:: kak jah vs gempabumi ::

aku dok sorang-sorang kat umah since last week lagi..
enche asben balik mesia for some work..
maka bermula laa idup bujang aku..

and bila takde geng nak bercerita, Mr. TV laa boipren baru i kat umah..
memacam cerita aku layan..
termasuk aa citer Tamil!
sangat desperet aku part tu..
bosang sangat tv asik tayang citer berulang-ulang..

abih TV, gua layan hp lak..
baca blog-blog orang segala…
and i came across this blog, share link citer antu katanyer..
hey, why not.. you are a big brave girl, rite?!
cewahh..

maka nye, gua klik!
haih gambo starting dia scary laa pulak..cipet aihh!
ok ok dengar sikit.. owh rupanye rakaman radio..
rancangan berkongsi kisah-kisah misteri..
save, takyah gua tengok gambo-gambo scary tu..
kuatkan volume and letak hp tepi tinga jer..
concentrate!

bilik dah gelap nihh..
kemain nak efek berlebih-lebih kann..
takpe.. acik dah redi dalam gebor dah ni berbungkuih macam kuih lepat…

dengor…

.
.
.
.
.
.
.

hoii..bangkai aihhh!
cuak jugak bila dengor part dia ketuk pintu tuu..
siuttt…
dedor sat jantung aku..
aku dedor part ketuk pintu tu sebab…aku penah kena kaco dengan cara tepuk pintu!
bila dengor part ketuk pintu tu, terus aku risoo jer sambil pandang pintu bilik..
hoi dont u ever dare!!

mula rasa serba salah nak pasang lampu idak nih?
kang pasang, aku lak terkelip-kelip takley tido..
ahhh..pejam gak mata and go to sleep!
paksa..paksaa! last-last ZZZzzzzz……

12.32 mlm..
gegor kuat giler katil sampai aku terjaga dari tido ..
hoi cuakkk!
peh tu sekali dengor pintu lemari berlaga-laga..
ahhh sudahhh..

bila otak dah kembali normal..
baru boleh pikir..GEMPABUMI!!
aaaaaaaaa….

::credit to here::

tapi i was like that the whole time..
aku tetap berselubung dengan mamai-mamai sambil molot “astagfirullahalazimm..astagfirullahalazimm…” non-stop..
tapi idak gak berlari untuk menyelamatkan diri..
ohh tak kuasa nye nak mangkit lari dalam suhu 10c kat luar tu..
and i was just about comfy enuf in my warm blanket..
jenuh ok nak dapatkan suhu yang selesa dengan cadar and comforter ko yang sejuk giler to begin with..
i am NOT going to leave that..!

thank god it didnt last long..
tapi skang my eyes are WIDE awake..
demit!
back to square one.. belek hp balik..
and i have to go to work this morning..
hoh!!

super nice…

ok tak reti nak ending..
kbai!

Advertisements

8 thoughts on “:: kak jah vs gempabumi ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s