:: overload sengih ::

hati berbunga-bunga hari ni..
hihihihi..
YES! enche asben pulang ke pangkuan arini..!!

and brought together with him, my Mama and adik..
sexcited sungguh..!!
semalam balik jer dari keja terus speedy gonzales kemas umah..
before that, singgah dulu Wellcome beli barang dapo..
i iz kena start masak balik!
lagipun aku tau sure kebulur memasing tu bila touchdown Taipei..
lelebih lagi Mama..

sebab time aku balik sorang-sorang aritu, kebulur betui rasa!
iyer aa kan..
aku nek flight pagi kui 1.30 gitu.. sampai sini kui 6.30 pagi..
dia kasi makan sekali jer lepas lebih kurang 30-40 minit ko nek flight..
tu pun tah kehapa tak sedap so aku cuit-cuit jer and terus tido..
lagipun wat do u expect at that kind of hour, korang nk makan sgt ke pun kan?
esok pagi nak dekat sampai pulak, kasi kacang jer..
perghh…
perit rasa perot..

enche asben tu aku tau sangat perangai dia..
bila dia penat, tido lebih penting dari perot dia…
lapo tak makan takpe.. tido dulu seround lebih utama!
sapa ikut dia aa karang sengsara nak tunggu dia..

makanyer, mari aa masak siap-siap..
buat ayam masak kicap, kacang panjang masak lemak putih and kangkung ikan masin..
menu pun kena pilih menepati citarasa sume..
perot memasing sume diva, beza belaka kehendak tekak tu..
ayam masak kicap, untuk enche asben and adik.. tu pun kena asingkan seketui dua ayam goreng biasa kat tepi.. tuanku nak meratah..
dia ni memang suka ‘curik’ ayam yang aku goreng untuk masak lauk len..
kengkadang bila rencah dah siap, tup-tup bila tengok, ayam dah tinggai skit jer..
berenang ayam aku dalam kuah jadinyer..hoh!
so kekdahnyer, memang kena sparekan skit untuk dia on the side..
and masak lemak putih untuk Mama..
kangkung ikan masin kira menu universal, everyone can dig in..

sooo..
tadi enche asben aku bookingkan taxi Mr. Frank..
nasib aa aku dah biasa ngan dia so dpt aa diskaun skit..
memula enche asben nak balik sendri..
naik bas lompat-lompat kononnye..
tapi bila dia tengok beg ada 5, berat nauzubillah pulak tu..terus tak jadi!

heheheh..
dari pagi tadi dok sengih tak berenti lagi nih..
malam ni dah ada tukang sempit katil dah..!
hurayyy!

tapi tadi time dia masuk jer umah, selamat dah aku kena audit..
tanya basuh idak bilik air nih..
kah kah kah!
lantak laa darling.. bebel laa puas-puas…
i mish ya too!

Advertisements

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s