:: im back bebeh! ::

holla eberiwan!
miss me?
hehhehe.. ok dengan rasmi nyer gua dah balik Tewan dahh..
semalam ekceli sampai dalam kui 5.20 pagi gitu..

flight adalah super full!
and as owez, gua tido-tido ciken jer aa bila ado orang len pulak duk tetengah kitaorang..
yes, aku suka duk tepi isle and enche asben suka dok tepi tingkap so ada orang len aa in between tu..
tah kehapa suka beno duk tepi tingkap enche asben aku tu, macamkan 24hours nak tengok awan..
terbongkang jer tido sepanjang jalan aku tengok…

yang aku lak, konon-konon beli aa head rest tu tapi hampeh sengal pulak leher akuu..
dasar village people sangat!
bantal sumbat perca kain mak aku buat gak yang best..

balik cuti kali ni yang almost 3 weeks ni agak padat gak aa..
sebab ada kenduri aa jadi packed..
seminggu dah abih kat belah mertua jer..
selebihnyer baru boleh nak buat plan..
tau je aa kenduri belah mertua aku ni jenis oldskol..
ada merewang segala.. orang blok felda tu mai masak segala..
jangan mimpi laa catering bagai ni.. nan adoo ek!
jadinyer, kerahan tenaga dari para anak-anak and menantu sangat-sangat diperlukan..
nasib aa mak mertua aku ado 4 anak jantan!

itu pun aku tak dan nak renew lesen and kad maybank..
jadah laa maybank tu.. time aku ada masa, pegi jer tang tu laaa nk system down!
samprit betui!!
yang JPJ jangan citer laa… ko mai kui 10pagi jer, beratus dah nombor ko kena tunggu..
kalo puluh-puluh gagah lagi kot nk tunggu..
takkkk kuwasaa mak, nokss..
banyak lagi agenda gua..

and as usual aa kan.. my mom adalah a bit clingy bila aku balik..
so memang kena heret kemana saja..
takpe laa, bukan kena pikul punnn..
dia bosan selama ni terperap jer kat umah kann..
adik aku jenis keja lewat baru balik..
dah balik, terbongkang tido kepenatan..
so time ada aku aa mama aku nak jejalan..
and yang pastinyer, dia nak roti canai hari-hari!

sinopsis percutian aku kali nih..

20 Nov – touch down KLIA
22 Nov – balik Keratong 1 (umah mertua)
23 Nov – merewang untuk tahlil and kenduri nyambut menantu
24 Nov – hari kenduri..
26 Nov – gi Rompin, urusan FIL
28 Nov – bertolak ke Johor (Gelang Patah)
29 Nov – gi Batam
30 Nov – balik dari Batam, gi Pasir Gudang umah adik enche asben.. then shot balik Bangi
1 Dis – kenduri kawen anak ex-bos lama, Amb. Dr. Hasrul di Putrajaya
2 Dis – bawa Mama and Adik tengok wayang
5 Dis – GIRL’S DAY OUT di Pavilion..
6 Dis – Mama’s Day.. saja bawa cari Hp baru untuk dia..
7 Dis – keluar ngan Pjotchan, sebab aritu tercicir dari Girls Day Out 🙂
8 Dis – last call, beli barang-barang and packing! malam shot ke KLIA
9 Dis – fly to Taipei @ 12.35pm.. babai Mesia!!

alkisah..
sattt jer dah kena balik Tewan..
tapi nasib aa Taiwan is not such a bad place..
otherwise memang berat jer bontot nak kena balik post..

so now, dah ada depan pc opis..
its time to calculate how big the damage ive caused to my pocket sepanjang cuti-cuti mesia aku nih!
fuhhhh! scary shit the figures wehhh..
hahahha.. oh well, bertabah jer aa..
esok ko balik for good, mendapat aa ko chesue oooii..

kbai!

Advertisements

5 thoughts on “:: im back bebeh! ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s