:: more on TTC – clomid ::

holaa..
dah lama tak citer hal TTC kan?
hehehe..
even aku diam jer most of the time, im still berusaha ekceli..

sooo…
hari tu aku buat blood test kan..
so it turns out that my Prolactin hormone level already turun to 0.4 jer..
aritu bacaan dia 30..
sangat bagus!
it took me 3 months of non-stop of Dostinex treatment..
dan sepanjang-panjang 3 bulan tu, my cycle dah jadi makin pendek..

usually time aku nyer level Prolactin tinggi dulu, period adalah sangat sukahati..
cycle tak penah tetap..
sat dia mai after 34 days.. then 28 days.. then dia loncat balik 31 days..gitu aa
tak penah tepat within 6 months pola yang aku catat guna apps dalam hp..

so bila on Dostinex, cycle aku jadi makin bulan, makin pendek..
first month on it, cycle jadi 30..then 26 days and on the last batch of Dostinex, cycle jadi 24 days..
time jumpa doktor aritu aku tanya gak is it normal like this..
he said, my body is trying to normalize itself now..
so its normal for it to acting like that..
alhamdulillahh…

owh besides that, bila hormon prolaktin dah turun nih..
i realise something laa…
excuse me for saying this, but teks udah tidak sakit dah like usual time PMS..
kalo dulu dia punye bengkak tu, rasa nak ngamuk jer sebab tak selesa kan..
mebi dulu ada susu kot dalam tu tapi aku nyer tak ada lelehan like others yang experience same problem like me..
mebi susu aku dah jadi yogurt or keju dalam tu..
tu yang sakit most of the time tu kot..
tapi part tak best adalah aku tengok skang macam a bit asam kecut aa pulak bila dah normal nih..
heheheh..
kureng voluptuous la pulakk..

anywayy…enuf bout teteks..

last month is my first cycle without the Dostinex and now my average cycle is 25 days..
bila cycle ko dah normal, baru laa boleh tau bila time ovulasi kann..
this month, im taking Clomid for the first time..
doktor kasi stok for 3 months to try..

alhamdulillah i dont have any side effect while taking this..
ada orang cakap can make u drowsy laa..can efek your emo laa..
but for me, syukur takde langsung..
mebi im drinking a lot of water nowadays and eat a lot of fruits and vege..
and i never skip my breakfast before taking it also..

so..
all and all..
this is my effort..this is my usaha..
moga diberkati Allah dan membuahkan hasil, inshaa Allah..
keep on trying and keep hopes to the lowest level..

yang penting, no stress, get plenty of rest and have FUN doing it!
hehehehehe…
owhh n good luck to all TTCians yang baca ni jugak..

baby dust to all!

Advertisements

9 thoughts on “:: more on TTC – clomid ::

  1. opk rm1.20 – ovulation predictor kit / kit mengesan kesuburanupt rm1.00 -urine pregnancy test/ ujian kehamilan (urin)termometer rm10 – satu titik perpuluhan sahajamin pembelian 10 keping (blh cmpur2 upt & opk utk cukupkan 10)kontek 0122723104 nor

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s