::online soping::

jangan sesekali aa terjebak!
once bitten, twice shy kata omputih..
hahahah!

dulu aku dah terjebak dah tapi tak mendalam sangat aa..
sebab most of the time, barang terpaksa dipos kat sesapa di Mesia..
then they have to post back to me by anyway they can to me in Algeria..
or i have to wait until balik cuti di Mesia..
which is SETAHUN sekali jer..
being me yang kurang kesabaran nih..
this is torture!
owh, post Algeria aku tak percaya!
meraban ilang nanti barang aku.. and it was wayyy to expensive the postal rate!

so now in Taiwan, aku try balik berkecimpung dalam bidang nih..
sebab pikir im still in Asia..so shud be tak mahai melambung sangat la kan?
at the moment, ive tried Handbag..
tapi itu still aku tak dapat coz its my PRECIOUS!
aku takmo benda tu thru pos..
the cruelty of all the hands touching it! no..no.. noo!
itu aku kesabaran tunggu balik and pick it up by masef..
hahahah!

and now, aku try baju-baju pulak..
bukan baju-baju kat Taiwan ni tak cantik..
harga pun not bad..
tapi being a healthy *ehem!* me, baju adalah aku rasa terhad jer pilihannye..
and musim panas ni, most of the clothing adalah jenis nipis-nipis see thru and sleeveless!
haih…

give up with the choices i had.. ive tried to usha some of the online boutique in Malaysia..
and guest what?
terussss aku bersoping sakan on one try!
adoiii…

aku tak berapa tau sangat butik-butik online yang best..
aku try yang well-known with serbis yang ok..
and the website adalah ohsem bleh tengok setiap sudut baju tu..
owh yang penting sekali, ada kiriman ke obersi juga..

ingat nak try ZALORA.. tapi since my fren ada bad experience with them..
so, kensel ahh..
then ive looked at THEPOPLOOK..
the variety of clothes adalah gorgeous! tapiiiii cas courier dia adalah mahai la pulakkk..
for Taiwan they charged RM110!
not worthy aa if baju rega 50hinggit tapi cas courier gedebak mahai gituu..

then there was FASHIONVALET..
sume my fren komen baju-baju dia sangat mahal..
yes! aku akui tapi kemon la kan.. its designer’s brand (even locally)..
but the cas for its courier adalah murahh..
for Taiwan only RM65..
and if korang pandai cari, ada jer baju-baju yang cantik with a price tag below RM100..

for people like me, outside of Malaysia, this kind of online boutique yang menarik perhatian..
being women, kita sure nak benda tu cepat sampai..
by mean cepat, courier straight to us with a reasonable rate..
not like my previous experience.. kena pos ke orang, then kena tunggu berzaman nak dapat..

for me, an online boutique kena aa amik kira gak people like us ni..
plis aa cari cara untuk kurangkan the cost of international courier tu..
kami pun teringin gak weh..
dah aa teringin, jenis tak sabo lak tuuu..
i want! i want! i want!

::in transit! wuhuuu!::

the best part of online soping adalah the waiting game..
hehehehe…
then bila package sampai..
amattt teruja!
even its coming out from your own pocket..
but still, rasa seronok dia tu macamkan dapat adiah dari Santa Claus!

ni laki tatau ni aku membeli belah like there’s no tomorrow..
hahahahahha…
dapat jer barang, sila koyak tag rega lelajuu!
and bila ditanya brapa rega ni..
jawab jer “ADALAHH…”

hehehehe.. later i tell you whether this tips work or not..

::kemana saja ko transit ni wehh::

selagi tak sampai, i will keep on pushing refresh button on the tracking website..
ahh sangkut kat filipin??
shittt..!
sana tengah typhoon and banjir somemore!!
memang lama aa ni nak sampaiiii….
uhukkks!!

Advertisements

2 thoughts on “::online soping::

  1. ko bli kat FV eh?? aku rasa oke gak situ per..Zalora..takat ni aku tak pernah ada bad experience. Laju giler ye.. bila kita beli pagi, esuk tghari, plingg…da smpai..hihi. byk kali gak aku bli kat zalora.poplook? saiz does matter haha. dia takde saiz kecik. S dia pun beso.. byk aku beli kena alter kaki.. (dress aku beli).Tapi yg bes is whitesoot. Baju dia kekecik je. Mmg ngam ho dgn aku. Tp yg ni aku tak pasti dia bley pos ke tewan or not.. cuba ko google and emel them..derang ni friendly ja.. aku byk kali beli dari situ 🙂

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s