::budu mu, bukan budu ku::

semalam lauk simple, requested by enche asben..
sardin!
then goreng teloq dadar 2 ketui..
settle!

Him:  Sayang boh asam keping banyak ke dalam tu? Jangan boh banyak tau..
Me:  Mana ada..orang boh air asam jawa jer.. napa?
Him:  Hari tu B sakit perot lepas makan sardin Sayang..
Me:  Weh, tu bukan salah sardin Sayang masak ek..tu salah B makan budu banyak sangat!

King of komplen, as usual..
*rolling eyes*
dia ni dikatakan hari-hari dok tarah budu ek..
budu campur bawang and cili api and picit limau nipih..
ate mana tak sakit perot?

::gambo hiasan::

tu nak gak bertekak ngan aku, nak menangkan budu dia..
ate aku tak makan budu dia aritu.. releks jer aku tak sakit..

::credit to Google::

Me:  Orang boh skit air asam jawa, cakap pekat sangat la.. nak berkuah laa.. nak masam la.. ni dah bubuh cakap sakit perot pulakkk..
Him:  *jeling dari jauh*

hahahah…
penat masterchef nak layan aihh..
and time nak tidoq, enche asben capai losen pati halia nk sapu kat perot..
HAHHAAHA… see?
i told u so..
owh and yes, aku tak makan budu dia malam tu ek..
saja, nak buktikan that i wont get stomach ache because of my sardin..
lalalalala~

for those who didnt know..
budu cap ketereh adalah terbaekkkk (ketereh means buah gajus in Klate)..
hehehe..
and YES, i do eat them.. tapi idak aa segalak enche asben..
enche asben tu dah kalah orang Klate if makan budu..

and my version of eating budu is with dokyan!
hehehe..
that is how my late dad taught me..
wuwuwuw…setapppp!

::credit to here

kecurrr, i tell ya!

Advertisements

2 thoughts on “::budu mu, bukan budu ku::

  1. Sayur rebus cicah budu…hoyeahhh!!!… Kat dahi aku ada cop malaysia truly asia…haha!!!… Budu, cencaluk, tempoyak, udang pekasam ke semua aku sebat…fermented food rasa dia unik…

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s