::jangan gelojoh sayang::

entry atas permintaan..
so here we go!

ini pasai anak..
yeap!
this is not entry merempan ek..
nope!
tapi if u guys look at it that way, so… merempan it is laa..

this lately i came across a few aa orang yang baru kawen..
and this few people aku tengok kemain laa kelibut nak peknen..
is there anything wrong in this picture?
nope..
there is nothing wrong in that..

but this is my 2cent aa..
sila jangan sentap..

for you guys yang baru-baru kawen tu..
berseronok laa puas-puas..
usah stress up your mind thinking that “wuu am i preknen ni? pening2 laa..”
walhal baruuu 20 hari kawen!

tak seronok ke dah dihalalkan tak sampai sebulan, ko dah sibuk memikirkan nk selit a little head between you two on the bed?
baru pikir nak gapai laki nak peluk, anak kat tetengah dah menguak nak tetek…
hmm..

for me, bukan nak soh planning ke hapa..
noo..
tapi usah laa gelabah ayam sangat pun if u are not pregnant within a month since u got hitched tu..
awal lagi, sayang..
if ada, then ada…
takyah pikir-pikir sangat..
anda kelihatan amat poyo tau bila buat macam tu..

before kawen, ko pandang pasangan ko.. pasangan ko pandang ko..
takley nak buat apa-apa..
cuit-cuit jer kot if dapat..
takde lesen lagik..so a BIG no no nak sesentuh ek..
tapi bila dah sah and halal toyyiban tu.. hah! sila laa terkam ek..
enjoy the moment while u can..
enjoy the privilege Tuhan kasi tu puas-puas..

sebab once you have a child, all this thing dah lari alignment nyer ek..
(including your body!)
no more soundless night for you..
no more makan luar dating-dating just the two of you..
no more romance (sometimes)..
and i bet some men dont even hold their wife’s hand anymore once dah ado anak berderet..
owh and forget about holidays without planning few months ahead ek..

this few people macam berlumba-lumba nak get knocked out..
ada contest ke weh?
releks aa darling..
for people like us yang dah bertahun-tahun berusaha ni..
reli annoying ok bila korang buat macam tu..
macam kesedihan sangat la haiii…
walhal umo tak sampai lagi 25 and baru kawen tak sampai 25 hari!
tapi baru pepening skit dah buat UPT..
sekeh nak?

its not a crime for wanting a child..
aku pun mengharapkan at least sorang pun jaadi la..
and i know i will have to go thru all the things i’ve just said just now..
the soundless night and all..
tapi, aku dah puas idup berdua jer..
almost 6 years weh..
time to add one more to the crowd on our bed..

kami dah puas berpeluk-pelukan..
dah cukup dah tido selama ni..
dah puas berjalan sakan ke sana sini..
dah puas berpegangan tangan..

but for you guys yang newly wed..
pepelan laa..
nasihat aku, just follow the flow…
let it happen naturally and jangan stress sangat nak peknen cecepat..
enjoy the moment as u can…
if dah setahun lebih takde lagi, then u can start menggelabah ayam as u pliz..

tapi apa-apa pun..
i wish them all joy and happiness…
and hope they wont be like me..childless~
semoga bahagia sentiasa hingga ke anak cucu..

hmm…
dah aa aku malas nak teruskan..
dah rupa macam aku merempan..
which im NOT!

tapi skang ni a bit annoying aa kat FB aku tu..
asai aku up status tak sihat..
ada jer tukang tambah garam kat situ..
walhal aku rasa ‘lauk‘ aku dah cukup sedap dah..
hoh!

Advertisements

12 thoughts on “::jangan gelojoh sayang::

  1. yer aa..lu akk bunting pelamin, x sempat manja manja max gan hub da de anak peh 9 bulan nikah, bertiga mmg da lain, syok berdua gan hubby gan syok bertiga,4,5 gan anak nikamat lain lain, so njoy la nikmat berdua tu puas puas..:)

    Like

  2. begitu jua kisah dah kawen sibuk nk risau hati kawan dia x kawen lg. it is good. kawen itu sunnah. tp jangan la kerisauan hati tu dh nampak macam hidup dia dah kawen tu perfect dah sangat walaupun baru je kawen seminggu dua. hehe! it still a longgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg way to go bebeh. p/s: ini juga bukan komen rempanan dari aku 🙂

    Like

  3. Hi che sue! lama tak drop comment kat sini.. (>,^)setuju dengan ayat “anda kelihatan amat poyo tau bila buat macam tu”..LOLOL~ kasi simpan sorg2 dengan hubby sudah lah kan… tak payah lah rajin nak up status macam tu kat fb segala.. -_-tc!

    Like

  4. Aku pun dah puas tido peluk berdua [ok tipu]. But yes, I want a new addition to the family after almost 6 years. Dah sampai tahap mengalirkan air mata dah ni

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s