::paid-off::

Kadang-kadang rasa macam tak percaya yg aku skg ada kat Taiwan..
Reli2 enjoying my stay here..
Boss baik.. Co-worker ok.. Opis selesa..
Umah dekat bley jln kaki jer gi keja..
A lot of fun places to visit..

Sometimes it really put a smile on my face bila pikir kembali all d years mengkerah tenaga, living in a country with nothing much..
most of d time, u need to learn to make used of the kekurangan n deal with it..

Even Algeria serba kurang..but i missed it a lot..
Di situ aa tempat yang mendewasakan aku..
Kat situ la i learnt how to cook..
im so lousy back then, even cekodok pun aku telipon mak tanya nak bubuh apa nih??
hahahah!

Learnt to appreciate one another also, me n enche asben..
Enjoy life even only just d two of us..
Learnt to be patient..
iyer aa kan.. kalo gaduh kehapa, ko nak lari mana?
nak taknak kena baik balik and saboooo…
hehehe

Dan d Algeria lah aku mampu hulurkan bantuan kewangan to my family n in-law..
Aku ni mana penah hulur tiap bulan ke makpak selama hidup..
Gaji tak penah cukup bila hujung bulan..

Bila kat Algeria la aku mampu kasi a bit kesenangan to my mom especially..
Dan aku rasa kehidupan aku amat smooth sebab dapat berbakti to my parents like that..
Aku dulu banyak nyusahkan makpak aku..
Make them worried a lot..
Degil usah citer la kan..
So here is my chance to tebus balik..

Aku dulu siap penah gadaikan rantai emas mak aku lagi bcoz of boipren..
Yes! Bangang bertingkek-tingkek!
Skang, aku tebus kembali segala tu by trying to buy her wat ever she wants..
first of all, opkos aa gua ganti balik rantai omeh tu..
siap tambah gelang kaki bagai..
kemain meghelip dah mak aku macam pokok krismas!
hahahah

Pada aku, berhabis pada mak takkan rugi mana..
When we make them happy, tuhan balas berganda..
Jasa n pengorbanan depa tak mampu kita nak bayar balik ekceli..

all and all..
i think all the bullshit i have to endure, paid off..
life wont give you lemon so u can make tequila..
u need to pick up your lazy butt to go get some..

its like what Britney Spear has said..
U HAVE TO WORK, BITCH…

kbai!

Advertisements

2 thoughts on “::paid-off::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s