pengkantin lelaki demam!
cuak ati dah.. syapo lak aku nak heret soh sanding nih??
aaaa…
ahli-ahli grup len sume ado anak kecik bawah 3tahun..
umo jenis nak melekap jerr..
takkan nak bersanding sambil dukung anak pulakk..
terus teringat citer Man Laksa part pakcik tu nyanyi sambil anak peluk kaki tu..

tapi nasib baik aa hari kejadian, enche asben gagahkan diri untuk disandingkan..
still dedau time tu dia..
apa-apa pun, legaaa ati aku!
it was fun being wed again with him..
dulu kawen kat kampung jer..
ini dapat kawen kat hotel, merasa aa jugak hakuuu..hahahha!

it was hilarious bila time merenjis pengantin..
satu dewan nak merenjis kitaorang!
beratur panjang sume nak terai..
dah aa tu, ado yang tabur bunga rampai atas pala aku..
orang soh buh kat tapak tangan jerr…
peh tu suh renjis air mawar, abih dia renjis atas pala jugak..
sukati korang laaa..

gambo aku malas nak susun..
tengok jer aa lambakan feeling si pengkantin bulat..

::siap ado pulut kuning ok!::
::orang-orang kuat yang menjayakan projek kawen ni::

before the day gak, para pro masakan kitaorang siap kena gi turun dapoq hotel..
mengajor depa memasak masakan Melayu..
sebab hotel tak benarkan makanan luar masuk..
so nak taknak, kena aa pi ngajor chef-chef hotel tu cara nak buat ayam masak merah, kari ayam, karipap segala..

lepas je abih sanding, merenjis, makan segala..
its time for entertainment..
kami ajak para guests menari joget lambak!
and since our Datin is from Sabah, kami menari sumazau jugak..
eh betui ke nama tarian tu?
hahahaa acik hentam jer..

it was fun!
but most of all, i get another chance to sanding with my own asben TWICE!

Advertisements

10 thoughts on “::projek kawen::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s