:: cat, draw, love ::

i loveeeee CATS!
tapi sebab posting and umah atas awan, maka, impian untuk membela tu adalah zero la..
lelebih lagi enche asben jadi house husband..
mati kena dera satgi kucen aku!
dia alergik kucen and lots of other reason aa yg dia akan kasi if aku propose nak bela kucen..
hoh!

but that doesnt stop me from loving them..
tengok kucen gives me a lot of joy..
and thank god geng aku adalah penggila kucen juga..
YES! crazy cat lady yang diketuai oleh si Izy
you can go and check her blog and Fb pasai 6 adik-adik bulus dia..
i learnt lots of tips dari minah nih..
minah ni siap juai gak barangan kucen and makanan..
and dari dia laaa aku start bawak cat treat dalam handbag!

this is for stray cats if terjumpa mana2..
tapi keciwa toi aa dok tewan ni..
haram aku tak nampak kucen liar!
memang takde wehh..
tak kesampaian nak jadi kakak kucen yang baek hati tauuu..
uhukss!!

sini most of Taiwanese adalah dog lovers..
and when i tell u ‘dog lover’..they really go to d extreme ek..
anjing pada diaorang macam anak dibuatnyer..
dukung ala2 Paris Hilton..
boh dalam beg LV ok!
and sometimes, u can see them pushing a stroller with their dogs in it..
nasib laa anjing-anjing depa jenis cute-cute saiz kucen tu..
tapi ado gak yang bela beso saiz macam Lassie tu..
tapi jarang aa sebab depa ni umah mostly kecik, so nak bela beso-beso takde space karang..

aritu sedap jer aku terlanggo anjing besooo bila aku gostan, tengah order ayor teh bubble ..
nasib baikk kering.. nasib baik gua pakai seluar n nasib baik dia tak kokak aku balik!
siuttt betui!

and kat sini, kengkadang tu anjing lebih penting pulak dari baby ek..
contoh macam nak masuk exhibition ala MATTA fair aritu..
kesian kawan aku, anak dia umo dalam 2 tahun takley masuk..
taaapi, anjing buleh ek..dengan syarat, boh dalam beg or carrier!
cipan tak?

anyhooo…
hari ni tak bizi sangat…
so aku as usual, suka men Google..
learn new things from it..

yes… i loveeeee to learn on how to draw CAT!
hehehe..
its a hobby..

this two i learn it from an android Apps.
tapi tu aa..
tak samo laa pulekk..
tapi janji COMEY!

so ohsem!
dia ajar step by step..
hehehe..yeee aku sangat takde keja kan?

ok tak reti nak ending..
so..
kbye!

Advertisements

12 thoughts on “:: cat, draw, love ::

  1. aku pun penah weh..propose ke laki aku nak bela kucen.. jawab dia “takyah, kang susah nak balik kg, nak basuh dia..bla..bla..”wahh…aku saja nak test..dia tak bagi la tu.. bela ikan je cukup katanya. huhu

    Like

  2. dulu aku sangat fobia dengan kucing… kucing mai dekat ja aku da terkaku.. bhahahatapi sekarang kat umah da ada kucing, terror da belai2 kucing.. bangga la sbb dulu kan fobia.. paling suka kucing kat rumah ni, sebab dia berdikari. nak “membuang” semua, memang dia pandai buang kat luar rumah.. :p

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s