:: so much to tell! ::

banyak nyerr aktiviti last few weeks..
tak dan nak cerita hok ni.. dahhh muncul aktiviti len lak..
since my mom is here, memang memacam tempat laa aku heret dia sekali..

some of the activities yang kitaorang dah buat selepas trip to Hong Kong aritu..

1.  Paintball and lasertag game
2.  Pegi kelas menjahit jubah/ maxi dress dan beg tangan
3.  Chinese Meridian massage (soo painful this one!!)
4.  Bring mom for her EKG, CT Scan and blood test
5.  Teman mama gi operet lump on her left ear at Linkou
6.  Me going to the gym! (shocking indeed!)
7.  Bring mom to Flower Market

itu blom diselang selikan dengan meeting grup wanita dan my official duty as a PA to Datuk…
and also, dont forget my D.O (Dapur Officer) duty..
everyday without fail gua masak…
pepagi mangkit, make sure my mom dah makan breakfast and take her med..
lunch usually lauk dinner semalam jer.. or she just take biscuit or bread..
dinner time i will cook as usual..

macam tak sangka its nearly 1 month im taking care of my mom..
kalo bukan sebab visa, aku dah tahan lagi lama tu..
for those who didnt know, pemegang pasport Malaysia dapat free visa for 30 days masuk Taiwan..
boleh je aku dapatkan dia extended visa kat sini..
tapi aku rasa she had enough of Taiwan already..
and she misses her plants and flower back home..

all and all..
i think i did and awesome job..
hehehehe.. terpuji diri sendri pulak..

but its true..
aku masak the whole time for her.. tak kasi dia masuk dapur langsung..
maybe once in a while aku panggil aa gak nak suh tunjuk ajar or testing rasa ok tak garam segala sebab dia tak suka masin-masin sangat..
hehehehe..
selama ni mama selalu ngadu, tak penah merasa anak-anak dia masak untuk dia..
teringin nak rasa katanye..

iyer aa.. time aku balik Mesia selalunye, i will surely heret dia makan luar je..
i dont like cooking using someone else’s kitchen..
tak best feeling tu..
lagipun barang tak cukup kat umah sewa adik aku tuu..(my mom living with my adik now)
tapi dulu time aku bujang, dia mai lawat kat umah sewa aku, dia jugak yang masak?
camne tu? hmmm….
hehehe.. alaa time tu nk over bermanja nak rasa air tangan mak..
skang nak wat macam tu takley aa dah..
enche asben nak campak mana perot dia tu?
laki aku tu cerewet.. selera dia hanya aku ngan mak dia je tau..

but now, im proud that ive done that for her..
at least, dah merasa dah dia air tangan aku..
my dad tak sempat merasa sangat air tangan aku 😦
penah aa kot aku masak sekali dua for him time aku bujang kat Ipoh..
and sekali kot time aku dah kawen kat Seri Kembangan..
but that was nothing that i could be proud of laa..
lauk cikai bebenor..

and also, aku dah berjaya bawa mama gi buang ketumbuhan kat telinga dia tu!
dekat setahun benda tu makin membeso kat situ…
adik aku takde masa nak bawakan..
bertangguh-tangguh sampai benda tu dah beso guli saiz duit syiling 20sen!
and it only took me 1 week to do so..
itu nanti aku citer len entry..

owh owh..and i also bring her to fix her knees..
aritu dia kata sakit sangat..nak jalan laju-laju memang takley dah..
nak bangkit duduk time solat aa paling payah katanye..
siap dah blajo cara nak solat duduk jer..
thank god ada caranye kat sini..
dah 2 session urut, she’s doing wonderful!
dah lancar pun pergerakan lutut dia..
itu pun nanti aku story kan..

ok thats it for now kot..
until next time!
bubye..

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s