:: bizi macam semut GEMUK::

YES!
i iz bizi melampau this week..
tatau pekebenda yang aku bizi kan..
owh… ada dinner for Global Enterprenuership Summit this coming Thursday..
and asik laa ada meeting and aku kena join!
not playing a big part actually tapi tetappp gua terkejar sana sini..

bertambah terkejar-kejar sebab kelas Mandarin aku dah start balik..
tiap Senin and Rabu..
adoiii…
hari ada kelas laaa, tetamu bos ramai!
i iz kena bukak Starbuck dulu, then berlari ke bus stop kejar bas..

balik umah, how i wish bukak je pintu umah, PLING!
lauk dinner dah terhidang sedia..

hurmmph..
mimpi laa chesue wehh!

balik umah terkejar-kejar nak mandi and solat Asar laju-laju sebab Maghrib dah dekat sangat..
skang Maghrib dah makin awal 6.03pm..
and aku selalunyer sampai umah almost 5.45pm gitu..
PENATTTT!
tak dan nak berbaring-baring kejap ke hapa melepas lelah berjalan kaki seharian ke sana sini…
aku mana ada keta ke hapa..
sume jalan kaki or nek bas jer..

abih solat, terus ke dapur masak..
tung tang lebih kurang, hidang..
tunggu lak enche asben take his own leisure time nak mandi laa..nk solat laa..
kadang-kadang dia sibuk depan laptop monitor saham dia laa..
then, baruuu makan..
amukan gak kengkadang tu nunggu dia ni..
hegeh-hegeh!
i iz lapar n penat nihh..lekaih laaaa tuan puteri!!
aku tak suka makan lewat-lewat..
sebab aku nak tido kang akan rasa guilty, nasi tak turun lagi dahh nk baring-baring..
genduit bertambah kang!
(tapi idak pun kuruih-kuruih! pui!!)

nasib baik aa aku ada amik Epyhra..
ada aa gak tenaga skit..
aku rasa if tak amik apa-apa supplement, memang merangkak balik umah weh..

and this week, betis aku adalah super sakit!
sebab last wiken kitaorang pi panjat tangga kat Wulai..
this one, i need to sort out all the picture dulu ek..
nanti story..

gilerr banyak tangga tempat tu..
terkejut otot-otot budak gemuk ni..

ni syape nak ulut betih kitew niii???
wuwuwuwuw~

Advertisements

2 thoughts on “:: bizi macam semut GEMUK::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s