:: FB quarrel ::

kebelakangan ni aku amat bizi..
ekceli saja bizikan diri gak supaya tak rasa im not doing anything and makan gaji buta..
and im more at FB chat or wassap..

so bila kat FB, tau je aa..
stalk whoever yang suka publickan hal diri laa..
hehehe..

and ive noticed now, people suka toi perli one another kt FB..
ok itu aku tak heran sebab aku pun buat kengkadang..
hehehe..admit, guilty as charged!
tapi when it comes to your wife or husband yang ko perlikan tu..
thats deep!

didnt they know people know?
contoh aku aa..
of course aku tau ko perli bini kau, or laki kau..
sebab dua-dua aku kenal..
and aku tau pebenda yang memasing buat yang mendorong sesi perli..
dan if aku tau, of course yang len pun boleh teka gak kan?
bukan aku sorang je kawan depa dalam FB tu..

so nampak tak kat sini?

korang bubuh laa segala islamiah quote berkenaan ciri-ciri bini solehah or ciri-ciri laki beriman segala..
dengan status sharing is caring segala sekalipun..
deep down orang tau  ko nak hint ke ‘orang sebelah sana’ and people will talk, you know?
as if u are comparing your other half and show it to the public!

how could u show this to the world?
suami or isteri yang u used to love and cherish..
yang telah diikat perjanjian dengan Allah thru ijab dan kabul?
berkongsi bantal selimut together..
have children together..?

for the suami yang buat ni, ko bukan saja buka aib rumahtangga sendri tapi juga menunjukkan pada semua, kelemahan diri dalam mendidik isteri sendri..
and for the isteri, dari orang tak tau kekurangan suami awak, you have shown it to the world for people to judge him..

bukan dengan FB untuk mendidik isteri or suami..
sebab the other side didnt see what u want them to see..
for them, ko tengah memerli dia dan memalukan dia.. not menasihati..
sebab u did it publicly..
dan bila dah rasa diri telah di humiliated, for sure aa serang balas!
so now, dari orang tak tau kisah korang, EVERYONE knows..

memang banyak ilmu yang boleh diperolehi dari FB tu..
banyakkk sangat islamiah quote yang boleh di share kat situ..
tapi pada aku, its better to do it between you two..
tag je dia and private kan so that noone will see it..
of inbox jer terus..
lagi mudah, duduk satu meja and berbincang heart to heart..
Allah gives you mouth for a reason..
so use it!

Advertisements

4 thoughts on “:: FB quarrel ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s