:: daging masak merah pataya ::

lama ek tak boh resepi hentam-hentam aku..
hehehehe..
ekceli lauk ni last week aku buat..
citernyer enche asben baru beli daging dari mesjid..
so dah alang-alang dia tengah lembut lagi, terus aa masak daging..

peh tu tengok dalam peti es, takde apa kebenda sayur..
ini menaikkan temperature chesue gak..
sebab aku dah soh enche asben pi kedai beli sayur since forever!!
hoh!!
then nampak terselit sepeket baby corn n tomato..
jaadi laaa…

DAGING MASAK MERAH PATAYA

Daging (semangkuk sup bajet utk kitaorg berdua)
1 batang serai (ketuk)
2-3 ulas bawang putih (hiris)
Bawang beso potong bulat
2 daun limau purut
1 sb sos tiram
2 sb sos ikan
2-3 sb cili blend
2-3 sb sos tomato / cili (campur)
Baby corn & tomato (sayur sukati korang)
Gula garam secukup rasa

Cara-Cara:

  1. Panaskan minyak and tumis bawang putih, serai, cili blend and campak sekali daun limau purut.
  2. Masukkan daging, kaco-kaco skit..ayor daging akan terbit time ni..
  3. Masukkan sos tiram, sos ikan then kaco lagi… peh tu sos tomato and sos cili (ini aku nak kasi kaler merah lebih skit)
  4. Bior dia menggelegak skit and air dari daging tu a bit kering..sos pun akan nampak pekat skit..
  5. Campak bawang beso, sayur pilihan..last baru campak tomato..
  6. Owh jangan lupa perasa gula garam dia ek..

adalah anda sudah menjilat monitor anda??
hahaha..
matlamat tercapaii…

lalalalaaa~

Advertisements

10 thoughts on “:: daging masak merah pataya ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s