:: FMFA story ::

apa nak jadi laa ngan budak-budak melayu sekarang nih..
sedih aku baca citer ada budak melayu mati overdose dadah tu..
cetek sangat akal tu..
terlalu nak enjoy sampai lupa nak jaga diri..

aku pun penah muda..
penah gak pegi club.. pegi rave..
memang tau pun macam mana suasana dalam tu..
drugs and alkohol tu memang bersepah sana sini..
anak-anak melayu dah jadi amerikano dalam tu..
baju usah citer aa..

tapi benda-benda tu, its up to you to choose..
whether you wanna have fun or you wanna get wasted..
bukan takley have fun tanpa get wasted..
tapi tu aa.. budak-budak zaman skang ni sume nak terai..
dah terai, tak reti stop pulak tu..
dah aa tak reti stop, tak reti limit jugak..

satu lagi pengaruh kengkawan..
dah kawan-kawan nak terjun neraka, ko pun sama nak ikut kenapa?
otak kat lutut ke?

aku nak cakap gak di mana peranan mak bapak dalam hal ni..
tapi since yang mati tu sume dah 21 above, its hard for the parents to observe this age anymore..
yeahh..aku penah muda..
umo gitu memang takkan bercerita sangat aktiviti gelap kat makpak..
lelebih lagi if dah nyewa luar..
tapi if still duk bawah bumbung makpak, haaa itu jadi persoalan gak tu..
anak jantan memang takley cakap apa laa..
yang anak pompuan tu.. makpak tak bertanya ke pun memalam keluar ni nak wat apa?
nak jadi Batman ke pun?

but again, budak-budak zaman skang nih dah tak makan saman punn..
and now, dah mati dalam keadaan hina macam tu..
sapa yang tanggung malu?
yes! your loved one yang still alive..
bertungkus lumus nak mencuci taik yang ditinggalkan..

ni aku baca kat fb, bersungguh-sungguh laa ada sorang abang mangsa ni menerangkan yang adik dia tu baik orang nye.. lemah lembut baik budi pekerti dan disenangi semua orang..
minta jangan sebar gambo arwah segala and mencaci adik dia..

budak baik budi pekerti pun reti menipu masyarakat ek..
jangan lupa disitu..
ok aku bersangka baik laa…
mebi someone spike her drink and caused her to overdose and suffocate..
tapi if budak baik, kenapa keluar malam-malam untuk pegi konsert huru hara macam ni?
yang sah-sah berlandaskan arak and all..
yang bercampur jantan tina with full of hormone mengawan..

untuk apa?

nak bersihkan nama pun tak boleh dah..
orang tetap mengata yang tidak baik..

i was shocked to see the kids attending the FMFA..
go and see the picture in insta #fmfa
my god!

ok ni citer len ek..

then dari #fmfa, i stumbled with this dude using the hashtag..
he was dating a German+Indian girl..
so aku start stalking their insta..
ok living together.. hmmph ok

obviously that man is a Muslim.. Syed lagi nama dia..
siap ada gambo anto mak kat epot nak gi umrah lagi..
tapi sayang.. he is not Muslim anymore..
he didnt say it outloud yet but info on his insta oredi said worship Satan *geleng kepala*
then aku baca dari insta gf dia..
saying that his bf tidak mengamalkan Islam anymore..
minum arak tu dah semestinye.. kemain banyak gambo tegok ayo kencing setan dalam insta dia..
and already eat PORK oso (she said)..
Allahuakbar…

the man already propose the gf (macam omputih style, on his knee and all)
then baru-baru ni, the gf converted to Islam so that they could get marry..
because our law said so, she said..
tapi she wont CHANGE anything..
its just a show!

how dare you!!
nyirapp jer aku baca..
yang jantan, macam he a Muslim not by choice..macam its not a privilege to him dilahirkan Islam..
yang betina, masuk Islam sebab nak kawen jer..tapi still ada tatoo salib kat kaki..
dua-dua pakai topeng babi!

istigfar panjang aku tengok orang Melayu Islam macam ni..
mempermainkan syahadah, mempermainkan agama..
moga tuhan turunkan bala kat orang macam ni..

dengan kes MH370 ni pun dah kira bala sipi-sipi tuhan tunjuk, punnn depa boleh tak amik pot..
still boleh berjimba kat FMFA tu sambil togok kencing setan..

orang gini yang patutnye duk atas MH370 tu and hilangkan terus..
no one will miss them!
duduk kat mukabumi, wat tambah panas jer..

mohon aa tuhan turunkan petunjuk pada orang-orang yang dah jauh terpesong ni..
tapi tu aa..selalunye dalam movie tamil, orang jahat memang liat nak mati!
haih…

Advertisements

10 thoughts on “:: FMFA story ::

  1. Salam,Hye che sue,sorry dah lama tak komen blog che sue..kita pon da tgk ig dia…mashaallah…tak terkata dah ni..serius..muka laki tu kalau handsome tak pe..ni penuh dgn bebulu..geli plak tgk…eeee yucks!!!!yg betina tu pon,tak hagak2!!! Semua benda dia nak tunjuk..laki tu serius mmg dah terkeluar dr landasan islam..ni kalau buat report dekat jabatan agama ni,ntah2,tak sah pon pempuan tu masuk islam kalau dah camni cara dia..nauzubillahiminzalik!

    Like

  2. aku tengok gak insta tu. n annoying n attention seeker la minah tu.semua pic nak letak hastag tu. supaya gambar dia terselit. nampak gak part dia masuk islam ke apa tu, ok takda la expect dia perfect ke apa. aku pun kelaut. tapi tak perlu kot caption macam provoke gitu.laki tu punya insta aku tak stalk. tak kuasa sebab ig pompuan tu pun dah cukup memualkan.nway, pasal party tu aku ada baca gak pasal abang tu.pun rasa kelakar. kalau betul baik x pergi. tapi memang ada je yang takda la teruk nau tapi pergi.tapi kalau budak tu dah terang2 menipu parents n pergi n tetiba pakai tak tutup aurat dpd sepatutnya bertudung tu sendiri pikir.pastu siap overdose.macam kau cakap. kita pun party gak dulu.tapi ada la limit kan. ni budak sekarang ni bangang gila je aku rasa.ni confirm amik E pastu bantai arak. mmg boleh mampos la.tu namanya nak konon cool tapi tak reti.yang aku tau amik E kena minum air mineral.gitu la. wah dah macam pakar dadah pulak kan. hahah

    Like

    • peejtahan keyakinan amat tinggi..dok laa tayang cleavage tetek lanjut dia tu..bagus laa sgt orang mcm tu dpt pasangan macam tu..tu aa kan..party party aa jugak..bukan takley enjoy without amik menatang2 tu..tapi budak skg terlalu extreme and adventurous..sume nk test..hambikkk!

      Like

  3. Ha… dalam paper ada tulis, salah sorang tu mak dia taktau pun dia pergi konsert. and aku ada gak baca blog org ni – katanya kazen dia meninggal tu – so, dia minta kita jangan buat andaian sbb kita tak tahu apa terjadi sebenarnya. Aku cam, dia ni minta kita sangka baik, ada orang tarik tangan budak tu – paksa2 pergi tpt tu. gitu kot. Hurm. Susah..susah nak kata. aku nak tulis pasal menda ni, tp rasa cam tak buleh je. Apa pun sgt terkilan sbb menda ni berlaku di negara Islam..

    Like

    • ida reentu aa kan..takde sapa paksa pegi tempat gitu..if rasa dia baik, then stay at home! memalam ko merambu tu for what?lumrah orang melayu aa kan, first think yg org akan pikir usually not a good thing laa..terima laa..

      Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s