:: hp baru mama ::

mama sejak aku kat Tewan lagi dia dah cakap nak hp baru..
katanyer Blueberry dia dah tak dengor kehapa dah..
soh pakai hp len, alasan tak reti laa.. beso laa..
sibuk nak beli hp baru yang touch-touch katanye..
katanyer dah survey siap dahh..
aku tak kasi beli lagi, suh tunggu aku balik tengok caner dulu..

the day aku sampai jer.. malam after maghrib aku dah bawa mak aku and adik gi The Mines..
pencarian hp bermula..
kebetulan aku nak tukar simkad maxis aku ke micro size..
alang-alang, cari sekali..
mama dah aim Samsung since forever..
ini penangan adik sepupu aku aa nih..
dia tunjuk ajar kat mak aku cara guna hp dia..
and mak aku dah tersangkut! katanyer mudahh..
dia senang paham hok gituu..
*tepuk dahi*

bukan takde hp len yang touch skrin kat umah tu..
ada je android alcatel adik aku.. Gtab aku pun ada je aku tinggal kat Bangi tu..
boleh je guna untuk call ke hapa..
ada je aa alasan dia, kata hp sume tu susah dia nak paham..
and adik aku takmo ajar bebetui ke dia..
hmm…cant argue with that.. adik aku tu memang garang skit..
payohh!
mama lak ati industan skit dah tua-tua nih..

and dia sibukkk nak hp yang skrin beso and kamera cantik..
sibuk mention nak yang ada flash katanyer..
hahaha.. comel je mak aku nih..!
sume hp skang ado flash memi wehh…

kat The Mines masuk kedai Samsung..
as usual aa kat meja display sume brand latest aa..
and rega boleh buat terberak dalam suar gak laa..
tanya mama bajet brapa, katanye bawah seribu.. selebih tu aku la yang kena top up..
eh eh?
ok, fine mama..

tunjuk Galaxy Grand, kata beso tak muat poket..
tunjuk S4, Note, mahai sangat pulak..
haiyoo petak pala..

last-last kuar tak beli.. pencarian diteruskan..
jenuh aku study segala pamplet hp Samsung..
tunjuk itu ini kat dia..
explain gitu gini..
last-last dia macam setuju aa beli macam hp aku, S4..
aku masih opt gak Samsung yang not so latest model.. tapi kita tengok apa yang ado aa kat kedai..

lama gak aa pencarian nyerr..
mama makin hari dah muka macam tapai dah..
iyer aa, asik kecewaa je tiap kali masuk kedai hanya untuk survey and belek-belek hp..

so aritu aku ajak gi cari Sushi..
pegi laa The Mines kembali sebab paling dekat kan..
dalam ati aku memang nak terus je beli hp mama kat situ..
tapi aku tak kabo aa dia..
tup-tup sampai Mines, giler babis punyer berunyut keta weh!
rupanyer ada Big Bad Wolf punyer event tuu..
tak memasai aku bayo RM2 for nothing, hanya untuk amik angin dalam tempat parking..
giler penuh!!

last-last aku shot ke Jusco Equine..
situ je aku tau ada Sushi King.. nasib baik tak jem teruk sangat..
lepas je makan, aku saja ajak mama gi usha tempat letrik..
aritu dia kata nak thermos letrik, senang nak bancuh susu diabetes dia katanye..
tapi masuk-masuk jer AEON tu, terus nampak tempat hp Samsung dulu..
hmmm.. alkisahh~

tup-tup ternampak Galaxy Grand Quattro..
saiz sama beso ngan S4 aku tapi much much cheaper laa..
RM899 tak salah aku.. biasa aa part 99 tu ngan jusco kann..
memang trademark dah tuu..
tak dan apa laa..terus je rembat..
mama dah senyum lebo..

“ada flash tak kamera dia tu?”

hahahha.. susah ati betui dia kalo kamera hp dia takde flash..
terus aku testing kamera dia.. tunjuk flash dia mana..
senyummm lebor!

“mama nak tangkap gambo cucu je nanti.. orang len cantik jer gambo dia..mama nyer tak cantik..”

oloh olohh, bukak kisah sedih pulak mak aku nih, kesiann..
hehehe.. anything for you laa memi..

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s