:: besdei boi and PDA ::

ini je yang mampu aku buat..
wish thru FB..
and making sure the wording is not too lovey dovey kehapa..
and keeping the fun side on!
dalam ertikata len..
WAJIB ada unsur kelakar, coz it wouldnt be me if takde lawak2..

since married to this ‘boipren’ aku dah biasa not to expose too much PDA..
him not likey!
if korang ada baca blog Peej on this issue, believe me, im 100% on her side!
go and read it here..
and since aku pun dah err..senja *ehemmm!*
tak perlu aa kot nak bermanja-manja sengal kat Fb tu..
orang pun geli aihh nak baca..
macam kan ko sorang je ado laki aihhh…

and enche asben aku ni pun bukan jenis melayan punn ko nak berlovey dovey dedepan orang..
jangan laa harap!
keras macam kayu satgi dia weh..
and kita ada je whatsapp, and sms, and fb chat etc..
boleh je ko nak bermanja sayang ngan laki sendri secara direct or one-to-one..
perlu ke nak up kat status madah pujangga and tag laki for people to see?
apa motif sebenar?

pepagi tadi aku wish besdei depan pintu je, time nak salam gi keja..
heheheh!
sangat tak romantik perangai laki bini!
aiihh aritu besdei aku punn dia wish macam tu, dengan baru bangun tidoqnye, dengan tak gosok gigi nyer..
so kita counter strike kembali!
wahahahaha..!

but all in all..
romantic is subjective and universal..
we dont have to said it, or karang madah pujangga berkajang-kajang on the paper to show it..
or put it on the Fb for people to puke read on it..
adakala, by a simple act pun can consider as romantic..
just for the two of u see and only u to know..

for example, like me, enche asben kat umah owez potongkan buah-buahan and shove it to my face and let his fat wife enjoy the biggest haf of it..
dah aa jadi tukang kupas, tukang potong, siap sajikan lagi depan bini!
and dia hanya amik sepotong dua je..the rest, bini jadi tukang perabih!
for me, thats ROMANTIC..
hahaha..asai hal makanan and me getting the biggest part.. i love you more already B!
and all that my frens, terjadi under our own house..covered and secured..

the point is..
do we need people to know that we are romantic like that?
do we need people to clarify it for us?

aaawww…u guys are such a cute couple!

aaa… i envy u guys.. 

romantik aa korang nih..hiks!

back in the old days, mebi aa aku suka..
boipren lak melayan sama..
we loved the attention and that people knew we are in love..
so much public display attention back then..
rasa nye if aku go back in time, mau aku muntah tengok perangai sendri!

tapi dah tuwa-tuwa ni…
tak kuasa dah aku!
nak manja-manja, pi masuk bilik!!
gedik aihhhh…

lagipun, bila tag laki with madah-madah pujangga tu..
tak ke kengkawan laki ko akan dapat baca gak?
tak drop his waterface ke?
ini soklan serius aku nih…

aku risau weh laki aku malu with my ke’poyo’ness..
dedulu aku ada tag lagu romantik on our anniversary..
itu pun aku segan..
nasib aa lagu tu lagu arab yang we used to pasang dalam keta back in Algeria..
so kureng skit aku rasa poyo tu sebab its in Arabic..
takde sebut cinta kasih sayang ombak rindu kejadah sume..
and its annually.. so deal with your wife nak poyo sekali sekala..
tapi still poyo laa!
yes i know! dont remind me..!

but not anymore..
dah aa laki aku ramai je kengkawan ‘kerja’ dia kt Fb tu..
tetiba bini asik nak men tag lovey dovey je kat Fb..
macam kan tak jumpa balik keja nanti!

lagipun, he will block and tapis watever benda nak lepaskan kat wall Fb dia..
sebab dia wat keja banyak kat Fb..
so, no point gak aku nak tag bebenda tu kan..
bukan kuar pun on his wall..
even besdei wish ni punnn dia tak publish kat wall dia weh!!
tapi its ok..
aku pun tak harap everyone to see that wish pun..
sebab skang ni kad dah tak wujud..
tu aku buat virtual card aa tu..
janji dia baca..
so matlamat tercapai..
cukup aaa…

eh ok..
nak gi sambung kusus balik..
daaaa!

Advertisements

3 thoughts on “:: besdei boi and PDA ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s