:: update pantas seadonyer ::

ok laa aku takmo aa blog aku bersawang sangat..
karang terus layak duduk arkib negara jer kang..

ekceli aku ni banyak jer idea nak dia blog kan..
banyakk wehh…
tapi since takde laptop kat umah tu, idea jadi terbantut..
ada laptop satu jer kat umah and its enche asben punyer..
laptop enche asben tu sokmo dia jerrr hadap..lepas dia, dia..lepas dia, dia!
if aku nak pakai sat, siap kena mintak izin nak mencelah sat whatever dia tengah buat tu..
tapi, tiap 5minit tanya udah blom, udah blom..
hoh!!

laptop aku dalam kontena..
yes mak orang bijak..boh laptop dalam kontena..
konon rasa owhh kontena sat jer..
sebulan lebih jer sampai la tu..
lagipun malas nk berbondong-bondong bawak laptop beberat time mai Taiwan aritu..
iyer aa, aku nak sparekan ruang yang ada untuk barang makanan dulu..

yerrr la sangat sebulan lebih!
bulan Mac ek dijangka sampai..
bulan Oktober taun lepas aku blah dari Algeria, barang-barang aku tak jalan lagi time tu..
so do the math laa..

ni aritu aku dengar dah jalan aa dari Algeria ke Spain..
then kapal tu akan ke Hong Kong dulu..transit a week or so..
then baru masuk port Taiwan..

cibs kan?
yes you are, packers Algeria..
my middle finger is for you..

so itu la dia..
sebab musabab aku tak berblog sekian lama..
nak berblog dari opis like the good ol days, tidak buleh dahh..
line tak clear!
peh tu bos lak sukaaa borak ngan aku..
ate bila nk berkarya kan..

aku dah try nak berblog dari mobile apps..
tapi itu pun sama satu neraka gak tu..
asai aku taip dalam tu dah siap cantik dah tekan enter, selang para by para..
tup-tup bila publish.. dia takde selang langsung!
dahh jadi karangan tiada batasan pulak aku tengok..
straiight macam highway!
satu keja aku nak edit pulakkk supaya ada paragraph lepas tu..
kan ke dah dua kali keja tu?!
ini adalah ketaikkan ok..
me dont like it..

dah macam-macam apps aku try..
sume macam tu..
dia kena masuk manually html code ke hapa kena insert untuk ada para..
korang ada apps yang best tak untuk blogging untuk android?
if ada, meh laa kongsi..
kot-kot laa lepas ni lebih bergigih aku nak berblogging balik..

ok laa..
benti dulu ek..
aku nak berduka nestapa sat..
enche asben balik Mesia 2 minggu arini..
isk! isk!
pelok bantal sambil meramas cadar sengsorang lagi laa aku..

Advertisements

8 thoughts on “:: update pantas seadonyer ::

  1. Try publish guna email. Dlm application android ada setting email. Che su guna email office utk write up ur entry. Sume nk bold and enter ikut para n insert gamba in the middle pun boleh. If guna gmail acnt memang x boleh. Try guna email opis yg di set dlm email setting android. Me use that app. Insyaallah boleh.

    Like

  2. Aku buat keje dua kali…terpaksa… publish draft through bloggeroid…then edit para, kasik besor gambor n letak label bila bukak blogger guna google…dah tu publish…itu je yg bleh, sgt limited… tapi kalo bukak blogger guna firefox bleh terus taip kat situ dan buat benda2 lain sama mcm guna pc…cuma nak buat link kot susah… tapi satu je problem…firefox kat henpon aku ni x stabil…suka jam n buat henpon aku gile…

    Like

Mai Komen Skit...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s