:: tukar HP ::

yeapp!
berjaya sudah menukar hp baruuu..
hahaha itu pun jenuh aku berzikir hari-hari ke enche asben..

“B, hp syg dah giler sgt nihh..asik hang!”
“B, hp syg tetiba je restart sendrik..mencik toi aa!”
“B, hp syg panas laa..giler aa!!!”

laki aku ni ko cakap jer laa apa pun..
ayat dia, NANTI..
stress akuu..
bertabah jerrr menanti..

tapi aritu tak sabo dah aku..
geram toi aku part aku tengah nak laju or ada hal urgent, hp aku ni jam tetiba..
kadang-kadang aku nk reply wassap bos ke hapa, dia tak kuar hurup apa yg aku taip..
kena restart baru bley..
jadah laaaa!
tu blom kira kamera wat perangai tetiba crash!
hoh!!
bateri tak tahan tu satu part gak laa..
kesabaran melampaui batas dah nih..

last-last gua menggunakan taktik, “alaa B asik balik Mesia tinggai Sayang sorang-sorang, ini je yang Sayang nak..” sambil cecebik skit muka…
hehehehe..
bila mention hal dia asik tinggai aku tu, maka kalah aa enche asben..
berjaya aa dapat approval untuk proceed beli hp baruu..
YIPPEEE!!

ekceli memang laa duit aku dalam bank tu sebab aku yang kerja..
tapi for me, duit tu adalah hak bersama..50-50!
so i need to get approval dari enche asben gak..
he has all the right on that money as i do sebab dia berkorban kerjaya for me..
ikut aku ke sana sini posting ni..
lagipun aku malas nak berkira sangat..
ada gak yang cakap, napa tak kira 60-40 sebab yang kerja tunggang tungging aku..
ahh ngan laki sendri pun nak berkira ke?
dia nak ikut aku ni pun dah cukup beso rahmat weh…
so sila aa hargai jasa dia tu ek..
lagipun nama pun suami..
apa pun, dia tetap ketua aku.. imam aku..
harus aa minta kebenaran dia even nak guna duit sendri..

since dari Algeria, aku put him in charged of our financial..
sebab enche asben adalah teliti skit dari aku..
dia akan catat segala kuar masuk duit elaun yang aku dapat and kontrol pembaziran si bini! hahhaahha!!
aku kalo dia takde, memang lavish aa aku tabur duit..
tu yang bahaya tu bila dia tinggai kat aku ATM kad!
hehehehe!

ni kalo bukan keterpaksaan, takde aa aku nak beli hp baru..
Sony Ion aku yang giler tu ekceli baruuu setahun umo dia..
if dia tak wat perangai, dia adalah a marvelos hp..
kamera pixel tinggi depan blakang.. memang cantik aa..

aku rasa sebab ini hp mesia aa kot..
power supply dia tak sama ke hapa ngan Taiwan.
so bila cas power sini dia jadi giler semput ke hapa..
so lelama bateri dia mereng, jangkit abih sume pun mereng sama..
balik mesia nanti aa nak anto serbis ke hapa..
if laku, then tolak teruss…
bebanyak hp, macamkan bisnesman pulak aku..

payah toi aa smartphone zaman skang ni canggih sangat..
tapi macam jeli!
skit slek, terberancai tak ley function elok dah..

tak macam Blackberry Bold aku, kemain gagah lagi until now!
jatuh ada aa sekali dua tapi condition adalah tip top..
kemain aku jaga tuu.. masih in original casing putih bersih!
aku tak penah bukak cover so memang macam baru sangat..
tapi sebab skrin kecik je, maka aku tak brapa gemo skit nak guna..
dah aa bos aku ni skit-skit wassap or emel segala benda..
sangat memerlukan skrin beso skit..
aku ni ada kala rabun ayam melampau-lampau gak..
tapi part bateri ke hapa, dia memang gagoh laaa antara sume..

sooo…
aku amik ni under package like u guys have in Malaysia laa gak..
since aku choose payment bulanan terendah sekali, so hp jadi a bit high laa..
but still consider as cheap laa..
aku amik package NT943 (RM100) sebulan with unlimited internet access so hp aku jadi lebih kurang RM1400+ laa..
if aku amik recommended package depa hok NT1343 (RM140+) sebulan, hp aku jadi rega RM740+ jaa..
tapi bila pikir balik, aku ni bukan wat call sangat..
rugi giler rasa nak bayo banyak tu sebulan..
skang ni pun aku tiap bulan bil hp takat RM56+ jee..
so takpe aa hp jadi mahai skit..
janji bulan-bulan tak terbeban sangat..
pejam mata and enjoy for now!
hehehe..

tu enche asben gua dah start berungut-rungut ngan Sony Acro dia tu..
elehh.. taktik ler tewww nak hp baru gakk..
hahahhha!!

Advertisements

5 thoughts on “:: tukar HP ::

  1. best nye…husbnd sy pun dh tukar pd s4…pastu velagak2 dgn sy…ggrrr…..ciksue…sy dh tgk gbr ciksue ms trip my fren ke sana….heheheh….siap tny dia…ade tak staff kat sana yg comey2….sekali dia tunjuk gbr….yg ni ke kak? ye….hehehe….dh tgk dh gbr ciksue kat sana….comey

    Like

    • fazraeee ja’at asben awak velagak2..cuba rendam s4 dia dlm ayo teh lepas ni if dia velagak lagi ek..kekekek!!wehh…ado ke gambo kami??? lalaalla~ maleww laa kamiii!! hahaha..dia citer tak kami kena bercerita? tah kehapa laa aku merepek kan..hahahha! *lari masuk lemari*

      Like

    • pjotleealahhh kak ton dh tuko android tu jaadi lerr..janji bley wechat! wuhuuuu~tunggu bisnes kak ton berjaya lelebih skit ek..peh tu teruih sambaq S6 tauu!

      Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s