:: no title ::

kadang-kadang sedih bila tengok enche asben time kat Mesia..
terkejar sana sini, melayan mak aku..
selalu dahulukan mak aku dari mak dia..

aku kadang geram nak je maki adik bradik aku..
for not doing a good job of taking care of my mom..
bukan ada lapanblas mak pun untuk dijaga..
tak perlu pun mencebuk dia berak kehapa..
all they need to do adalah menggembirakan dia..
itu punnn seko-seko tak reti nak buat..
kalo enche asben balik, laaagi aa memasing lepas tangan!

bukan suh tabur duit pun..
just layan dia bercakap..
selalu tanya kabar..
teman dia..
tanya dia selalu..
make her laugh..
bawa dia to her faveret places..
bukan kena dukung punn..!

ini tidak…
kalo bab menghabiskan duit, memang champion la memasing..
sakit pulak ati aku menengok nyer..
aku paham mak aku jenis suka menggembirakan anak-anak dia..
and since now dia ada duit pencen arwah abah, lagi suka dia tabur..
dalam ati dia, aku tau.. dia rasa anak-anak akan appreciate bila dia memberi..
tapi aku tak nampak sangat part tu..
dan kadang-kadang aku tengok asik kena pijakkk adalah..
berlebih-lebih betui depa ni..

i dont mean to belittle my siblings..
tapi dah lama aku pendam..
when i say it to my mom, dia pertahankan adik bradik aku..
cinta mama pada anak-anak terlalu agung even aku as one of her own could not do anything bout it..

aku bersyukur dijodohkan dengan enche asben yang banyak membantu..
bersyukur sangat dapat memberi mama seorang lagi anak lelaki yang boleh diharap..
tu pasai aku tak penah kisah kuar duit tiket enche asben untuk balik Mesia selalu..
sebab aku tau, dia jaga mak aku lebih dari mak dia..
takpe laa aku kena tinggal selalu, janji all the necessity yang mak aku perlukan settle..

ikut ati aku nak mak aku duk je terus ngan aku!
tunggu aa esok aku balik for good memang aku hangkut..
lantak aa korang, lepas ni jangan nak harap aku nak biar memasing leeching on her anymore..!

ok sekian sesi merempan arini..

Advertisements

2 thoughts on “:: no title ::

  1. Betul tu. Bersyukur lah ade suami yang baik yang sanggup jaga mak kita macam mak kite sendiri. Zaman sekarang ni kite tak expect banyak dari suami. Setia & bertanggungjawab dah memadai. Bila suami boleh diharap jaga mak kite itu satu bonus.

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s