::sila kurus plizzz! ::

skang ni bertabah jer aku tahan makan ok..
pepagi, harus amik breakfast..
coz ‘breakfast is the most important meal of the day!’
cewah!

so menu bekpes gua, mebi seketui sushi aku beli kat Family Mart tu..
or sekeping roti sapu kaya..
or sekotak susu epal beli kat Family Mart yang sangat ohsem itewww..
tapi Ephyra kena minom jugak ek..
ate stok berlambak lagi tu..
beli mahai, so sila aa perabihkan ek chesue!

lunch adalah skip d beat selalunyer..
nasib perot dah behave since kat Algeria..
tapi kadang-kadang aku TERkunyah gak kudap-kudap dalam secret drawer aku tuu..

ini yang bahayanyer bila ko ado secret drawer cenggini..
jahanam diet kau!
so untuk itu, aku dah tak top up dah drawer gua nih..
ko lapo time petang? sila togak ayo mineral jerr..

ini semua adalah disebabkan PAKAIAN ek..
abih sume baju keja gua dah sendat mendat weh..
stress gua pepagi nak mix n match nak pegi keja..

semua seluar keja aku dah sengkak perot dah..
tang peha and bontot to be exact!
and now i ended up asik pakai skirt jer pi keja..
not that i wanna be sexy ke hapa..
jadah nak sexy dengan lutut gua yang berparut dek bekas 18 jahitan tu..
tapi tu aa.. dilema ok!
tiap kali nak pakai skirt, kena aa sarung panty hose hitam untuk camouflage parut lipan bara kat lutut tu..

baju pun sama..
skang kena pakai baju ala stretchable jer..
baju kemeja mostly dah ketat tang ketiak..
and button tang tetek tu asik laa terkangkang macam nak merekah..
asik laa nampak bra gua kaler apa hari tu..auww!

malam pulak aku cubaaaaa makan skit jer..
ikutkan nak jer aku tak amik dinner..
correction, TAKMO MASAK DINNER..
tapi time dinner tu jer laa time enche asben nak request makan apa-apa pun..
seharian dia duk umah, believe me, aku tau dia tak bangkit dari kosi hadap laptop tu sampai aku balik..
sanggup kebulur layan roti kacang seketui n neskepe jer (which he put siap2 depan dia before dia duduk kat kosi tu) sementara tunggu bini balik masak nasik..

tapi tu aa..
aku ni if tak masak, enche asben tu bukan bley..
dia jadi takde mood nak makan sebab kena buat sendri..
satgi ikut suka dia nak makan bila and apa (junkfood).. and ended up dia tak makan!
ate dia tu dah aa macam kerepek..
kang dia skip makan tak ikut jadual, makin kering jadinyer..
satgi balik kampung orang ingat bini tak kasi makan pulakkk!

and adalah penting untuk menemani suami makan sama ek..
sila jangan biarkan suami makan sorang-sorang..
kata orang satgi setan teman laki ko makan sambil menabur memacam dalam kepala otak dia..
yakni benda-benda tak baik laa..
nauzubillah…
so if ko tak makan sekalipun, duduk sekali hadap dia, teman..
tapi buley ker pun duk hadap dia makan, ko tak makan?
sengsara i tell ya!
godaan tak tertahinnnn…

so kesimpulannyer, dinner gua takley skip aa skang..
tapi tu aa… memang gua TERpaksa menguatkan hati untuk menceduk hanya 2 senduk nasik jer!
tapi…tapiii… isk! napa gua masak sedap sangat nih????
niat ati nak masak sesedap supaya budak kering kat umah tu yang naik selera nak makan banyak..
tapi ended up akuuu gak tertewas!
demmit!!

iklann…
aritu aku buat keyepci!!
baru blajo dari bini opiser aku..

:: keyepci TERafrika skit::

see??
acaner nak kuruih nih???

Advertisements

14 thoughts on “::sila kurus plizzz! ::

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s